Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Alkohol og mindreårige (16-17) Hva synes du?


Gjest G16

Anbefalte innlegg

Heisann :)

 

Har bare lyst å høre hva dere mener med drikking og ungdom.

 

Selv er jeg en person som tenker mye på det med drikking/festing som jeg vil tro er normalt i denne alderen.

Men selv synes jeg at jeg er moden nok til å klare å drikke med måte og ikke har det "instinktet" å bli full og jævlig.

Ja, jeg drikker. Men bare fordi jeg liker kosen med alkohol og at selvtilliten vokser bittelitt, men nok :)

 

Altså, det jeg lurer på. Uansett om man er 16-17år (fortsatt mindreårig) synes dere at det er UAKSEPTABELT å drikke alkohol da?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, sant det :)

 

Men nå tenker jeg mest på foreldre.

 

Jeg er en av de som drikker (Men som oftest aldri full, drikker så mye jeg orker) og blir dratt med på fester og annet, noe jeg synes er herlig!

 

Men mine foreldre har ikke den minste idé, jeg kommer hjem hvortid jeg vil + at de har lagt seg når jeg kommer hjem

 

Lurer på hvordan de hadde tatt det om jeg hadde sagt at jeg pleier å drikke.

Lenke til kommentar

Drikker selv med måte, og ikke dette "fjortis-fylla" som noen kaller det. Altså drikke seg "drita" (altså ta to øl/cider, en slurk sprit og late som om man er drita). Mange av vennene mine drikker seg sanseløse, eller ikke langt i fra. De oppfordrer meg og prøver å få meg til å drikke meg fjern. Pleier som regel å drikke en six-pack med halv litere på en fest, ikke mer. Jeg får et slags hat for øl eller alkohol generelt etter en six-pack. Så jeg drikker ikke mer.

Men kan hende at jeg sjangler inn døra hjemme, men det kommer helt an på hvor mye jeg har drukket og over hvor lang tid.

Mamma og pappa synes ikke så mye om at jeg drikker som jeg gjør, men hva kan de gjøre når man har fylt 18? ;)

 

Synes ikke det er noe galt i at 16-17 år gamle ungdommer drikker, bare de klarer å kontrollere det. Har noen ganger sittet på en ambulanse eller to og sykehuset fordi at noen venner har drukket alt for mye og måtte dermed pumpes. De lærte etter dette og drikke nå med måte.

Endret av simensk
Lenke til kommentar

Jeg har samme syn på drikking som trådstarter, jeg liker å drikke fordi jeg blir gladere og litt mer selvsikker. Har mange venner og venniner som havner i fjortissfylla hver gang de drikker, trenger ofte ikke mer enn en slurk før beina "svikter". Da blir det bare flaut og dumt

Lenke til kommentar

Alkohol kan forbindes med mange ord! Smaksforsterker, partyfikser, rusmidell, gift for kroppen, problemskaper, problemløser, ungdomstid, avgifter, skrumplever og morro for å nevne noen!

 

Selv har jeg kun positive "erfaringer" med alkohol og ser på det som en positiv sak hvis man ser sine begrensninger. Koser meg gjerne med eb pils til maten, filmen ol, gjerne midt i uka eller drikker litt i festlig lag for å kjenne den behagelige rusen. Drikker meg aldri så full at jeg mister kontrollen/blir dårlig, da koser man seg jo ikke! Har fått "lov" til å drikke/dra på fest siden jeg var rundt 16 år og mener seg jeg har et sunt syn på alkohol. Jeg er glad for at jeg har fått muligheten til å få erfare en av ungdomstidens "viktigste" saker uten å måtte lyve, stjele og snike meg ut som mange andre har måtte gjort! Har også følt en viss trygghet ved å dra på fest og kunne si hvor jeg skal, tilfelle det skulle skje noe, så i mitt tilfelle tror jeg det har vært smart av mine foreldre å ikke være for strenge!

 

Jeg mener det ikke er noen fasitt svar på hvordan foreldre burde håndtere situasjonen rundt alkohol. Alle er forskjellige, noen er kanskje "modne nok" til å drikke når de er 16år, mens andre aldri blir det! ;)

Lenke til kommentar

Har drukket siden jeg var 15 og da ble jeg som regel rimelig kanondritings. Hadde lite kontroll på hvor mye jeg tålte og ble litt spying og pinlige hendelser i starten. Fikk etterhvert et bedre forhold til hvor mye jeg tålte og kunne drikke for å ha noe glede av det. Siden da har jeg nesten bare hatt positive erfaringer med alkohol.

 

Jeg er glad i øl og har vært det helt siden 10-klasse. Sprit tåler jeg ikke, for å være ærlig med meg selv. Da blir jeg bare drittsekk og er ute etter bråk. Drikking handler mye om å kjenne seg selv, sine begrensinger og drikke for å kose seg. Hva er poenget med å skulle drikke alt for mye? Du sitter sjeldent igjen med en positiv opplevelse dagen etterpå.

 

Anbefaler folket å ikke begynne for hardt. Fører bare til dårlig stemning, dårlige minner og fylleroting man ikke får en dritt igjen for.

 

My two cents.

Lenke til kommentar

Jeg kan iallfall garantere deg at jo tidligere du legger deg til dårlige alkoholvaner desto vanskeligere kan de bli å takle senere.

 

Når det er sagt så tror jeg ikke at en pils er så farlig for en 16-17-åring sålenge man har et bevisst "vær varsom"- forhold til det.

Lenke til kommentar

Nå har jeg ikke så lang tid med drikking bak meg (ca. 6 mnd), men følte jeg kom over den verste fylla i russetida. Har ikke lenger behov for å bli veldig full, men satser mer på å komme i bedre humør og nyte alkoholen. Bestemte meg for å ikke drikke før jeg fylte 18, og tror jeg tjente på den avgjørelsen. Godt å slippe unna fjortisfylla osv.

 

Tror jeg derimot ikke kommer til å ha problemer med at mine barn begynner å drikke i 16-17-års alderen, så lenge de innen da har lært å ta kloke avgjørelser og stå på egne bein (dog, siden det er en halv evighet til den tid kommer kan jeg skifte mening)

Endret av frk_1337
Lenke til kommentar

Aldersgrensen er satt til 18 etter som personer utvikler seg forskjellig. Noen er ferdig utviklet og klar for livet i 15-årsalderen, mens andre ikke er på samme sted før i 17-18-årsalderen. Så selv om det kan være helt greit for en 16-åring å drikke, så betyr ikke det at det er greit for neste 16-åring.

Det er noen grunnleggende beslutnings-evner som ikke nødvendigvis er ferdigutviklet i den alderen, og alkohol er som kjent flink til å senke den evnen enda mer. Noe som man kan se på alle de dårlige beslutningene som blir gjort i "fjortiss-fylla".

Jeg sier ikke at det blir gjort dårlige beslutninger når man er over 18, men egenskapen til å stoppe seg selv i prosessen, og ikke bukke under for gruppe-press er mer utviklet dess eldre man er.

 

Aldersgrensen er satt pga gjennomsnittet. En person kan være klar for alkoholen når h*n er 15, mens en annen når h*n er 19. Så å kunne si om det er rett for en 16-åring å drikke er noe man må se an per person.

 

Nå sier vel alkoholloven at det kun er ulovlig å selge alkohol til en person under 18, og at det også er ulovlig å kjøpe til en under 18.

Men det sies ikke noe om at det ikke er lov for en under 18 å drikke alkohol, så det kan jo tolkes dithen man vil.

Lenke til kommentar

Ser ikke noen grunn til å vente til jeg er 18. Begynte når jeg var 16. Jeg skulle ønske jeg kunne si jeg lærte å drikke til jeg var 18, men det ville vært løgn :p Men man er hvertfall godt kjent med hvordan alkoholden påvirker deg og hva som hjelper, slik at man ikke ender opp dritings midt i sentrum, aleine, første gang på fylla.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-87354

Syns vel det er greit til en viss grad når man er 17, men er veldig mange som ikkje veit kor grensa går og blir dritings og dummer seg ut. Eg syns det er greit at man drikker, så lenge man har litt selvkontroll eller har noe med som kan passe på inntak av alkohol. Noen jenter blir jævlig løsslupne & løsmunnet og det er jo ikkje akkurat bra da. Ser nok av fjortis-jenter med super korte skjørt, skyhøye hæler, dritingse og som går på tryne og skader seg. Folk under 17 bør ikkje drikke, for sin egen del og for andres. Er dritt lei av å råne rundt i byen med idiotunger som faen ikkje klare holde seg på fortauet, som hoppe ut i veien for å prøve stoppe biler for å få skyss, som prøver åpne bildørene for å sette seg inn, og av jenter som tror de er såpass deilige at de klare få gubben til å kaste ut dama/søstera/kompis bare så han kan kjøre de heim. ((Mongokjerringer.)) Gutter er vel helst sånn at de skal tøffe seg ved å havne i slåsskamp eller gjøre noe som omtrent er tatt utfra Jackass.

Når eg selv var 16 så fikk eg jo høre mye om ka som skjedde på fester osv. Kan jo nevne noen episoder.

 

-Ei jente drakk seg så full at de måtte ringe ambulanse etter ho svimte av, kjørte ho på sykehus for å bli pumpa. Dette skjedde to ganger med samme jenta. Null hjerne eller kontroll.

-Diverse jenter og gutter som har blotta seg og blitt tatt bilde av som blei lagt ut på nettet og sendt rundt litt via MMS.

-Ei jente på ein fest blei drita og hylte og skreik sykt mye om at ho skulle drepe seg og alt mulig, så han som hadde festen nesten blei sparka ut av kåken selv om ho ikkje var i leiligheten hans da ho begynte med drittunge faktene sine. Ho er sterkt mislikt av han ennå. Oppmerksomhetssjuk much -.-

-Ungdom som har ramla ned skråninger, i bekker, som har havna i busker og langt vekke fra byen osv. Eg forstår godt at foreldre er bekymra for unga sine, når unga er så sløkte at de mister tlf, blir drita og ikkje kommer seg heim.

Lenke til kommentar

Kontroll er nok det viktigste. Var møkka dritings på tryvann under russetida, og det er ikke alltid like lett uten mobil, med 300 kroner i cash og det som oppleves som null kontroll rundt deg. Endte med haik ned til Oslo og tog hjem.

 

Hadde jeg vært yngre eller mindre erfaren med drikking hadde jeg helt sikker ikke løst det like bra. Du føler deg litt hjelpeløs når du har problemer med å gå, har vanskeligheter med å snakke for deg og ikke klarer å se lenger enn to meter fram.

 

Jeg skjønner godt hvorfor man har aldersgrense på alkohol, men så lenge man ikke overdriver er det greit å begynne før man er 18. Alkohol er som mye annet en tilvenningssak og kan derfor være lurt å drikke litt sammen med kompiser/venninner i trygt selskap før man stikker på byen.

Endret av Sono Juventino
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...