Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst]PC'en funker ikke med to GTX260


Anbefalte innlegg

Fikk nettopp et gtx260 som jeg satte i pcen for en liten stund siden. Funket glimrende. Så bestemte jeg meg for å kjøpe ett til for å kjøre dem i SLI.

 

Men jeg har ikke SLI-kabel, så det må jeg få kjøpt en dag. Men tenkte jeg skulle prøve PC'en med to kort likevel, har lest at det skal gå greit uten SLI-kabel også (?). Men jeg får nå ikke noe bilde. PC'en starter opp og går, men skjermen er svart...

 

Jeg er egentlig ikke helt sikker på hvilke kabler som skal puttes hvor, det var endel enklere på 8800gts kortet jeg hadde før xD. Det er f.eks to 6pins utganger på hver av kortene, skal begge brukes?? Og skal jeg koble dem til 6pins inngang i strømforsyningen, eller 5 pins'en? Er det som har noen bilder eller forklaringer på hvike kabler som skal hvor som har erfaringer med lignende specs?

 

Jeg har et Asus P5Q Pro hovedkort med Cooler Master 1000W strømforsyning, det skulle vel holde for dette oppsettet?

 

På forhånd takk for all hjelp :)

post-172334-1245969150_thumb.jpg

post-172334-1245969157_thumb.jpg

post-172334-1245969162_thumb.jpg

post-172334-1245969168_thumb.jpg

post-172334-1245969175_thumb.jpg

post-172334-1245969183_thumb.jpg

post-172334-1245969189_thumb.jpg

Endret av bme081
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vel, en skal ikke behøve 6 pins i begge ender. mitt fungerte fint når jeg hadde kun ett kort i, med en 6-pins-til-6-pins og en 6-pins-til-5-pins (vet ikke hva disse heter). men ok, dette gikk hvertfall til h******, det var noe som smalt/kortsluttet når jeg prøvde starte maskinen :S Nå er den helt dau når jeg har gtx-kortene i, men den funker med det gamle skjermkortet mitt.

Endret av bme081
Lenke til kommentar

seriøst, jeg tok det for gitt at et så nytt og populært hovedkort støttet sli. dette var jo antiklimaks :S

 

BM, ja er mulig jeg selger ett av dem eller begge da. Men skal først sjekke hva som er galt, om strømforsyningen eller hovedkortet er defekt. Men Cooler Master 1000W skulle vel holde?? jeg var sikker på at denne psuen ville være overkill med de fleste specs i dag.. Og de kortene kan vel ikke bli fåkka av at jeg har feil kabler inn i dem vel?

 

Takk for svar folks

Endret av bme081
Lenke til kommentar

"Kortene kan vel ikke bli focka av at jeg kobler feil kabler inn i dem vel"

 

WELL... prøv å sette en ledning rett fra veggen inn i skjermkortet, og si det en gang til.

Jo, det er akkuratt det som kan ødelegge dem.

1000 watt skulle holde i massevis, så da er det nok noe annet. Luktet det fisk etter eksplosjonen?

Lenke til kommentar

heh nei ikke noe fiskelukt.. det var ikke et høyt smell, mer en svak knespelyd, men det hørtes ut som noe kortsluttet..

 

forøvrig hadde jeg tidligere problemer med at skjermen ble svart og så måtte jeg restarte pc'en for at det skulle funke. dette var med det gamle skjermkortet (8800gts320mb). men dette gikk helt vekk når jeg tok ut skjermkortet og satte det i den andre slot'n.. Så jeg tenker det kan være hovedkortet som har vært defekt på ene slot'n hele tiden. men da skulle jo likevel det ene virke, hm.

 

skal teste ett og ett skjermkort når jeg kommer hjem fra jobb, takk for svar flimz.

 

PS Dersom begge kortene er ødelagte og jeg får erstatning fra butikken (pixmania), bør jeg da kjøpe nytt hovedkort (hvilket er best til sli?) eller selge kortene og kjøpe to stk ATI 4870 f.eks?

Endret av bme081
Lenke til kommentar

hd4890 er nok et klart bedre valg, og koster ikke allverdens mer.

 

Fiskelukta var bare for å utelukke at psuen ble overbelastet, om den hadde blitt det hadde en kondensator gått, og det hadde luktet sterkt av råtten fisk.

 

Av ting som kan ha sprengt da så er en diode det første som slår meg. DE er laget for å sikre at strømmen kun går en vei. Men om det ble sendt litt mye strøm feil vei så kan den ha eksplodert, da har også det som den beskyttet gått i stykker.

 

Jeg mistenker at den fem-pins koblingen din er feilpunktet (jeg kan ikke komme på noen kontakter siden pentium 2 var nytt som bruker en fem-pins kontakt).

 

Kjøp med deg et par molex-pci-express strømadaptere: http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfo...spx?plid=107306

Om du ikke har nok molex-kontakter så fungerer de fint med molex-splittere.

Lenke til kommentar

Uh de kablene der fulgte med skjermkortene. Men skjønner ikke helt hvorfor jeg skal bruke dem og ikke bruke 6-pins som er like i begge ender, sslik at en kobler direkte i PSU, uten å måtte spleise..? Utfra det jeg har skjønt nå skal jo GPUen kobles i "PCI-E 6 Pin" uansett?

 

Uansett, jeg brukte jo de molexkablene, men det var da jeg brukte 5pins, eller dvs 4pins er det visst (det er 5 hull men 4 pins xD) som det står her; http://www.bigbruin.com/2008/cmpro1000_3 (som vist på bildet under), fra molex til PSU. Men det er visst floppykabler xD

 

Da er det muligens det som gjorde at det kortsluttet et sted..

 

PSU'en er kjøpt i januar, men det er muligens en litt gammel modell da. http://www.coolermaster.com/products/produ...=22&id=2519

post-172334-1246026127_thumb.jpg

Endret av bme081
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...