Gå til innhold

Den store Monkey Island tråden! :Spinner Cay 20. AUG


Anbefalte innlegg

Det var uansett et logisk trekk trekk fra lucasarts å innføre 3D og direct control etter suksessen Grim Fandango.

 

"suksessen" Grim Fandango mener du. Synes å huske at det ikke var noen kommersiell slager. Noen skylder til og med på at dette spillet stoppet LucasArts fra å produsere flere adventurespill. Men ja, dette var jo når 3D begynte å bli "tingen". Så det var et logisk steg videre.

 

Først og fremst var kontrollen et problem, både på GF og MI4. Figuren din var jo omtrent som en sprettball. Du sprang, og bommet du spratt han tilbake. Dernest var historien god i GF, men jeg synes personlig at historien (og humoren) i MI4 var forholdsvis dårlig. Ihvertfall i forhold til forgjengerne. Det er vel egentlig det som er problemet til MI-serien. Siden MI og MI2 var utrolig gode er det et langt større problem for spillskaperne, det å gi det en verdig oppfølger. Hoppe etter Wirkola og alt det der...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
"suksessen" Grim Fandango mener du...

 

Åh? eg visste ikke hvor dårlig GF gjorde det der og da. :/ Synd at det ikke ble den kassasuksessen den burde ha vert.

Ut ifra min personlige mening om kvaliteten på spillet per idag og antall fans som iherdig ønsker en GF oppfølger fra Telltale/Lucasarts, kan jeg forstå hvorfor de prøvde den samme løsningen for MI4.

Jeg er enig i at MI4 ikke var like gjennomført som GF, men MI4 har jaggu meg sine høydepunkter! =)

 

BTW.. Lucasarts var nettopp ute å slo på stortrommen med en pressemelding som sa at de ville re-release mange klassiske adventure spill via direct-download services, som Steam o.l annerede nå på ONSDAG!!!

her er pressemeldingen! :)

 

 

EDIT: HER er et intervju av Lucasarts-sjefen Darrell Rodriguez.

Han hinter om at dette er bare begynnelsen med lucasarts adventurespill releaser, og om en mulig iPhone port for spillene.

Releasedatoen for Secret of Monkey Island: Special Edition ble også bekreftet; 15 juli.. om en uke! =)

Endret av OCKi
Lenke til kommentar
Åh? eg visste ikke hvor dårlig GF gjorde det der og da. :/ Synd at det ikke ble den kassasuksessen den burde ha vert.

Ut ifra min personlige mening om kvaliteten på spillet per idag og antall fans som iherdig ønsker en GF oppfølger fra Telltale/Lucasarts, kan jeg forstå hvorfor de prøvde den samme løsningen for MI4.

Jeg er enig i at MI4 ikke var like gjennomført som GF, men MI4 har jaggu meg sine høydepunkter! =)

 

Det er faktisk litt usikkert om GF gjorde det så kjempedårlig. I følge WikiPedia (ja, jeg vet...) forholder set seg slik

 

The game received positive reviews, which praised its artistic design and overall game direction in particular. Grim Fandango was selected for several gaming awards at the time of release, and is often listed in publishers' lists of top games of all time. However, the game has been considered a commercial failure, which partially led LucasArts to terminate their adventure game development, contributing to the decline of the adventure game genre.

 

Men lengre nede i samme artikkel står det:

 

The game is commonly considered a "commercial failure", even though LucasArts has stated that "Grim Fandango met domestic expectations and exceeded them worldwide". While LucasArts proceeded to produce Escape from Monkey Island in 2000, they canceled development of sequels to Sam & Max Hit the Road and Full Throttle stating that "After careful evaluation of current market place realities and underlying economic considerations, we've decided that this was not the appropriate time to launch a graphic adventure on the PC.

 

Så det er vel både og. Det jeg har hørt mest er at GF rett og slett var døden for eventyrsjangeren som LucasArts var så god på. Når det gjelder GF er det min "store sorg" at jeg ikke orket spille gjennom det, for det er mange som sier at det var et vanvittig bra spill. Men jeg taklet altså ikke styringsmåten. Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg storbannet m,ot skjermen når jeg elegant hadde styrt GF himself nesten helt inn der jeg ville ha han, og så kræsjet han i kant og føyk avgårde i en helt annen retning. omtrent som en ball i flipperspill.

 

MI4 slet ikke like mye med det, men det hadde fremdeles tendensene. Og hva pokker mente de med Monkey Kombat? Herlighet, det var slitsomt det. Og ikke på en artig måte.

 

Men alt dette er historie, for dagen i dag (skal bli vår beste dag) betyr at vi får sjekket hvordan MI5 episode 1 fungerer. Jeg er spent. Svært spent. Og så kribler det litt i unevnelige steder når jeg leser pressemeldingen du linket til. Flere klassikere? Allright!

Lenke til kommentar

Yes, det har dem vettu!

 

When does the game come out: July 7th 2009

During the day, Pacific Time

 

(It's not out yet!)

 

Note that while where you live it may already be the 7th, it's still the 6th way over here where we're making the game! When the game's out, you'll hear about it right here in this thread!!!

 

We're located on the west coast of North America, where as of this writing it is 8:00 PM on July 6th. There are still many hours until the game comes out, because it won't be released until we all get a good night's sleep and come back into the office tomorrow!

 

Until then, discuss away! See you guys in the morning...

 

 

Hentet ifra forumet til telltale

Lenke til kommentar

Norske anmeldelser ser positive ut.

Dagbladet gav første episode en femmer, og Gamer.no gav 8/10.

 

Jeg synes imidlertidig at det er galt å anmelde det første kapittelet som et eget spill. Det er som å anmelde første kapittelet i mokey island 1 som et separat spill. Eller som å anmelde det første kapittelet i en roman som en egen bok.

 

Jeg vil vente med helhetsintrykket til alle 5 episodene er utgitt! =)

Lenke til kommentar

håper det kommer i løpet av kvelden.

for vel hive innpå noe koffein,

vil ha den første episoden om jeg så skal sitte oppe

i hele natt.

har gledet meg i hele dag til episode 1. :yes:

for spille litt spill i mellomtiden mens jeg venter.

har fått masse amiga 500 spill fra ebay jeg må teste.

ett av de var utrolig nok monkey island 1 :)

Endret av rbr
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...