Gå til innhold

Definisjonen av en vinn-vinn-situasjon.


chokke

Anbefalte innlegg

Det har seg slik at vi feiret min mor sin fødselsdag i går, og min onkel tilbød meg en strøjobb, vi kom da inn på situasjonen om at dette var en vinn-vinn-situasjon siden jeg tjener på det, og min onkel tjener på det.

Selv mener jeg at det er feil bruk av vinn-vinn-situasjon, siden jeg har den oppfatning av at en vinn-vinn-situasjon er når en part står ovenfor to uungåelige valg hvor begge gir en avkastning, mens mine foreldre mener det er når to parter tjener på en avtale.

For å komme med et dårlig eksempel, en blir spurt hva en vil ha til middag, biff eller pizza. Begge valgene vil føre med seg noe godt, så situasjonen er vinn-vinn. Om det er tørt brød og vann eller en saftig biff er det ikke lenger vinn-vinn.

 

Hva mener dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mener at en vinn-vinn situasjon er når begge partene tjener på det. Tenk på det som et fotballresultat, vinn-vinn, begge parter fikk "vinn" (begge parter vinner).

 

EDIT: Jeg ser selvfølgelig ikke helt vekk fra din mening, ettersom den også logisk nok er korrekt. Kan godt være at begge er riktige tolkninger.

Endret av Groening
Lenke til kommentar

Men at begge parter tjener på det, vil jo si at samtlige jobber og salg vil være vinn-vinn, noe som gjør det tullete å snakke om vinn-vinn når det gjelder jobber. Å bruke det som et argument for å ta en jobb (at det er vinn-vinn) er jo insinuert når det er snakk om å ta jobben i første omgang. Faktisk har jeg problemer med å komme med en tap-vinn situasjon (en kamp mellom to lag teller ikke) i den situasjonen.

Det er hovedsaklig pga dette jeg ikke finner vinn-vinn-situasjon brukbart når det gjelder to parter.

En kan heller ikke gå inn i en diskusjon hvor to parter stiller likt og det ender opp med tap-vinn. Så i mine øyne, tullete å snakke om vinn-vinn her og.

 

Og godt å se wiki er enig med meg :p , og uenig :( .

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...