Teardrop Skrevet 30. juni 2009 Del Skrevet 30. juni 2009 Hei, Jeg har så mye sjokolade som er gått ut på dato, men det er jo "best før" dato. Hvor lenge etter denne er det alikevel trygt å spise sjokoladen? (Lagret i romtemperatur). Hva skjer med sjokoladen når den går ut på dato? Lenke til kommentar
Psykl0n Skrevet 30. juni 2009 Del Skrevet 30. juni 2009 Kommer helt an på hvor lenge den har ligget. Sjokolade som har ligget har tendens til å bli litt tørr. Og det kommer et veldig, veldig, veldig tynt lysebrunt/grått belegg på den. Dette er helt ufarlig. Kan høres skummelt ut og som mugg, men det er ikke det. Med mindre den har ligget der utrolig lenge. Korriger meg om jeg tar feil. Lenke til kommentar
Huskarl Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 http://matlyst.wordpress.com/2009/06/19/be...te-forbruksdag/ Så lenge det ikke er måneder det er snakk om her så går det bra skal du se. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 Jeg hadde villet smakt på den, og spist den om den smaker godt. Er den dårlig så merker du det fort. Jeg vil tro at fettet kan harskne om sjokoladen blir ekstremt gammel, og da smaker den sannsynligvis ikke noe godt. Lenke til kommentar
E.C. Skrevet 1. juli 2009 Del Skrevet 1. juli 2009 (endret) Tror det holder seg ganske lenge etter best før dato. Som nevnt over så kan det danne seg et tynt grått/ hvitaktig belegg utenpå sjokoladen, men det går helt fint an å spise sjokoladen for det. Så lenge det smaker vanlig (kan hende det vil smake litt tørt da) så kan du nok trygt spise det. Jeg tror egentlig at best før dato på sjokolade er mer laget for å være sikkert på at produktet ser ut som det skal, altså uten det eventuelle belegget. Hvis du ikke tør å spise alt så kan du alltid sende det til meg Endret 1. juli 2009 av E.C. Lenke til kommentar
Khalifen Skrevet 2. juli 2009 Del Skrevet 2. juli 2009 Som tidligere nevnt, så kan sjokoladen bli harskne. Det hvite belegget og tørrhet skyldes at sjokoladen lagres feil, altså for varmt. Derimot er det lettere å skjønne om god sjokolade er blitt feillagret, enn billigere sjokolade. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 4. juli 2009 Del Skrevet 4. juli 2009 Om sjokolade lagres for varmt vil mange av smaksstoffene "fordampe", og sjokoladen vil ofte bli grå og smuldrete. Den vil ikke være farlig å spise (før den evt. harskner, da ville jeg ha vært skeptisk), men den vil ikke smake noe godt heller. Jeg har selv med tungt hjerte kastet dyr sjokolade i søpla etter å ha oppdaget at den hadde blitt lagret for varmt Som khalif sier, med billig melkesjokolade merker du ikke så stor forskjell uansett, men du får bare bruke smakssansen din Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå