Gå til innhold

Den store kosmetikktråden!


Anbefalte innlegg

Her kan vi diskutere og dele tips med hverandre.

 

Det har kommet flere og flere jenter på forumet, og nå er det på tide med en sminkediskusjon! Gjerne med bilder.

 

Hva bruker dere til vanlig?

 

Jeg bruker Estee Lauder Magnascopic mascara og en svart eyeliner fra L'Oreal. Veldig easy med eyelineren da.

 

Når jeg skal på byen bruker jeg mye mer sminke. Har aldri vært noe fan av foundation, men bruker mascara, eyeliner i blå og svart (kommer an på dagen) og øyenskygge fra The Bodyshop :)

Endret av Nymph
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg lurer på hvilken sminke dere bruker på dagtid og kveldstid på huden. Foundation, mineralfoundation, bare pudder, tinted moisturiser, ingenting, bare concealer? Hvilke produkter går dere for? Hva er forskjellen i sminken deres fra hverdags til fest?

 

Jeg bruker youngblood mineralfoundation til hverdags med litt blush over. Dekker fint og ser naturlig ut. Til fest bruker jeg Gosh foundationprimer, Mat Lumiere fra Chanel (veldig dekkende), blush og Guerlain Meteorites mythic som pudder over.

 

Synes det er viktig å skille mellom hverdags og fest når det kommer til sminke. Er ekstra gøy å "dalle" seg opp da, pluss at jeg liker å være mer naturlig sminket til hverdags (som de fleste andre)

 

Kom med erfaringer!!!

 

Edit:

Svar på første post: Som sagt bruker jeg lett mineralpudder til hverdags pluss mascara. Kanskje en ensfarget lett øyenskygge hvis det er noe spesielt.

Endret av Leontodon
Lenke til kommentar

Nå bruker jeg max factor sin age renew.

Den er lys og god å smøre utover. Den dekker ikke så veldig bra under øynene, feks.

Det er en lett foundation som liksom skal gjøre huden yngre. Ikke at jeg trenger det :p

Mascara er et møst.

Av eyeliner bruker jeg en fra MF. En grå. Husker ikke navnet i farten. Den fester seg ikke til våtøyet, dessverre, så jeg skal kjøpe meg en jeg har sverget til lenge. Også fra MF.

Av rouge bruker jeg bare H&M sin for tiden.

Markerte bryn er viktig. Der bruker jeg også H&M sin.

 

Isadora solpudder kliner jeg utover hele trynet når jeg føler meg stygg og blek :p

Lebestift har jeg aldri brukt. Lipgloss bruker jeg en sjelden gang.

 

Jeg bruker den samme sminken til hverdag og fest.

Varierer hvor mye jeg sminker meg fra dag til dag. Oversminket når jeg går til butikken er jeg ikke :)

Jeg liker å sote øynene mine til fest. Evt slå til med en matchende topp/genser og øyenfarge. Jeg har kjøpt meg pudder-øyenskygge på ebay, som jeg blander med en liten dråpe vann. Da blir de metallic/matt metallic.

 

På en god dag. Kort oppsummert:

foundation

mascara

eyeline

browliner

rouge

-dette kan toppes med litt solpudder.

Endret av Turtlis
Lenke til kommentar

Jeg elsker jo å sminke meg (gjør vi ikke alle?), så til fest blir det lagt mer vekt på div. øyenskygger.

Etter at jeg fikk mørkt hår har jeg også brukt browlineren min mye mer, og den er fra HM. Genial farge til en billig penge.

 

Jeg bruker NARS sitt solpudder/bronzer farge Laguna, som er veldig naturlig brun. Den koster 30 $ da, så den brukes bare når jeg føler det trengs.

 

Når jeg drar ut soter jeg også øynene mine, da enten med sølv/svart eller gullshimmer/svart.

 

Et tips (som dere kanskje vet): Hvis det er en dag man føler seg trøtt og sliten, kan man bruke hvit eyeliner på våtlinjen nederst. Dette gjør at man får et mer åpent blikk.

 

Selv har jeg veldig fin hud (takk, mamma!) og er alltid rød i kinnene, så jeg bruker aldri foundation eller rouge.

 

Men, jeg kunne tenkt meg en dekkstift. Har dere noen gode forslag? Hadde en kjempebra som jeg kjøpte på Maybelline, men de sluttet å selge den..

Lenke til kommentar

Jeg er uten tvil en sminkefanatiker. Elsker å ha det på, kjøpe det, samle på det. You name it. Bruker sminke hver dag, men varierer hvor mye jeg gidder å bruke, hvilke tid det er på året, dag/kveld osv. Bruker en haug med ulike merker. Noen går igjen, mye blir byttet ut med jevne mellomrom. Dette er de jeg bruker for øyeblikket og liker best.

 

Foundation: Clinigue superbalanced makeup eller Korres wild rose. Når jeg skal ha noe lettere går jeg for Id.

Børster: Mac, Sigma, Body shop og Costal scents

Mascara: Oscillation by Lancome, Max factor, Maybeline

Eyeliner: Urban decay 24/7, Costal scens gel liner

Øyenskygger: Mac og The makeup Store,

Øyenskyggebase/primer: Urban decay, too faced eller mac

Primer til ansiktet: Smasbox eller gosh

Lipgloss: Gosh, Mac, Max Factor osv osv

Blush: The makeup store, Nars, Mac

Concealer: Mac eller benefit

Highlighter: Benefit

Pudder: Mac og Nivea

 

Har noen bronzere, men bruker dem sjelden siden jeg er så lys i huden. Anbefaler alle som elsker sminke å ta en titt innom The Makeup store eller Mac om de har mulighet til det. Siden "billig" sminke her er så latterlig dyrt er det ikke så stor prisforskjell mellom feks Isadora og Mac.

 

Kjøpe online er også fantastisk kjekt. God mulighet til å få testet ut merker som ikke selges her eller utrolig mye billigere. Disse nettsidene har jeg alle prøvd å hatt god erfaring med. Produktene de selger er ekte, ingen eller grei shipping. Anbefaler egentlig å ligge unna de norske nettsidene som kosmetikk, prisene der er også latterlig dyre.

 

http://www.strawberrynet.com

http://www.cherryculture.com

http://www.lookfantastic.com

http://allcosmeticswholesale.com

http://www.love-makeup.co.uk/

http://www.brigettesboutique.com/

http://www.coastalscents.com

http://www.asos.com/Beauty/

http://www.sigmamakeup.com/

http://www.feelunique.com/

http://www.hqhair.com/

Lenke til kommentar

Kjempebra post!

 

Bare lurer på om øyenskyggebase er nødvendig? Har aldri eid en selv men jeg vurderer sterkt å kjøpe en. Det er fordi jeg mener selv at øyenskyggen blir så.. blass etterhvert. Selv om den er av god kvalitet.

 

Gleder meg forøvrig til jeg kommer til pappa i sommer, siden han har vært på taxfree'n for meg :D hoho

Lenke til kommentar

Jeg personlig bruker aldri øyenskygge uten en primer. Bruker man øyenskygge til vanlig anbefaler jeg det på det sterkeste. Øyenskyggen sitter hele dagen, slipper at øyenskyggen samler seg i en strek midt på øyelokket, jevner ut fargen på øyelokket og øyenskyggen blir sterkere. Jeg har brukt mange, men de to vanligste på markedet er urban decay og too faced. Begge er svært gode, men too faced sin beholder er mye mer praktisk. Jeg anbefaler dem som har oljete øyelokk og gå for urban decay siden den er litt sterkere, og too faced for dem med vanlige eller tørre øyelokk.

 

Man kan også bruke paint pot fra Mac. Jeg bruker painterly, fordi det er en helt nøytral base som som passer til alt. Noen bruker også også nøytrale eller hvite vannfaste øyenskyggeblyanter som base, som feks gosh sin eller nyx jumbo pencil. Jeg foretrekker de som er mer i krem variant, men alle er forskjellig.

 

Anbefaler også å ta litt pudder eller en nøytral øyenskygge over primeren etterpå om man vil duse ut øyenskyggen. Primeren gjør at øyenskyggen sitter som sagt godt fast, så duse ut fargen blir litt vanskeligere. Men med en god børste klarer man det meste :)

Lenke til kommentar
Så mye fæl sminking det er der ute så er det egentlig å foretrekke at man bruker lite og gjør det bra. Enn et tonn dårlig. ;)

 

Jau, i grunn enig med deg i det. Har sett en del fjortiser om dagen som går rundt med noe som ligner masker av ulike slag. Ser i grunn helt grusomt ut. Spesielt de som har brukt pudder som om det skulle vært solkrem (altså, klæsje på), og hvor man kan se f. eks at de er helt hvite bak ørene, i nakken osv. Det ser utrolig dumt ut, eller kanskje det bare er meg..

Endret av yvonne2
Lenke til kommentar

Når det gjelder foundation så bruker vel sikkert 60% en som er for mørk eller for gul. Vi har alle forskjellige hudtyper, hudnyanser, undertoner. Utrolig viktig å teste ut på ansiktet i butikken før man kjøper noe, samt gå for en lysere om feks vinteren når man ikke er så brun.

 

Heldigvis så vokser de fleste av seg denne fæle trenden når de blir litt eldre. Eneste trøsten for hos andre er at de har et tonn med bilder fra tenårene hvor de ser totalt latterlig ut.

Lenke til kommentar

Turtlis: Den er bra om man vil ha store merkbare vipper. Om man ikke bruker mye øyesminke blir nok denne for mye for mange. Heller noe bare til fest osv. Men jeg brukte den til vanlig. Det eneste problemet jeg hadde med den var at børsten er litt for stor til å komme helt inn i kroken på øyet med. Samt min tørket ut og ble litt klumpete fort.

 

Men alt i alt så er det en helt grei mascara til prisen. Vil sikkert kjøpe den igjen.

Lenke til kommentar

Er det flere enn meg som har perioder der man sminker seg forskjellig?

Før i år gikk det mye i svart eyelinerstift fra Maybelline over og under øyet, svakt, med mascara.

Nå derimot, bruker jeg våtliner på øyelokket, shimmer i nøytral farge og blå eyeliner. Føler dette får frem øynene mine mye mer enn tidligere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...