Gå til innhold

Om The Matrix er virkelighet?, og ville DU brydd deg da?


Eriond

Anbefalte innlegg

 

Er ikke sikker på om jeg skjønte spørsmålet ditt, men det som eventuelt vil skje, er at all energien overføres til den energiformen med lavest kvalitet, nemmelig varme, så til slutt vil hele universet ha samme temperatur, og det vil bli umulig å utvinne energi fra det (sånn jeg har forstått det da, er litt usikker på åssen det ligger ann med energien som ligger i masse, men den bør vel forsvinne den også, før det ikke er noe utvinningspotensial), og jo mer energi vi omgjør jo fortere vil det gå. Men det er jo snakk om ufattelige tidsperspektiver da, sikkert tusenvis ganger lenger enn universets nåværende alder.

 

AtW

 

Var litt høyttenkning inni der... Det var de spørsmåla jeg satt igjen med etter et semester....

 

I masse er det jo enorme mengder energi, men hvis en ser på masse som energi i likevekt som ikke "reagerer spontant" så er det kanskje ikke et utvinningspotensial. Dette gjelder ikke for en rekke tyngre isotoper som spalter spontant? (litt høyttenkning igjen...) Tunge greier.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

den totale energien i universet er lik null etter hva jeg har hørt...så er massen. halvparten består av antistoff og halvparten av det vi er mest kjent med.

 

Vet ikke om dette er relevant i noen sammenheng, men mååtte bare spamme det! :roll:

Lenke til kommentar

Jøss så mange inlegg det har blitt etterhvert! :smile:

Utrolig mange glupe folk her må jeg si (også et par mindre glupe :D ). er Imponert!

 

Har tenkt litt: (litt uvanlig faktisk, Stoor dag)

 

Dersom "Matrix" er virkelighet, må det nødvendigvis være onde krefter ute og går da?

Det virker som de fleste forbinder det med maskinene som tar kontroll over oss for å utnytte.

Kanskje kunne vi mennesker designe denne verdenen for å holde oss sjølve "i bånd". Vi er jo ikkje akkurat flinke til å ta vare på de resursene vi har tilgjengelig. Kan hende blir vi så mange at det rett og slett ikkje er plass til oss her. Dersom vi da befolker andre planeter som ikkje er beboelige nå, kunne vi f.eks bygge et slags drivhus eller lignede, plassere en masse kuvøser inni der (à la "jordene" i filmen). Da ville veldig mange få plass på lite areal. Energi er i alt og kan hentes fra hvor som helst med rett teknologi og leveres til kroppene våre. Dermed er matproblemet løst. (vann er dog et litt større problem, men sikkert ingen sak det heller i en slik situasjon)

 

Jeg tror at så lenge menneske-sinnet får fri utfoldelse og vi "kan ta på ting", så er d greit nok. Vi er nødt til å leve i en verden med action i. Uten en koselig liten krig eller noe annet å henge oss opp i hadde vi rett og slett dødd av kjedsomhet. Vi har rett og slett ikkje nok med selvoppholdelseinstinkta. Der er vi forskjellig fra resten av dyrelivet. De er jo fornøyd viss de kan spise, sove og bolle. Mer en nok det.

 

At vi skal klare å gjennomføre noe slikt er egentlig ganske réelt, sett fra mitt synspunkt. Vi får jo hele tiden ny og bedre teknologi til å hjelpe oss, og desto bedre teknologi, jo mer kan vi også utvikle. Det er den berømte snøballen som ruller det :smile:

Lenke til kommentar

Hadde folk funnet ut at vi faktisk ble kontrolert av noen andre og bare levde i en virituell verden, tror jeg alt ville bryte ut i total kaos. Folk ville ønske å bli frie, de ville finne ut hvem som kontrollerte oss og folk hadde høyst sansynlig stoppet å jobbe også. Fordi det ikke var virkelig uansett. De aller fleste hadde sansynligvis blitt gale også fordi de ikke kunne takle den nye virkeligheten.

Lenke til kommentar
den totale energien i universet er lik null etter hva jeg har hørt...så er massen. halvparten består av antistoff og halvparten av det vi er mest kjent med.

 

Vet ikke om dette er relevant i noen sammenheng, men mååtte bare spamme det!    :roll:

 

Hverken den totale energien eller den totale massen i universet er lik null, det er endringen i energi som er lik null, jorda veier jo feks noe, og "antimasse" finnes ikke, heller ikke "antienergi", antistoffer har "vanlig" energi og masse.

 

AtW

Lenke til kommentar

Hvis VI klarer å lage noe som kan tenke selv, og da tenker jeg ikke på mennesker eller dyr, men på "roboter", da begynner jeg å lure...

jupp..

 

hvis vi klarer å lage noe som klarer å tenke selv og begynne å utvikle seg selv har vi tatt et skritt som er uendelig stort etc etc

 

Man har faktisk tatt ett par skritt i den retningen. Jeg leste en artikkel for en stund siden der man ga en datamaskin i oppgave å lage en dings som kunne ta seg fram på egenhånd ved hjelp av noen gitte komponenter. Hvis jeg ikke husker feil ble oppgaven løst med genetiske algoritmer, og resultatet var i stand til å bevege seg over "sandkassa" som forskerne hadde laget til. Det eneste folkene gjorde var å gi maskinen en ramme å jobbe innenfor, og design, testing og produksjon ble så foretatt så og si uten innblanding av vårs mennesker.

 

Vi går nok en spennende tid i møte, både på ene og andre måten... :yes:

Lenke til kommentar
Man har faktisk tatt ett par skritt i den retningen. Jeg leste en artikkel for en stund siden der man ga en datamaskin i oppgave å lage en dings som kunne ta seg fram på egenhånd ved hjelp av noen gitte komponenter.

Ja, jeg leste en reportasje om noe slikt, jeg også.. Da var det en lekebil, elns som de hadde laget motor og alle andre komponenter, men ikke styrte. Plutselig begynte den å kjøre av seg selv..

Lenke til kommentar

Universet består vel i hovedsak av såkalt mørk materie, som de ennå ikke vet hva er.

Så da kan man jo komme med forslag på hva dette er. Neppe antimaterie, 80-90% av dette ville vel fått noe kjipe følger for resten av den synlige materien (som da stjerner og planeter består av).

Lenke til kommentar

Tenk på dette dere....

 

Nå har forskerne funnet en måte å fange opp de elektriske impulsene som går fra hjernedel til annen.

Da er det bare et tidsspørsmål før de klarer å dekryptere/dekode de og finne ut hvilken 0 eller 1 som går igjennom hjernen når vi gjør en spesifikk ting...

 

Og så igjen er det vel bare et tidsspørsmål når du får en plugg i knotten hvor de "mater" inn bedre kombinasjoner av 0 og 1'ere for å få gjort tingene bedre.

 

Ellers er en "syk" teori at menneske er bare en maskin som blir styrt av "noe"

Tenk når vi sover blir vi matet med alt mulig dritt som vi skal gjøre dagen etterpå. Alt det blir bare kryptert av drømmene våre som vi får et lite innblikk i.

Og folk som hallisunerer pga "drugs" ser kanskje bare et glipp i systemet. Alle de som er på galehus pga et eller annet som normale mennesker synes er gale, kanskje de faktisk ser i en annen dimensjon eller et annet "sted" enn vi "normale" mennesker.

 

Huff.. ble mye rare teorier her nå.

 

CyC

Lenke til kommentar

 

Huff.. ble mye rare teorier her nå.

CyC

 

Yup det som er saken . En teori kan alltid falsifiseres og bli oversteget av en annen teori (oppgradert?).

 

Tenk at i gamle dager trodde folk det var troll, hulder, dverger som kom opp fra bakken. De såg lys i skogen med skygger av skikkelser som de mente var akkurat dette. I dag kaller vi det ufo og aliens, i morgen kaller vi det kanskje Bugs og AI :lol:

Lenke til kommentar

Tenk på at verdensrommet utvider seg i lysets hastighet i det øyeblikket jeg skriver nå...

hva er utenfor dit det ikke har kommet enda ? :shrug:

 

kansje hele verdensrommet er inni en "klinkekule" så stopper til slutt ved kanten...

så tar noen gigantiske kjemper oss opp å spiller med den ene klinka, som er verdensrommet som vi kjenner... :roll:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...