Gjest Slettet+6132 Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 Hei Jeg tenkte jeg skulle ha reker til middag i dag. Standard tilbehør er da loff og majones. Denne gangen skal jeg prøve et litt sunnere alternativ og bytte ut loffen med grovt brød, men jeg klarer ikke helt å finne ut av hva jeg skal bytte majonesen med. Noen forslag? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 Litt mindre majones? Majones er nesten bare olje, og hvis du velger en som er laget av f.eks rapsolje er det ganske sunt fett, men bare bruk litt mindre av den.. Det beste er selvfølgelig å lage den selv.. Oppskrift finner du her.. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 Oppskriften så spennende ut den. Hva med et kalorifattig alternativ til majones. Ekte majones har jo 735 kcal pr. 100 gram! Lenke til kommentar
Kjellcorp Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 hvordan er lett majonesen ? får jo en rekke utvalg av majones også. eller så kan du jo bare droppe den Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 Jeg er som mange andre, alt annet enn ekte majones smaker drit. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 Da har du selv svart på om det finnes et alternativ.. Det beste alternativet er som sagt å bruke mindre.. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 Da har du selv svart på om det finnes et alternativ.. Det beste alternativet er som sagt å bruke mindre.. Kjære deg, slutt å kveruler. Har du ingen alternativer til majones som er sunne og kalorifattige, ikke gidd å skriv noe her i det hele tatt. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 (endret) Kjære deg, slutt å kveruler. Har du ingen alternativer til majones som er sunne og kalorifattige, ikke gidd å skriv noe her i det hele tatt. Endret 1. juli 2009 av Slettet+6132 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 Jeg mener fortsatt at det beste alternativet er bare å bruke mindre, men hvis du absolutt vil ha noe annet, bland mager kesam med sitronsaft, litt hvitløk og finhakket dill. Litt chili vil også være godt i. Lenke til kommentar
Rata101 Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 Hva med Aioli? Det er godt til sjømat og ligner på majones. Begge er oljebaserte, men aioli har en sterkere smak, og da er det lettere å bruker mindre. Lenke til kommentar
Gronko Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 (endret) Kjære deg, slutt å kveruler. Har du ingen alternativer til majones som er sunne og kalorifattige, ikke gidd å skriv noe her i det hele tatt. Det er det beste alternativet du har. Om du har lyst på et godt alternativ til majones som inneholder mindre kalorier, så ender du bare opp med et dårlig alternativ. Lager du den selv så er smaken kraftigere og du kan bruke mindre. Og det er ikke så farlig med kalorier. Tenk heller antall pr dag enn antall pr måltid, om du absolutt må tenke på det. Om du skal følge oppskriften du fikk så burde du ta i to til tre eggeplommer istedenfor en. Olivenolje hadde heller ikke vært så dumt å brukt. Endret 1. juli 2009 av Gronko Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 3. juli 2009 Del Skrevet 3. juli 2009 Oliven-, mais- eller soyaolje har lite å si, de ligger alle like oppunder 900 kalorier pr. 100g. Flere eggeplommer og mindre olje vil hjelpe litt, men det er ikke til å stikke under en stol at majones er noe man bør begrense forbruket av. Husk at olje og eggeplommer skal ha lik temperatur når de piskes sammen, noe oppskriften ikke gjør et poeng av. Mager kesam, rømme eller creme fraiche med hvitløk/dill og litt salt blir et greit alternativ. Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 3. juli 2009 Del Skrevet 3. juli 2009 (endret) ... men smaker langt fra deilig, ekte Majones. Man kommer ikke bort fra at ekte Majones inneholder et lass med fett, og at ett hvert forsøk på å begrense denne fettmengden vil føre til en smak som er langt fra den man kjenner med ekte Majones. Du har Vita sin variant av majones, som jeg personlig syns er bedre enn Mill's lettmajones, tiltross for enda litt mindre fett og ulumskheter. Men alle disse lettvariantene forblir litt syrligere, og kan dermed passe til den slags mat der dette er velkommen (Reker...). Jeg tviholder på ekte majones når jeg steller i stand brødskiva med egg, men kanskje i en litt mindre skala enn før. Anyways. Ekte majones er dealen for meg. Så jeg får deale med det som skal til for at jeg kan ha noen striper med dette på brødskive. Les; noen ekstra minutter med jogging i uka. Endret 3. juli 2009 av Andreasfe Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå