Qumad Skrevet 6. juni 2009 Del Skrevet 6. juni 2009 (endret) Hvordan er greia med og oppbevare f.eks. hermetiske grønnsaker og lignende etter at man har åpnet boksen? Går det ann og oppbevare det for senere bruk? Hvor lenge kan jeg oppbevare maten? Som ett eksempel så når jeg kjøper brekkbønner så bruker jeg somregel ikke alt innholdet, kun 1/3 eller 1/2 og det hadde jo vært greit og kunne tatt vare på resten til en annen gang, men en del av grønnsakene er også av typen man ikke bruker hver dag så går det ann og oppbevare dem over tid? Jeg kjøper jo chili og asparges på glass. Ville det vært mulig og tømt restene av hermetikkboksen over på ett tomt slikt glass og oppbevart de i laken fra hermetikken? Endret 6. juni 2009 av Qumad Lenke til kommentar
KarmaZ Skrevet 6. juni 2009 Del Skrevet 6. juni 2009 Kjøpe nytt er vel det enkleste. Iallefall når det er blitt åpnet. Lenke til kommentar
Trygve Onnestad Skrevet 6. juni 2009 Del Skrevet 6. juni 2009 Om det å oppbevare i andre beholdere en blikkboksene : ja selvfølgelig går det ann Bare husk å ta med litt lake oppi , sånn at det ikke råtner på 2 timer . Men ikke forvent noe holdbarhetstid over normalen. Lenke til kommentar
Qumad Skrevet 6. juni 2009 Forfatter Del Skrevet 6. juni 2009 Om det å oppbevare i andre beholdere en blikkboksene : ja selvfølgelig går det ann Bare husk å ta med litt lake oppi , sånn at det ikke råtner på 2 timer . Men ikke forvent noe holdbarhetstid over normalen. Joda laken må en jo ta med, går det ann og fylle på med vann hvis det er for lite lake? Du sier at man ikke må forvente holbarhetstid over normelen, men hva er "normalen" når man heller det over på glass i lake? Chilien min som er i lake på glass har best før dato på 2001.07.31 Lenke til kommentar
Trygve Onnestad Skrevet 6. juni 2009 Del Skrevet 6. juni 2009 (endret) hehe kan sikkert spises . Smell it , taste it , eat it . Edit: Blanding av vann/lake har jeg ikke peiling på Endret 6. juni 2009 av Raude Lenke til kommentar
Luftbor Skrevet 6. juni 2009 Del Skrevet 6. juni 2009 Hvordan er greia med og oppbevare f.eks. hermetiske grønnsaker og lignende etter at man har åpnet boksen?Går det ann og oppbevare det for senere bruk? Hvor lenge kan jeg oppbevare maten? Etter åpning av boksen må du se på varene som ferskvare. Du har nå fått luft til å reagere med varene (inklusive laken) og det vil før eller senere medføre at varen blir dårlig. Dekk til, lagre kjølig og mørkt er med på å øke holdbarheten når boksen er åpnet. Lenke til kommentar
Totenkopf Skrevet 8. juni 2009 Del Skrevet 8. juni 2009 Det meste av hermetikk er vel såpass billig at det ikke er noe problem å bare kaste resten? Lenke til kommentar
toazty Skrevet 8. juni 2009 Del Skrevet 8. juni 2009 har den regelen at har enn åpnet hermetikk så kast boksen og lagre restene i en skål\glass og sett i kjøleskap.. ting som soltørkede tomater , chili, osv legger jeg gjerne i tomme tacosaus glass, med soyaolje over og i kjøleskap, de holder seg i mange uker etterpå.. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 10. juni 2009 Del Skrevet 10. juni 2009 Et par merkelig svar her, men men. Det som gjør at mat blir guffent, er at bakterier får utvikle seg. Veksten av bakterier reduseres ved at man fjerner/reduserer vekstvillkårene, som i dette tilfellet blir begrenset til å sette maten i kjøleskapet. Det er ingen magisk lake som er i hermetikkboksene, det er stort sett en svak saltløsning som har tatt smak fra produktet. Å toppe opp laken med vann vil gjerne gjøre at produktet smaker mer vassent, men det er et bedre alternativ til at det tørker inn. Ting som allerede ligger i olje (soltørkede tomater, hvitløk, etc.) holder seg mye lengre siden bakteriene ikke får oksygen. Generelt sett bør også produktet brukes og settes kaldt så fort som mulig. Jo lengre det står i romtemperatur (type tacobord), jo mer utvikler bakteriene seg, og jo kortere tid holder produktet. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå