Gå til innhold

Gorillapod: Bare tøys?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
C: Et greit supplement til et vanlig fotostativ når man ikke gidderå ta med et stort stativ eller kameraet skal stå på litt ulendt terreng.

 

Jeg kjøpte nylig en "Gorillapod Focus GP8" som backup når det ikke passer seg med vanlig stativ. Da den passer fint i en vanlig sekk, kan du ha den med når et vanlig stativ enten blir for brysomt eller vekker for mye oppmerksomhet (eller rett og slett er forbudt). Den er stødig og holdt 5D + 70-200 2.8 uten problemer.

Lenke til kommentar
Er Gorrillapod:

A: Bare unyttig tøys.

B: Et greit alternativ til vanlig fotostativ.

C: Et greit supplement til et vanlig fotostativ når man ikke gidderå ta med et stort stativ eller kameraet skal stå på litt ulendt terreng.

 

A og C.

 

Gorillapod er, som mange allerede har nevnt, ikke et alternativ til et solid stativ når formålet er å holde kamera/objektiv helt i ro. Til det er Gorillapodene for lite stabile, ihvertfall til speilrefleks i de "kritiske" lukkertidene fra 1/25 - 1/2 sekund (som også setter store krav til vanlige stativ/stativhoder). På svært lange lukkertider (mange sekunder) kan man nok bruke Gorillapod med hell, men resultatet er jo selvsagt avhengig av Gorilla-modell, kameratyngde, underlag, hvordan føttene er slått ut osv osv.

 

Det Gorillapod derimot er bra til er som en "ekstra hånd" der formålet kun er å holde kameraet, for eksempel ved gruppebilder, på tur ol. Og som allerede nevnt er de jo supre til å holde blitser.

Lenke til kommentar

tenkte jeg skulle ha 1 stativ til ~500(gjerne under), hadde egentlig tenkt på Gorillapod, men blir usikker, hva sier dere?

har ingen stativ fra før, og er ikke akkurat erfaren fotograf, har ingen planer om å bruke så alt for mye på fotografering heller...

Endret av aklla
Lenke til kommentar
Er det meninga at den låse/åpne knappen skal være skikkelig stri?

 

Den krever litt teknikk å få opp hos meg i alle fall.

 

Jeg har forresten SLR-modellen. Har ikke fått speilrefleks i hus enda. Er spent på om den er kraftig nok for et kommende E-520. Blir skeptisk når det ser ut til å passe perfekt til kompaktkameraet mitt rent vektmessig.

Endret av 8ruk3rn4vn
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte en gorillapod kopi på ebay til $12 fritt levert, og i løpet av de to ukene jeg har hatt det, så er jeg meget godt fornøyd.

 

Sålangt så har jeg riktignok hatt begrenset erfaring med å bruke det som selvstående stativ, men det virker lovende. Jeg har mest brukt det som et håndhold stativ, og jeg innbiller meg at det gir meg en bedre kontroll i situasjoner der lukketiden ikke er den kjappeste. Bla ved hjelp av lår eller andre "støttemomenter" som befinner seg i umiddelbar nærhet.

 

Jeg kjøpte forøvrig mitt stativ her: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=250414713370

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg vil gjerne advare folk mot å være like "lur" som jeg var da jeg slo til på et tilbud om å kjøpe en demomodell av dette produktet. Det innebærer selvfølgelig at de tre beinene har vært bøyd og tøyd en hel del på forhånd, og det viser seg at leddene blir mer og mer "hengslete" ved bruk. Jeg stoler ikke lengre veldig mye på gorillapoden min, og lar være å bruke den i situasjoner der en svikt i det ene beinet vil føre til mitt kameras fall og død.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg kjøpte min "focus" (5kg-modell) hos Japan Photo i Akersgt. Du får den sikkert for noen hundrelapper mindre hos Scandinavian Photo.

 

Jeg har ikke hatt den mer enn et par måneder, og ikke bruk den så voldsomt mye, men like vel opplevde jeg her om dagen at den et ben poppet ut av ledd på to steder. Ikke noe problem å dytte på plass, men foruroligende...

 

Den er også nokså vanskelig å jobbe med. Jeg er vant til å kunne komponere veldig presist gjennom søkeren på min D300, men med gorillapoden blir det litt mer "sånn ca." komposisjon. Like vel er jeg rimelig fornøyd. Jeg har fått et par gode bilder jeg ikke hadde fått så lett uten, og den er veldig grei å dra med seg på tur:

606405280_EhnkU-M.jpg

Lenke til kommentar

Ser at Focus koster tre ganger så mye som 3 kg-modellen. Har to andre stativer fra før, så vil ikke bruke så mye penger på enda et stativ. Men den som skal ta 3 kg tar vel lett D80 + objektiv + blits?

 

Eller bør jeg kjøpe focus for at det skal bli stødigere? D80 veier kanskje ~ 2 kg med objektiv og blits.

Lenke til kommentar

Ja akkurat det bildet kunne du i hvert fall ikke tatt uten :green:

 

Jeg har selv en gorillapod kopi og den tør jeg bare bruke som blitsholder. Vurderer selv sterkt å anskaffe en mer solid Gorillapod. Vurderer enten SLR Zoom (som tar 3 kilo) eller Focus (som tar 5 kilo).

 

Jeg antar du ikke har kulehode på din Focus Anew siden det er litt problematisk å komponere bildet?

 

Jeg kommer nok eventuelt å kjøpe et enkelt kulehode for å gjøre komponeringen enklere, særlig dersom jeg henger gorillapod'en i litt "umulige posisjoner", noe som er litt av hensikten med å kjøpe en.

 

Men jeg er veldig usikker på om jeg skal gå for SLR Zoom eller Focus. Spørsmålet er egentlig om den siste er såpass mye mer solid at det er noe poeng i å betale det dobbelte for den, særlig siden jeg nå leser at ben kan "poppe ut av ledd".

 

Gjorde du noen mer eller mindre grundig vurdering av Focus opp i mot SLR Zoom Anew?

Lenke til kommentar
Jeg antar du ikke har kulehode på din Focus Anew siden det er litt problematisk å komponere bildet?

 

Gjorde du noen mer eller mindre grundig vurdering av Focus opp i mot SLR Zoom Anew?

Joda, jeg har kulehode, men en av tingene jeg bruker gorillapodden til er å komme så lavt som mulig (som i gårsdagens Augustfestbilde), og da bygger kulehodet for mye. Focusen flekser også såpass mye at når man vel har komponert og strammet kulehodet, så siger hele greia opptil 1/3 av søkerbildet om man har et litt tungt opplegg... Man blir sikkert bedre med litt trening, for jeg har som sagt ikke brukt den så voldsomt mye.

 

 

Hva gjelder vurderinger, så var det ikke så mye - jeg hadde et gavekort på JP å bruke opp...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...