Gå til innhold

Oppussing av gammel båt - ligget på land i 31 år..


Anbefalte innlegg

Holder nå på med å pusse ned båten som har ligget på land i 31 år. Båten er i god stand, foruten litt små lekasjer her og der, men det tettes når det kommer i kontakt med vann. Båten er smurt inn under med sånn svart gørr de brukte før.

 

Er godt i gang med å skrape det bort samt malingen. Men syntes det å få bort malingen er tross alt værre. Er det noen gode tips for å få det bort? Pusse tar vel enda lengre tid? Men når jeg har fått bort det meste er det bare å starte å finpusse med maskin? over 200 sandpapir?

 

Båten skal så nemlig lakkes. Håper på svar fra erfarne båtfolk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Har benyttet skrape og pussemaskin nå, og fått bort det meste som er under vasslinja. Samt bordene over. Planen er som sagt å få oljet/beiset/lakka den sånn at trefargen å det kommer fram. Men da er spørsmålet, det som blir under vasslinja, er det normalt å ha det malet?

 

Eller bør hele båten være lakket/beiset/oljet? Føler jeg skraper mye stygge merker i bordene etter å ha skrapet malingen bort. Men dette er vel egentlig bare å pusse bort igjen?

 

Så etter å ha fjernet maling har jeg begynt først med å pusse med grovt sandpapir, også heller pusse med et finere papir senere. Også lakke/beise/olje det?

Lenke til kommentar

Nå har båten ligget en ukes tid på vannet, og flyter som bare det. Men tok den opp igjen ikveld for å gjøre den ferdig utvendig.

 

Så det så trengs er bunnsmøring(blå farge), også Owatrol 1 & 2. Skulle det holde? Tar innvendig igjen til høsten/våren.

Lenke til kommentar

Ja, bør vel kanskje forsøke å få den ferdig før vinteren tar til. Men med tanke på at den har ligget i naustet i 31 år, så burde den vel klare seg rimelig godt gjennom denne vinteren og?

 

Så man skal altså ikke ha noe under selve owatrolen? Eller er det som trengs ink. i 1 og 2? Blir det altså noe bra resultat ut av det? Vanlig normal farge altså? ^^

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...