Gå til innhold

backpacker tur i europa.


Anbefalte innlegg

hei.

 

Jeg og 3 kompiser har planlagt 3 uker i sommerferien til å reise rundt i Europa.

 

vi drar den 27 og er hjemme den 18 ca.

 

vi har ferdig med utstyr og pakkliste. og har en røff nedsatt reisrute med mål og togruter.

men syns det er en del togbytter og slikt. Lurer derfor om det er noen forbedringer vi burde gjøre får å få bedre tid.

 

har lasta opp et bilde av vår første plan.

 

takker for respons og forslag:)

post-126202-1243810711_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har tenkt meg på en liknende runde i vest europa. Ser dere bruker veldig mye tid på tog. Min plan er å fly første biten (billig bilett) enten til københavn eller berlin da dette er nesten 2 dager med tog (bor i Stavanger). Ser dere har ca 27 stopp på 3 uker der dere har så korte mellomrom som 8 minutter fra et tog til et annet (hamburg til køpenhavn hjem) og dette kan bli en utfordring da dere mest sannsynelig ikke er kjente på togstasjonene (ikke at jeg tror togene er så presise). Bare det å finne perrongene kan ta en stund.

 

Jeg anbefaler å kutte ut noen av de plassene slik at ferien blir plassene dere besøker og ikke innsiden av togkupeene. Mange som reiser interrail syntes det er morro de første 4 turene men så begynner togstasjonene å gli inn i hverandre, det er derfor viktig å virkelig se/oppleve byen før dere forlater den slik at dere har fått følesen av å få noe igjen for reisene. Så når dere er mette på byen tar dere toget videre.

 

Hadde jeg vært dere hadde jeg kastet hele reiseplanen og bare ta det litt som det kommer. Eventuelt lage små reiseplaner underveis der dere reserverer hostel og tog til neste by et par dager i forveien. En reiseplan med så mange bevegelige faktorer vil skape mye mer stress enn den vil berolige med sikkerhet.

Lenke til kommentar
Hadde jeg vært dere hadde jeg kastet hele reiseplanen og bare ta det litt som det kommer. Eventuelt lage små reiseplaner underveis der dere reserverer hostel og tog til neste by et par dager i forveien. En reiseplan med så mange bevegelige faktorer vil skape mye mer stress enn den vil berolige med sikkerhet.

Få klarhet i hva dere vil få med dere. Er det litt mye? For min egen del klarer det seg med 4-5 dager på et sted med varierte aktiviteter, og 2-3 dager i en stor by. Tre uker gir derfor tid til 7 byer eller 4 "steder", men det er eksludert reisedager! Husk at å sitte på tog er kjedelig etter et par turer.

 

Deretter vil jeg anbefale, som Bloodwake, å fly inn på kontinentet og arbeide seg enten nordover eller sørover, for så å fly hjem igjen - dette sparer man fort en halv uke på, og ofte er det ingen penger å spare!

 

Når dere så har bestemt hva dere "må" se, så lag en enkel reiseplan med rekkefølgen på reisemålene og antatte datoer for ankomst/avreise. Når dere har bestemt dere for å reise videre til neste by sjekker dere ut framkomstmiddel og overnatting dagen før.

 

Så: lag en enkel oversikt, ikke gap over for mye og ikke planlegg alt i detalj med mindre det MÅ gjøres... F.eks kan deler av reisen planlegges i detalj, mens andre deler kan være helt åpne.

 

PS: Har dere vurdert østeuropa også? Det kan spare dere for en del tusenlapper!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...