Gå til innhold

hovedkort + ram +kjøler til xp1700


JanA

Anbefalte innlegg

Jeg ser ut til å få tak i en 1700+ JIUHB 0311 T-bred B i nær fremtid. Hvor bra er denne?

 

Er det noen som kan komme med forslag til hovedkort og ram +kjøler for å få ut potensialet i denne? PS vil gjerne ha det billigst mulig, ingen HK til 2000 mao

 

Jeg har ikke så mye peiling på dette så alle råd mottas

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ok takk for tips.  

Lurer på om det ikke må bli en Epox EP8RDA. Men hva er forskjellen på dette, det med + og det med 3? Er mest fristet til å kjøpe det billigste..

 

Hva med en slik silent twin kjøler?

 

3'eren er nye utgaven som gir deg S-ATA etc. Og om jeg har forstått riktig, så er det mulighet for å stille VDD (volt til chipsettet) på samme måte som på 8RGA+. Dette er relativt viktig for å nå FSB hastigheter rundt 200 og oppover...

 

Andy

Lenke til kommentar

Silent Twin er ikke en kjøler for overklokking! Gå for en av disse:

 

Swiftech MCX462+ med en Enermax 80mm regulerbar vifte

Denne løsningen har jeg brukt på min 1700+ TbredA med godt hell på ett 8rda+

 

Eller en:

Thermalright SLK900 med en Enermax 92mm regulerbar vifte

Denne er nok den beste løsningen. Enermax viftene mister ikke så mye luftflyt ved å kjøre de på 11V men de støyer mye mindre enn ved 12V.

 

Forskjellen på 8rda og 8rda+ er at 8rda+ har Soundstorm lyd, samt LAN og endel andre finesser. Det er absolutt verd de ekstra pengene.

 

8rda3+ er ett nyere kort, som bl.a. har "p4" inngang for strøm, noe som kan stabelisere V levels ved overklokking, det er vel også garantert opp til 200 FSB (noe de fleste 8rda+ også takler).

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte silent breeze :oops:

Måtte ha en kjøler der og da, og 250 var liksom grensa. Får heller kjøpe en bra kjøler senere..

 

Burde kanskje venta litt for systemet nekter å starte uansett..

 

Epox 8RDA

XP 1700

Geforce DDR

27GB 7200 dma33

 

Disken boota fint før med windows ME

Nå skjer det ingenting, spør bare om systemdisk.

Noen som har gode råd? Er det vanlig at Windows må installeres på nytt?

Lenke til kommentar

Det viser FF. Det kan vist bety alt fra "boot proceding" til defekt hovedkort ifølge manualen. Ikke godt å bli klok på. Jeg har derimot en liten anelse om at det er strømforsyningen som er for dårlig. Er en 300w Aopen. Skal nå prøve med separat strømforsyning for alt annet en hovedkortet. Blir spennende..

Lenke til kommentar

Dersom det kun viser FF bør du prøve å ta ut batteriet i ett par minutter. Uten strøm til hovedkortet (LAD ut PSU ved å slå den på uten strømkabel i). Eventuelt ved å trykke INS iherdig etter du har slått den på, men det fuker ikke alltid. Dersom maskinen starter på FF og ikke går via C1 og de andre boot codes, må du resette CMOS, da det ikke alltid funker med jumperen (som er like ved batteriet) kan det lønne seg å ta ut batteriet en stund.

 

Hvilken RAM kjører du?

Lenke til kommentar

JanA: Kjøper du den CPU'en hovedsaklig fordi den er billig eller hovedsaklig fordi den lar seg klokke opp mye prosentvis ?

 

Hvis det er hovedsaklig fordi den er billig så er det ganske molbo å kjøpe en kjøler til 550kr+vifte til 200kr + porto/gebyr/karamell til 150kr = 900kr. Da kjøper du heller en kjøling som er bra nok fra samme plassen du kjølper CPU'en. F.eks en grei sak med kobber-bunn, passe lavt støynivå, passe god kjøling, og en pris på ca 200kr. :wink:

 

Hvis det er hovedsaklig fordi den kan klokkes mye prosentvis og vil ha det mest overklokkede systemet i klassen/gata så kjøper du kjølingen fra microplex på totalt 900kr. :lol:

 

[Edit] Så ikke at du allerede hadde kjøpt kjøler.

Lenke til kommentar

jepp. Nå funker pc'en. Var visst ekstra strømforsyning som måtte til. Det virker forøvrig som om den går helt stabilt på 185 x 11 og det er jo ikke så verst. Hvis jeg endrer multiplier går alt til helvete, men det går kanskje ikke an uten å gjøre noe fysisk med prosessoren?

Har forøvrig denne rammen:TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 256MB m/Winbond

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...