sdf123 Skrevet 18. juni 2009 Del Skrevet 18. juni 2009 Har tenkt å legge ut på en mnds lavkarbo diett og trenger litt tips. Noe som vet om noen forslag til hva som skal spises til forkost, lunch, middag, mellommåltider og eventuelt kveldsmat. Jeg jobber også skift, altså til alle tiders døgn, hvordan forholder jeg meg til mat da? Og til slutt, noen som har oppskrift på en enkel dagbok? Hva burde jeg inkludere i den, når på dagen bør jeg veie meg, andre ting som burde være i den? Har skjønt at fyfy mat er: poteter, pasta, ris, brød. Takker for alle tips og forslag som måtte komme! Lenke til kommentar
Kenneth199 Skrevet 20. juni 2009 Del Skrevet 20. juni 2009 Jeg jobber også skift, altså til alle tiders døgn, hvordan forholder jeg meg til mat da? Etter sommeren så har jeg tenkt å lage opp mat for hele uka og fryse det ned i passelige porsjoner. Deretter ta det med på jobb og tine det i en microbølgeovn. Det hadde jo sikkert vært topp for deg Lenke til kommentar
jarah Skrevet 25. juni 2009 Del Skrevet 25. juni 2009 (endret) Hei! Har selv begynt på en slik endring (starter skikkelig seriøst nå på mandag). Hold deg til kjøtt, fisk, egg og kylling. Det er mange muligheter her, eggerøre(2-3 egg) med røkt ørret til frokost? Omelett med opphakket skinke? Bruk krydder og stek med olje! Hold deg også unna søtsaker og stopp med middagen når du føler deg 80% mett! Lettsaft er helt OK. MAX 10-15 gram carbs hver dag. Slik holder jeg på. Endret 25. juni 2009 av stienj Lenke til kommentar
NoTrace Skrevet 25. juni 2009 Del Skrevet 25. juni 2009 (endret) Hvordan klarer du å holde deg under 10-15 karbohydrater per dag? Bare salat du går på? Kroppen trenger _trege_ karbohydrater for å holde seg i gang... Endret 25. juni 2009 av Eksentron Lenke til kommentar
NgZ Skrevet 25. juni 2009 Del Skrevet 25. juni 2009 (endret) Hele poenget med virkelige lavkarbodietter er at kroppen går inn i ketose - den slutter å forbrenne karbohydrater, og forbrenner i stedet fett. Dette har en del slankemessige fordeler, blant annet forbrenner den fettreservene "direkte", forbrenningen er konstant, sultfølelsen forsvinner i stor grad, og de aller fleste opplever også at "cravings" for sukker-prosukter opphører. Som du selv faktisk kan se av innlegget hans, spiser han andre ting enn salat (som forresten inneholder karbs, rikitgnok ikke mange. ) Næringsinnhold.no er en fin side for å sjekke karbsinnhold i ulik produkter, ellers står det jo på pakken for så godt som alle behandlede produkter. Ost inneholder ikke karbohydrater i det hele tatt, og kan man spise ost og bacon, og burger (uten brød, riktignok), da har man det ikke så alt for ille. 10-15 gram er vel forresten vel restriktivt, en del vil fint klare å spise 20 uten å gå ut av ketostase. red: at kroppen trenger karbohydrater for å holde seg i gang, er mao bare tull. Endret 25. juni 2009 av NgZ Lenke til kommentar
jarah Skrevet 26. juni 2009 Del Skrevet 26. juni 2009 Helt rett det han ovenfor sier. Altså, du kan fortsatt spise veldig godt samt holde deg mett ved og gå ned. Lenke til kommentar
sdf123 Skrevet 26. juni 2009 Forfatter Del Skrevet 26. juni 2009 Jeg syntes det er veldig vanskelig dette med å beregne hva jeg skal spise ved at jeg ikke skal spise karbohydrater. Noen som har noe tips for å komme i gang, regner med det vil bli lettere etterhvert som en er i gang. Gjerne med tips hva en kan spise til: -Frokost -Mellommåltider -Lunsj -Middag -Kvelds -Snoperier(om det finnes noe) Forslag? Lenke til kommentar
Veritas_ Skrevet 26. juni 2009 Del Skrevet 26. juni 2009 Alltid noe nyttig på stronglifts.com ^^ http://stronglifts.com/anabolic-diet-recip...k-lunch-dinner/ http://stronglifts.com/the-ultimate-anabol...ds-you-can-eat/ Anabolic diet = lavkarbo http://stronglifts.com/anabolic-diet-101-t...lic-diet-guide/ Er vel kanskje ikke helt det samme som du er etter. Lenke til kommentar
NgZ Skrevet 26. juni 2009 Del Skrevet 26. juni 2009 Frokost: Kinakål med ost og sognemorr. En liten salat. Evt. kan du bake ditt eget karbsfriebrød med johannesbrødkjernemel, men det blir neppe godt. Det beste er egentlig å lage litt for mye til middag, så du kan spise rester dagen etterpå. Mellomåltider: Dropp dem. Evt en liten salat. Middag: -Ostegratinert kylling i fløtesaus. - tacobaconcheeseburgere (lag selv) uten brød. Bruk evt. salatblader som innpakning. -Wok med wokgrønnsaker i poser. (Ta en av de me mindre karbs i, men tror alle skal gå greit under grensen.) - Wok tre skrellede tomater til de blir til saus (hakk dem i stykker samtidig), ha oppi paprika, hvitløk, og hvilke andre grønnsaker du vil, og ha oppi kjøtt du har strippet fra en ferdiggrillet kylling til slutt. I det hele tatt kan man spise mer grønnsaker enn man tror så gryteretter/wok-ting kan man spise. Da blir vel gjerne savnet etter tilbehør mindre, enn hvis man sitter der med en kotelett uten noe tilbehør til. Kvelds: Spis heller sen middag. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå