Gå til innhold

Nybegynner på videoredigering, får ikke til å "klippe ut" fra en videofil for så lagre utklippet som egen fil


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

 

 

Jeg er helt grønn på videoredigering...så jeg beklager hvis mitt problem er grunnleggende. Jeg har aldri brukt et videoredigeringsprogram før i kveld. Uansett, med friskt mot har jeg tatt fatt på å digitalisere familiens gamle filmer. Disse befinner seg på Betamax kassetter der mange av opptakene begynner å nærme seg 30 år. Jeg bruker en Terrratec Grabster for å kopiere lyd og bilde over på pcen.

 

Problemet for min del ligger i at min far har kopiert alle de forskjellige opptakene på endel forskjellige kassetter. Opptakene er derfor veldig rotete i form av at de mer eller mindre kommer i tilfeldig rekkefølge, noe som er lite hensiktsmessig i forhold til hvordan jeg ønsker å behandle opptakene. Slik overføringen er gjort nå, har jeg f.eks en lang video som varer i over en time. Dette er en fil i mpeg format. Denne videoen består imidletid av mange usammenhengende klipp, derav mitt ønske om å klippe de ut for å kunne ha hvert klipp som en egen fil. Slik jeg ser det for meg burde dette være enkelt å få til, men jeg får det rett og slett ikke til.

 

Av tilgjengelig programvare har jeg MAGIX Movies on CD & DVD TerraTec Edition (fulgte med boksen, usikker på om dette er en fullversjon), Nero 8 og Windows Movie Maker. Jeg regner med at jeg kan bruke ett av disse programmene, men jeg finner rett og slett ikke ut av hvordan jeg skal gjøre det. Jeg har nå bruk den bedre delen av 6 timer på å få det til, men jeg får det ikke til. Det er mildt sagt frustrerende! Jeg laster gjerne ned et superenkelt gratisprogram dersom det finnes, men jeg ønsker i utgangspunktet ikke å betale noe for software.

 

Jeg hadde virkelig satt pris på om noen kunne hjelpe meg!

 

Tusen takk!

 

-Tet

Endret av Tetanus
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har et annet Magix-program som heter Movie edit pro plus. Her er det bilde av en saks i nedre hjørnet av skjermen. Med den kan jeg velge om jeg vil klippe filmen, slette alt foran markøren eller slette alt etter markøren. Man kan her klippe filmen, og i ditt tilfelle eksportere filmen som mpg2. Så kan man senere åpne de lagrete filmene og sette dem sammen igjen.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Jeg har nå forsøkt noen ganger til, men jeg finner ikke de alternativene som du nevner. Hvor vanskelig kan det være å dele en film opp i flere deler? Det irriterer meg grenseløst at jeg ikke får dette til.

 

Hvor i menyen finner du alternativet for å eksportere til mpg2?

 

Tusen takk for hjelpen!

 

-Tet

Lenke til kommentar

Såvidt jeg vet, så jobber ikke vanlige redigeringsprogrammer med selve hovedfilen, og den blir ikke endret. Men du må eksportere en ny fil med et nytt navn, på den måten får du delt opp filmen i deler.

Du får kanskje ikke så mange valgmuligheter hvis du ikke vil bruke annet enn gratisprogram, men et tips: Det siste nr av bladet Komputer, nr 10, leveres med en gratis Magix Movie Edit Pro 14 Silver på DVD. Prøv det. Lag deg en mindre fil, og eksperimentér med den til du har lært programmet bedre å kjenne.

Jeg har brukt Magix i noen år, og er veldig fornøyd, men kjenner ikke den versjonen du har.

Lenke til kommentar

Takk for tipset jeg skal sjekke se om jeg ikke kan oppdrive et eksemplar av bladet.

 

Hvis det ikke finnes noen gratisprogrammer som kan gjøre det jeg er ute etter, så er jeg selvfølelig innstilt på å måtte gå til innkjøp av egnet programvare.

 

Takk for hjelpen!

 

-Tet

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...