Gå til innhold

Raid-problemer?


Anbefalte innlegg

For det første: er de to harddiskene man benytter i raid nødt til å være *helt* identiske, eller holder det at de har samme størrelse og hastighet? Jeg har nemlig en IBM Deskstar 75GXP 60GB, som er gått ut av produksjon og 60GXP er det man får tak i nå.

 

For det andre: det er visstnok en del som har problemer med å installere Windows XP med raid og hovedkortet ABit KG7-Raid, som jeg har. Er det noen som kan bekrefte at de har *lykkes* med dette, evt. hvordan de har gått fram for å få det til?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, harddiskane treng ikkje vera identiske. I RAID 0 vil du få dobbel lagringskapasitet av den minst disken, og (teoretisk) dobbel lese-/skrive hastighet av den tregaste disken.

I RAID 1 vil du få lagringskapasitet som tilsvarar den minste disken, og den tregaste disken har såklart innverknad på lese-/skrive hastigheten her og...

Resten av RAID'a er nok ikkje så interessante for deg...

Ang. installasjon av Windows XP.. det går jalfall fint på Abit KT7-RAID (hpt370) kortet mitt.

Har du prøvd installasjon av XP på harddisken din når den står på RAID kontrolleren? Dersom det går fint ser eg ingen grunn til at deg ikkje bør gå bra når du kjører RAID..

Lykke te :grin:

 

_________________

logotop.jpg

 

[ Denne Melding var redigert av: DoMind på 2002-01-23 09:36 ]

Lenke til kommentar

Jeg prøvde først å installere Windows XP på en nyformattert harddisk koblet til raid-kontrolleren, mens scsi-harddisken var koblet fra (kjører altså ikke raid siden jeg foreløpig bare har en ide-harddisk). Etter at installasjonen var ferdig med tekst-modus-delen og restartet maskinen, fikk jeg feilmeldingen "Windows could not start because of a computer disk hardware configuration problem. Could not read from the selected boot disk. Check boot path and disk hardware. osv"

 

Er dette den samme feilmeldingen som alle andre får, både når man prøver med en disk koblet til raid-kontrolleren, og med to disker i raid?

 

I bios-en måtte jeg forresten velge HDD-2 som boot-enhet og ikke ATA100RAID, men dette er kanskje bare fordi det er en enkelt harddisk jeg prøver med?

 

For moro skyld (moro og moro...) prøvde jeg så å først kjøre en minimal installasjon av Windows Millennium (etter å ha formattert harddisken igjen), og så oppgradere til Windows XP umiddelbart etter at Millennium-installasjonen var ferdig. Dette ser ut til å ha virket!! Ingen mystiske feilmeldinger om feilkonfigurert hardware...

 

Har dere andre som har problemer med raid og Windows XP prøvd det samme, dvs kjøre en oppgradering i stedet for en "clean" installasjon?

 

Jeg liker selvsagt ikke at det blir liggende rester av Millennium under XP-installasjonen, men hvis dette er eneste mulighet får det vel være greit. Bør jeg forresten installere drivere til hardware som Millennium ikke automatisk finner (dvs skjermkort, lydkort og raid-kontroller) før jeg oppgraderer til XP? Og har det noen betydning hva jeg velger å installere av komponenter i Millennium - dette valget har man jo av en eller annen grunn ikke i XP? Og helt til slutt: bør jeg bruke Windows 98 (ikke SE) i stedet for Millennium som "grunn-installasjon"?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...