Gå til innhold

Jesu hypotese avkreftet


Endeløsningen avlyst!  

75 stemmer

  1. 1. Hva er din konklusjon basert på versene under?

    • Jesus ble feilsitert, som betyr at de tre evangeliene ikke er til å stole på
      32
    • Sitatene er antageligvis riktige nok. Jesus tok feil, og hans formeninger om Gud er ikke til å stole på
      30
    • Ved hjelp av apologetiske krumspring klarer jeg å få dette til å se ut som om alt enten har skjedd eller vil skje uansett
      13


Anbefalte innlegg

Jeg er stort sett enig med Mr Nilsen her, bortsett fra det med en styrende kraft aka gud bak det hele, da det ikke er noe som indikerer noen styrende kraft så langt, men greit nok. Kommer vel an på øyet som ser også tenker jeg.

 

Og jeg ser ikke på TV. Dette er helt sant, men jeg møter vantro hver gang jeg sier dette da folk nekter å tro det av en eller annen grunn. Jeg sluttet å se på TV etter at jeg skilte meg, for min X lot TV'n styre livet sitt og vi hadde til slutt ikke tid til å dra noen steder eller gjøre noen ting for vi måtte få med oss det som gikk på TV... Så jeg skjønner MrNilsen godt på dette punktet... Cirkus og brød til folket og du har kontrollen.... et ordtak som ikke er tatt helt ut av løse luften... :-)

 

Jeg liker å skru bil og reparere ting, så det er stort sett det jeg bruker tiden min til når jeg er hjemme. Og er mye på forum der bil diskuteres, hovedsakelig nettsider i USA da en del norske kun er til å skryte av bilen og sjelden eller aldri nevner noe om reperasjoner, selv om de har det også. De bruker vel verksted tenker jeg, noe jeg også har råd til forsåvidt, men jeg liker å gjøre det selv. Da vet jeg at det blir ordentlig gjort...

 

 

Ellers er jeg litt skremt av McDonalds generasjonen ja, som ikke har tolmodighet til å vente i fem sekunder engang før de må hoppe videre i det de holder på med...

 

@TXrobin:

Hvorfor tror du at bibelen har svaret på alt, hvem har lært deg det? Enten du tror det eller ei så har den ikke svar på alt, så dropp det! Dere kristne lider av akkurat det samme som muslimene lider av, dere tror dere har verdens mest velskrevne bok og slår dere på brystet over det så fort anledningen byr seg, men ingen av dere evner jo å følge det som står der! Dere er de første til å påpeke at ANDRE ikke er retttroende, men det er det så langt jeg kan se INGEN som er heller, så hva pokker er problemet med bøkene deres egentlig? Ta en titt på den kristne historien så skjønner du hva jeg mener og ta en titt på muslimske land så ser du hva jeg mener. Hjelper ikke å ha verdens fineste bok når det ALLTID ender med at noen, som i følge deg og mange andre, ikke er rett troende, tar makten og missbruker den i guds navn! Og sånn er det alltid med religion og slik har det alltid vært. Det er et system som åpenbart, selv etter å ha prøvd ut i over tusen år, ikke virker! Så for mitt vedkommende kunne jeg tenke meg at dere enten kommer opp med en revidert versjon som er klar og tydelig eller dropper hele dritten! For det virker ikke slik dere tenker det og har aldri gjort det. Dette går vel for all religion, men mest for kristendom og islam, da det er disse jeg kjenner best og har sett mest (dritt) i fra.... og "sanne" kristne eksisterer åpenbart ikke, hvorfor tror du det er 35000 grener der alle har en og samme bok da, men som ikke blir enige seg i mellom hva som er riktig? Som jeg sa, enten rev eller dropp det, dagens verson er for dum....

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De svarene bibelen gir er ikke brukanes til noe i min verden ihvertfall... da jeg trenger svar og ikke tåkebelagt svada som kan duttes inn der det passer...

 

Og ja da, jeg hører alle de religiøse si det, at det er forskjell på sann og falsk religion.. problemet er jo hvem vi skal tro da ingen kan vise til ei eneste fjør av bevis... og da er vi like langt! Du skjønner det, ikke sant?

Lenke til kommentar

Jada, jeg er klar over at dere kan vri og forvrenge det som står der til det passer til enhver anledning, men jeg er avhengig av ordentlige svar både på jobb og privat og da holder ikke dette skjønner du! Jeg må ha beviser og ikke tåkefulle svada svar vrengt og vridd til det på nåde kan passe...

 

Men la oss for moro skyld ta en test:

 

-Står det noe i bibelen om når alle på jorden vil få internett? Eller vil kanskje dommedag slå til før dette og legge alt øde?

 

-Trenger dere internett i himmelen eller er det trådløs kommunikasjon som gjelder der?

 

-Kan bibelen svare med på hvorfor en sidestøtte av profilert stål har 25 Hz i egen svingning og ikke 30Hz, som er ønskelig? Dette ville hjulpet meg fælt på jobben, der vi utvikler dette akkurat nå....

 

-Hvorfor står det ingenting i bibelen om biler, data maskiner, laser, måne landing også videre?

Lenke til kommentar

Bibelen har prinsipper.

Ta dette for eksempel.

"Derfor, enten dere spiser eller drikker eller gjør noe annet, gjør alt til Guds ære"

1kt 10:31

 

Høres ut som om du vil ha en formalistisk religion. Beklager, men den sanne religion er en levemåte.

 

Trenger ikke og ha regler for hver lille ting, vi kan jo tenke selv :)

 

Bibelen er ikke en vitenskapsbok med svar på absolutt alt sammen. Ser ut som om noen har lurt deg til og tro det.

 

What you need in your job is SCIENCE! :dremel:

Endret av RobinTX
Lenke til kommentar

He he, kjenner igjen den ja. Ler godt av reklamer som regel og blir såklart beglodd av andre, som syntes det er rart at jeg ikke ser på TV.... Reklamens makt er ikke noe for meg.... :)

 

 

Hva for slags gud er det du har egentlig TXrobin, når du må ære guden når du spiser? For en gud... Følger altså med på alt og ser, hører og får med seg alt, til og med det du tenker.... Tanke fengsel dette jo... Men du har rett, noe jeg også har skjønt, at det er ingen bibel jeg trenger i mitt daglige liv. :)

Lenke til kommentar
Sanne kristne er politisk nøytrale

Ja for det er jo faktisk et fasitsvar på hva sanne kristne faktisk er...NOT!

 

La meg komme med et hypotetisk eksempel, la oss si at jeg bestemmer meg for å bli politiker, og en dag blir jeg statsminister. Det første jeg gjør er å bøtelegge alle kristne her i landet med 5000 kr i måneden for å "motarbeide vitenskap", eller noe i den duren.

 

Stiller du deg da politisk nøytral og bare godtar politikken min?

Lenke til kommentar

Så lenge det ikke bryter noen av Guds lover eller prinsipper, så må jeg underordne meg myndighetene.

 

Ro 13:1

"Hver sjel skal underordne seg under de høyere myndigheter, for det er ingen myndighet uten av Gud; de bestående myndigheter er satt i sine relative stillinger av Gud"

 

I de fleste tilfelle setter Jehova Gud de forskjellige herskere i deres relative stillinger i den forstand at han tillater at mennesker tar seg stillinger som gir dem en viss myndighet i forhold til hverandre, men de vil alltid være lavere stilt i forhold til Gud.

 

Og betale skatt og avgifter

Ro 13:7

Mar 12:14,17

Lenke til kommentar
Så lenge det ikke bryter noen av Guds lover eller prinsipper...

Guds lover? Tenker vi på de 10 bud da eller?

For jeg er egentlig glad for at vi lever i et samfunn som bryter dê reglene. Jeg er glad for at vårt samfunn har religionsfrihet, lovlig skilsmisse samt at bensinstasjoner, offentlig transport og sykehus ikke er stengt på Søndager

 

...så må jeg underordne meg myndighetene.

Faktisk er jeg jævlig glad over at mange her til lands ikke tenker slik, ellers ville vi sikkert enda vært i union med Sverige, eller kanskje vi hadde vært en del av det tredje riket. Hadde folk flest tenkt slikt så hadde vi fortsatt ha hatt Sovjetunionen og USA ville fortsatt bare ha vært Nord-Amerika og ville ha vært en del av det britiske imperiet.

 

Jeg sier ikke at vi burde være anarkister hele gjengen. Men hadde f. eks. vår regjerings startet med forfølgelse av en spesifikk gruppe mennesker så hadde jeg nok satt spørsmålstegn ved regjeringen.

Lenke til kommentar
Bibelen har mange lover og prinsipper. Pm meg O3K og vi kan gå over hva bibelen lærer og hvorfor den er til gagn for oss.

Og vi kan lære deg hvorfor det ikke er til gagn for oss! Jeg kneler ikke for din gud, like lite som du kneler for andres guder. Skulle jeg tro på hver person som anbefalte meg sine guder, da hadde jeg blitt rusket og bipolar, om ikke polypolar!!!

Lenke til kommentar

Ja jeg prøvde å "lokke fram" mer utfyllende innlegg i denne offentlige diskusjonen. Jeg har da ingen interesse av en PM samtale hvor du forteller meg om din personlige overbevisning i detalj.

 

Jeg har litt lyst å se hvor "ond" jeg må være før du eventuelt begynner å tenke selv.

Du har sikkert lest/hørt:

Dere har hørt det er sagt: ' Øye for øye og tann for tann.' Men jeg sier dere: Sett dere ikke til motverge mot den som gjør ondt mot dere. Om noen slår deg på høyre kinn, så vend også det andre til. Vil noen saksøke deg og ta skjorten din, så la ham få kappen også. Om noen tvinger deg til å følge med én mil, så gå to med ham. Gi til den som ber deg, og vend ikke ryggen til den som vil låne av deg.

 

Så hvis jeg saksøker deg så vil du faktisk la meg vinne? Hvis ja, hvor bor du?

Jeg vet at dette eksemplet kan virke "ekstremt" eller "useriøst", så jeg kan gi deg et alternativt spørsmål relatert til samme bibelsitat.

 

Hvis en narkoman ber deg om penger, eller vil låne penger av deg hver eneste dag til stoff, vil du da bare ukritisk gi den personen pengene bare fordi en ørgammel bok sier at du skal "Gi til den som ber deg, og vend ikke ryggen til den som vil låne av deg"? Selv om du vet at den narkomane heller trenger hjelp, ikke mer penger til mer stoff?

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...