Gå til innhold

del dine oppskrifter her


Anbefalte innlegg

siden det finnes mange forskjellige tråder om oppskrifter til kaker, middager, smoothis..osv...

hvorfor ikke bare samle dem i en tråd?

 

her kan dere dele oppskrifter fra fiskeboller til bernesaus til kaker av alle slag.

er det noe dere er usikker på hvordan noe lages så kan man spørre her og.

om det er studenter som har et stramt budsjett kan man også gi råd her

hvordan poste best mulig...?

 

eksempel kake 5 porsjoner

 

oppskrift;

Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenforsmør

egg

banan

mel

osv...

osv...

utførelse;

Klikk for å se/fjerne spoilerteksten nedenfor

1. bland bananen med mel

2. smelt smøret

3. rør ut osv..

4. osv..

 

om det er innteresse kan dere også nevne matrettens antatte pris

 

 

ps.. om dere vil at jeg skal oppdatere førsteposten med linker osv.. send meg en pm

Endret av ole_marius
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det finnes en god del forskjellige sider der folk diskuterer oppskrifter, de er nok litt enklere å lete gjennom enn en tråd.

 

www.mineoppskrifter.no/

www.vg.no/matogdrikke/matguiden/

www.aperitif.no/

www.matprat.no/

www.oppskrifter.net

www.gilde.no/oppskrifter/

www.jkn.no/~nesse/

www.kakeverden.no

Lenke til kommentar

Jeg er student, og har funnet en middag som er enkel å lage som smaker godt.

 

- Kok ris

- stek kjøttdeig med noe løk (kyllingkjøttdeig er billigst)

- når kjøttdeigen er ferdig tar du en taco-pose og blander med vann

- hiv oppi tomater paprika agurk og mais i sammen med kjøttdeigen, la det koke litt, men behold noe vann

- hell alt oppi med risen...

 

Det er en slags salat-tacokjøtt-ris-blanding i en gryte...

 

Funker også med kylling og fajitas

Endret av jossy
Lenke til kommentar

bladde litt i en bok fra da jeg hadde heimkunskap på ungdomskolen.

 

sjokolademousse 3-4 persjoner

 

oppskrift

 

2 egg

1 dl kremfløte

1/2 ts vaniljesukker

1/2 plate kokesjokolade

2 ss sterk kaffe eller 2 ss vann + 1/2 ts pulverkaffe

 

 

utførelse

 

1. skill eggene og ha plommene i en liten skål

2. visp eggehvitene stive

3. visp kremfløte og vaniljesukker til luftig krem i en egen bolle

4. smelt sjokoladen i varmt kaffe i vannbad

5. rør eggeplummene inn i den smeltete sjokoladen og bland inn i kremen

6. vend til slutt inn de stivpiskete eggehvitene

7. fordel moussen i persjonsglass og la den stå i kaldt i minst 1 time før servering (har selv oppdaget at moussen ikke blir helt 100% perfekt etter en time, lar den heller så et døgn, men dette kan ha noe i si med mitt kjøleskap)

 

Endret av ole_marius
Lenke til kommentar

Hjemmelagd hommous på 1-2-3

 

Knallgod og enkel og billig.

Med pita som man kan dyppe med....perfekt som snack. Snack av den sunne typen.

 

Utførelse

 

1 boks kikerter

2-3 spiseskjeer sesam tahini

1/2 sitron (saften)

2-3 fedd hvitløk

1 teskje spisskumin

 

Alt kjøres i en mikser.

Bruk litt av kraften i boksen med kikerter, kan også bruke vann om massen bli for tykk.

Dander og spis.

Dandering er på følgende måte:

legg hommousen på en tallerken, lag et hull i midten der man heller litt olivenolje i.

hummus.jpg

 

 

Endret av Luftbor
Lenke til kommentar

Wok-hæ?

 

P1040512.JPG

 

3 beskjedne personer og 30 minutter til rådighet?

 

Gi gass med:

400-500 g strimlet hvalkjøtt

1 løk

2 gulrøtter i terninger

1 blomkål i buketter

1 brokkoli i buketter

1 dl soyasaus

1 ss mild sennep

200 gr. reker

salt og pepper

 

Stek hvalkjøttet i litt salt og pepper, sett til side. Lettstek grønnsakene i flere omganger, slik at det ikke blir kokt. Husk at grønnsakene ikke skal bli alt for mørt. Bland soyasaus og sennep, rør vekk klumpene. Lukt på soyablandingen du akkurat har laget og tenk over hvor stygt det faktisk lukter. Legg kjøttet tilbake i woken sammen med saus (tross lukta), og gi et oppkok. Reker tilsetter du rett før servering.

 

Anbefales! :)

Lenke til kommentar

Kylling de luxe:

 

Du trenger:

fire kyllingfileter (bryst) av god kvalitet

en full papirpose fersk champignon (eller annen lignende sopp)

en stor paprika (ikke grønn, grønn paprika smaker gress)

hvitløk (mengde etter smak, heller mer enn mindre)

soyasaus (Kikkoman funker greit)

timian

basilikum

(eller rett og slett tørrkrydderblandingen "provence" (fullt mulig å hente ut favorittene dine fra denne blandingen))

salt/pepper

creme fraiche

dijon-sennep

 

1. kutt og stek soppen lenge, til den har krympet til ihvertfall halvt volum (bruk godt smør og salt/pepper) Poenget med soppen er ikke nødvendigvis egensmaken, snarere tekstur og salt/pepper, og da bør den stekes lenge for å få bort alt vannet.

1.1. kutt og fres paprika på sterk varme (til den har har noen svimerker)

 

legg unna sopp og paprika så lenge

 

2. Kutt kyllingen i passende biter (eks 2 x 1,5 cm (for petimetrene))

2.1 Gjør klar finhakket hvitløk (anbefaler minst tre båter)

 

3. Varm rikelig med godt smør og litt olje i en stor stekepanne

Når smør og olje begynner å bli blande, ha i

1/2 - 1 ss dijonsennep, rør sennepen sammen med varmt smør/olje, oppnå god steketemperatur, tilsett finhakket hvitløk

 

stek kyllingbitene nesten helt gjennomstekt i smør/olje/sennep/hvitløk

 

4. tilsett sopp og champignon

tilsett minst 1/2 beger creme fraiche

tilsett finhakket basilikum/timian (heck, bruk det som faller i smak)

juster smaken med noe soyasaus

 

(for de av dere som synes retten ser bleik ut, er det bare å tilsette alle husmødres redning: Sukkerkulør (ikke at jeg bruker det, men for all del))

 

la dette småkose seg og putre i fem til ti minutter, server med godt brød og tilbehør etter smak (ris, ovnsbakte poteter, etc)

 

Det kan være en ide å etterhvert bruke en litt større jerngryte før trinn 4 hvis stekepanna blir for liten.

 

OBS: mengden av krydderier, hvitløk og urter er litt opp til kokken, bruk smakssansen underveis!

Lenke til kommentar

Hjemmelagde knekkebrød! Dritenkelt og digg!

 

2 dl sammalt rug

 

2 dl lettkokt havregryn

 

2 dl havrekli

 

2 dl sesamfrø

 

2 dl solsikkekjerner

 

1 dl kruska kli

 

1 dl linfrø

 

Litt salt

 

7 dl vann

 

 

 

La deigen hvile i ca 15 min

 

Smøres tynt på 3 brett, rutes opp før steking

 

 

 

180 g C i ca 40 min

 

eller 170 g C i 35 min v varmluft

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Min egene kjøttboller for meg alltid i humør etter en slitsom dag!

 

Du trenger:

 

- Kyllingkjøttdeig (Kan bruke vanlig/karbonadedeig, men kyllingdeigen er både sunnere, lettere å forme i tillegg også billigst)

- En pose santa maria Chilli and Onion eller RedFuision (finnes i taco hyllen)

- Noen Norske store poteter

- Oliven olje

- Noen forskjellige urter (Rosmarin er alltid godt)

 

1. Hell kyllingkjøttdeigen, oppi en bolle. Tøm også RedFusion posen oppi bollen og bland sammen (OBS! Hvis du skal lage til fire personer så ta heller 4/5 av posen.)

 

2. Når deigen og krydderet er blandet godt sammen, bruk en skje og ta litt og litt deig om gangen. Form de som en lite kule og stek dem i pannen på middelsvarme med smør i bunn.

 

3. I mens kjøttdeigene steker så finner du en form som kan puttes i ovnen. Skjær potetene i båter, og hell oliven olje på topp. til slutt legger du noen urter på toppen og setter de inn i ovnen på grilling eller høy varme hvis du ikke har grill mulighet i ovnen din.

 

Voila! Bon Appetit! :)

 

PS: Er også herlig med litt hjemmelagd aioli på kjøttbollene

Lenke til kommentar

genial enkel kyllinggryte med ris

 

4 kylling fileter kuttes i mellomstore terninger, stekes nesten ferdig så ha

2 fedd hvitløk, 1 liten pk kremfløte, 1 buljong terning, kylling eller okse

smak til med pepper og salt, la dette koke ned , slik at du får litt halvtykk saus, full varme i 5 min burde holde.

så er den ferdig, ( du kan selvfølgelig ha i en masse grønnsaker også om det er ønskelig )

da mangler du bare risen og salat.

 

dette smaker himmelsk.

 

og så forbanna enkelt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...