Prizefighter Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 (endret) Aceton: I kroppen så vil Alcohol Dehydrogenase (Et enzym i leveren) sammen med et koenzym som heter NAD+ oksidere etanol til acetaldehyd. CH3-CH3-OH + (NAD+) <--> + NADH Acetaldehyde + (NAD+) + H2O --> Acetat + NADH + (2 H+) Neste steg er at acetaldehyd konverteres til acetat (acetic acid/etansyre) Her ser du også at protoner bidrar til nedsatt pH. Acetat oksideres til slutt videre til karbondioksid og vann. alkohol gir også akkumulert laktat i blodet, fordi cellene bruker NADH i laktatfermentering (Regenererer NADH til NAD+ og bruker NAD+ i glykoylsen til å omdanne Glyseraldehyd-3-fosfat til Glycerat-1,3-bisfosfat.) Mener på det er slik. Så aceton blir ikke dannet fra etanol. Endret 29. mai 2009 av Chrisbjerk Lenke til kommentar
G Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 Jeg er ikke sikker. Men alle som drikker en god mengde alkohol stinker av en bestemt gass som leveren eller noe i kroppen danner fra nedbrytningen av alkohol. Mulig det heter Acetylen (og ikke Aceton)? Fare for at vi glir vekk fra diskusjonen om fett. Leveren består av litt fett. Okselever: Total Fat13.8g Saturated Fat 4.4g Trans Fat 0.6g Polyunsaturated Fat 1.8g Monounsaturated Fat 1.9g Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 Karbohydrater kombinert med fett gjør at man legger på seg. Kalorioverskudd gjør at man legger på seg, uavhengig av hvor man får kaloriene fra. Mulig f.eks. Chrisbjerk (som tydeligvis kan greiene sine) har en finurlig forklaring på at det du sier faktisk er rett, da skal jeg heller beklage Mettet fett brytes ned til Acetyl-CoA som hver gir 10 ATP i sitronsyresyklusen.Heter det ikke pyrodruesyklusen? Ellers vil jeg si at du virkelig kan dette her Chrisbjerk, virkelig imponerende. Må bøye meg i støvet for deg. Hvor lærte du dette? Jeg skal ta fysikk og realfagsmatte, men det er vel i kjemi du lærer slikt som dette. Kanskje på høyskolenivå også? Lenke til kommentar
Prizefighter Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 Takk NwLife2, var hyggelig å høre. Jeg har lært det på høyskolen. Har fullført første året av en bachelorgrad i bioingeniør, har hatt biokjemi, organisk kjemi, fysiologi & anatomi, generell kjemi, medisinsk laboratorieteknologi og hematologi blant annet. Angående spørsmålet ditt. Den syklusen har mange navn; Trikarboksylsyresyklus, sitronsyresyklus, Krebs syklus etc. Pyrodruesukker (druesukker, et gammelt trivialnavn for glukose) er sluttproduktet i glykolysen og inngangsprodukt til sitronsyresyklus. Selv sier jeg bare pyruvat. Vet ikke helt om den kan kalles det du nevnte, sier bare sitronsyresyklus/sss. Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 Det jeg kan er basert på naturfagnivå i VG1, så vi er på veldig forskjellige nivåer. Men jeg tenker på glukosenmolekylet som deles i to og danner pyrodrusyren med 3 C-atomer, som inngår i dannelsen av ATP. Lenke til kommentar
Nymph Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 Med olivenolje kan man vel ikke gå feil? Men via geitost så får vi nok endel mettet fett uansett i Norge. Olivenolje inneholder mye omega-6-fettsyrer som gjør at det kan dannes avleiringer i blodårene dine. Det er bedre enn smør ja, men du bør være litt varsom her også. Det beste er jo omega-3-fettsyrer som "skraper" bort slite fettavleiringer i blodårene dine. Huskeregel: Omega-3 = Fra havet (fisk, div sjømat) Omega-6 = Olivenolje og rapsolje Mettet fett = Hardt i kjøleskapet, som regel i meieriprodukter, og i blant annet skinnet på kyllingen. Lenke til kommentar
Prizefighter Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 Sss er en anaerob syklus og får bare ca 5% av tilgjengelig energi. De tre-karbonenhetene du snakker om er dihydroksyacetonfosfat og glyseraldehyd-3-fosfat. Ett molekyl glukose (eller fruktose) gir 2 NADH, 4 ATP. Så trekker vi ifra investeringsfasen og får 2 NADH, 2 ATP og 2 pyruvatmolekyler som inngår i sitronsyresyklusen ved å komplekseres med Coenzym A i pyruvat dehydrogenase komplekset. Den reaksjonen gir også 1 NADH. 2 NADH gir 2,5 x 2 = 5 ATP. Så 7 ATP når glukose oksideres til pyruvat. Gidder ikke forklare hvorfor det er sånn nå, da må jeg innpå protonmotiv-kraften i elektrontransportkjeden. Jeg vet uansett at jeg blir spanked av moderator, jeg er litt OT. Lenke til kommentar
Nymph Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 (endret) Jeg har ikke lest alt i tråden men tenkte jeg kunne gi trådstarter noen "enkle" tips ang hva som er bra å spise. Kunne gitt en stor avhandling om masse enzymer og hormoner som påvirker dette, men jeg føler det enkle er det beste. Noe du også kunne vurdere.. Det er ikke alle som har biologi! Edit: gidder ikke forklare meg engang.. Endret 29. mai 2009 av Lise04 Lenke til kommentar
duperjulie Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 Først og fremst: Jeg synes CHrisbjerk skal få lov til å komme med sine grundige avhandlinger. Jeg skjønner at dette er både overflødig og kanskje uforståelig for mange. Men noen har faktisk glede av å lese sånt og! For min del, passet det utmerket, ettersom jeg synes sånt er veldig interessant. Så jeg foreslår at de som har glede av det leser det, og de som ikke har det hopper over. Så kan alle være glade og krig og fred og sånn. Men over til noe annet: Jeg er veldig forvirra angående fett nå. Har for ikke så lenge siden gått over til et ganske heavy lavkarbokosthold med mye fett og proteiner, og veldig lite karbohydrater. Har aldri følt meg bedre (og jeg har alltid vært aktiv og spist det som folk kaller sundt). Anyways.. henger en del i lavkarboforumer, og i det siste har fettdebatten blussetkrafig opp. Stadig flere hevder nå at omega-3 og omega-6 faktisk er det farligste fettet, og at mettet animalsk fett er det beste, fordi dette er naturlig og sånn. Folk viser til studier i hytt og vær, og det er visst mange som har kastet seg på denne bølgen. På http://lavkarbo.no er det mange som forteller om at de har gått over til høyfettdietter med mye metta fett, og aldri har hatt lavere kolesterol osv. Flere henviser til en fyr med navn (evnt kallenavn) Ray Peat, som visst gløder for dette: http://raypeat.com Jeg blir veldig forvirra altså. Er det noen andre som har hørt om dette? Lenke til kommentar
Prizefighter Skrevet 29. mai 2009 Del Skrevet 29. mai 2009 At du føler deg bra kan ha noe med insulinfølsomheten din å gjøre. Angående det du sa, jeg kan faktisk ikke svare deg. Du går ikke feil med lavkarbo og mye proteiner da, vil også anbefale å kombinere det med koffein, ettersom en av de formidlende effektene til koffein er økt sekresjon av adrenalin fra binyrene som har mange gunstige fettforbrennende effekter, skal ikke gå innpå det. Du kan faktisk klare deg på lite karbohydrater, fordi det er mange substanser som er såkalte 'glukogene precursors', altså substanser som kan brukes til å lage glukose, for eksempel glyserol som nedbrytningsprodukt av fett fra fettceller når adrenalin fester seg på reseptorer på fettcellene. Om du har superlavkarbo så burde du kanskje ta pause etter 8 uker og gå til vanlig kosthold igjen. At omega-3 og -6 er farlige fettsyrer synes jeg hørtes rart ut. Problemet med diettsnakk er også at det er utrolig mye synsing ute og går. Lenke til kommentar
G Skrevet 30. mai 2009 Del Skrevet 30. mai 2009 (endret) Jeg er nesten helt enig med de som liker å lese lett stoff. Av og til blir man fristet eller kan forglemme seg. Gjør det selv noen ganger. For å gjøre ting mer lettlest finnes ett "postingstrick". Forsøk å bruke disse tag'ene rundt det du synes spesiellt interesserte liker å lese: Trykk på Quote-knappen. Bytt teksten inni til spoiler Men for "guds skyld" behold alle klammer og skråstreker. Og studerer du denne spoilerens oppbygging så skjønner du det Jeg er også helt enig med Chrisbjerk, som bidrar med litt av dette ekstra. Og tilbake til de som sutrer over hva folk skriver. Det går an å helt eller å delvis hoppe over en persons innlegg. Krever bare ørlite hjernekapasitet å droppe å lese noens innlegg, eller å skumlese disse/og quote'ne i andres innlegg som inkluderer stoffet. Tilbake til Topic: Du forklarer at koffein hjelper til med fettforbrenningen. Jeg gikk til legen for noe en gang, og så ble vi tilfeldigvis kommende til å snakke om koffein. Legen anbefalte da å innta så lite koffein som mulig. Det går an å avvende seg med koffein, men hjernen trenger en stund for å avvende seg stoffet, omtrent som alle andre stimuli (røyk, dop m.m.) EDIT: kom til å bytte ett "om" til ett "til". Syntes det klang bedre. Her skjuler jeg det til de spesiellt interesserte her på forumet, som det er mange av. Gramatikkrettskriverne, som ofte ber folk skjerpe rettskrivingen sin Endret 30. mai 2009 av G Lenke til kommentar
Nymph Skrevet 30. mai 2009 Del Skrevet 30. mai 2009 snipAt omega-3 og -6 er farlige fettsyrer synes jeg hørtes rart ut. Problemet med diettsnakk er også at det er utrolig mye synsing ute og går. Jeg har hentet informasjonen min fra ei bok da, og jeg sa bare at for mye omega-6- fettsyrer kan være farlig. Omega-3 er jo kjempebra. Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 30. mai 2009 Del Skrevet 30. mai 2009 For å bevege meg helt ned på allmen-nivå: Hva kan IKKE være farlig? Alt med måte Lenke til kommentar
Hrodebert Skrevet 30. mai 2009 Del Skrevet 30. mai 2009 En bruker så det opportunt å gå på person og ikke sak. I henhold til retningslinjene §1, påpekes det at innleggets art skal holdes i en høflig og saklig tone. Diskuter anstendig. På bakgrunn av ovennevnte ble '1' innlegg slettet fra tråden, samt '9' svar på allerede slettet innlegg. Vi ønsker ikke å redigere innlegg da vi ikke vil manipulere brukeres intensjon dermed forsvant dessverre også gode innlegg, men som var svar på de allerede slettede. Ønsker du å diskutere en bestemt sak som ikke er direkte relatert til tråden, oppretter du en egen tråd i korrekt kategori. Eventuelle reaksjoner på moderering skal gjøres via "Personlig Melding". Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå