Gå til innhold

Burde en gjøre som denne mannen sier? -Selge alt NÅ?


kjaks

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det lukter litt sensasjonsartet av det han prater om, men jeg har ingen godt grunnlag for å si om det er riktig eller ikke. Det vil finnes nok av eksperter som vil være uenig med ham. Som de sier i alle fonds-sammenhenger, historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig, han kan ha vært "heldig" sist. Og de er jo "eksperter" de som sitter og forvalter pengene der og. Men det er jo klart, får han rett "igjen" så vil jo sikkert tilhengerskaren hans øke. Et annet aspekt er jo at om alle lytter til denne profeten så vil profetien være selvoppfyllende.

 

Man kan jo og spørre seg hvor skråsikker han er/var. Har han pansatt alt han eier og shortet skjorten av seg nå? Gjorde han det sist da han laget en video hvor han sa "sell" 450 ganger? Og burde han ikke da egentlig være så rik at han sluttet å lage youtubevideoer av middels kvalitet? (altså, de er bra nok, men er ikke direkte proffe).

 

Personlig har jeg tatt meg en liten pause og solgt det jeg hadde for 2 uker siden, men det ligger ikke noe mer bak det enn at jeg har vært fornøyd med fortjenesten samt det gamle ordtaket om at ingen trær vokser inn i himmelen.

Endret av Ekko
Lenke til kommentar

ALDRI hør på eksperter, de gjør kun en ting og det er å mele sin egen kake. Se bare på alle "analyser" som blir gitt ut hver uke og hvordan "ekspertene" handler motsatt av det de sier. Hør på argumentene fra ulike hold og gjør opp din egen mening. Hvis ikke følg ihvertfall pengene, ikke ordene.

Lenke til kommentar
Samme mann kom med samme advarsel før krakket i 2008, og det virker jo som om han har peiling på hva han prater om. Jeg vurderer selv å gå ut i løpet av de neste dagene.

 

Hva tror dere? Kjøp, selg eller hold?

 

 

 

Tror det er trygt å holde seg litt lenger men det vil utvilsomt komme en ny nedtur om ikke så altfor lenge. Kanskje allerede i høst. Når markedet i USA kollapser totalt vil dette påvirke oss i Norge også.

 

anbefaler og lytte til Peter Schiff

 

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>">
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">

Se filmen hos Youtube

Lenke til kommentar

@ TS: Farmann/Lysglimt gjentar og gjentar bastante påstander, men han underbygger ikke det han sier med noe som helst og har enda ikke vist seg å ha kred for det han påstår.

At han klarte å "spå" finanskrisen 31. januar i 2008 er ikke store bragden da finanskrisen slo ut i juni 2007 hvor det i allerede 2002 ble påpekt at boligboblen i usa var sterkt sannsynlig.

 

ALDRI hør på eksperter, de gjør kun en ting og det er å mele sin egen kake. Se bare på alle "analyser" som blir gitt ut hver uke og hvordan "ekspertene" handler motsatt av det de sier.

Som for eksempel?

Lenke til kommentar
ALDRI hør på eksperter, de gjør kun en ting og det er å mele sin egen kake. Se bare på alle "analyser" som blir gitt ut hver uke og hvordan "ekspertene" handler motsatt av det de sier.

Som for eksempel?

 

Ser ikke ut til at du er så veldig inne i aksjemarkedet, fordi der er det fullt av slike tilfeller. Du må se hvilken posisjon de som anbefaler sitter i. Analyser fra meglerhus som går frem og tilbake. De anbefaler short og den samme dagen er de den største nettokjøper. Deretter vender de sin analyse og plutselig er de største nettoselger. Dette skjer hele tiden (bare gå inn og sjekk enkelte aksjer selv på en hvilken som helst dag), og jeg tror det er svært få som er inne i gamet som følger disse(bortsett fra storkundene som lever godt av det) da de har altfor stor egeninteresse i det de gjør. Dessuten kan du bare se hvor dårlig uttelling mange har på sine analyser, noe som er en naturlig konsekvens av dette. "Analytikere og eksperter" slutte jeg å stole blindt på for lenge siden, de meler kun sin egen kake for deretter å kanskje strø litt på andre.

 

Derfor sier jeg at hvis du skal følge noens råd, så følg pengene deres, ikke ordene fordi de er altfor lette omsettelige.

 

:)

Lenke til kommentar

Hehe, beklager hvis det var litt hardt formulert. :)

 

Hvis du har tilgang på meglerandel hos din megler sammenlign med disse analysene så ser du hvor ofe de handler mot sine mål: http://www.hegnar.no/analyser/

 

Ellers kan en se på en artikkel DB hadde for en tid tilbake og tenke over begrepet "ekspert" en gang til.

 

http://www.dagbladet.no/dinside/2006/05/11/465941.html

 

En annen ting er at de som kommer med anbefalinger ikke engang kaller seg eksperter, men meglere. Det sier seg selv at en ikke skal stole på en eiendomsmegler når en skal kjøpe et hus, eller?

 

Det jeg vil fram til er at en skal ikke følge rådene til "ekspertene", men høre på argumentene deres og gjøre seg opp en mening selv. "Ekspertene" gjør i mange tilfeller ikke selv det de anbefaler andre å gjøre, f.eks alle de dårlige økonomiske bankrådene som er gitt de siste årene. Derfor, hvis du absolutt ikke vil ta deg selv tiden til å undersøke markedet, følg ihvertfall pengestrømmen, ikke la deg bli lurt av ord.

 

:)

Lenke til kommentar
*snip

Traderene mine har karantene for hvor lenge de må sitte med aksjene sine, videre har Oslo Børs et godt gjennomarbeidet kontrollsystem som leter etter insidere.

Som alarmerer flere ganger daglig på mistenkelige transaksjoner.

 

Eiendomsmeglere og finansrådgivere er selgere verken mer eller mindre, og langt utenfor hva som er en naturlig forståelse av eksperter.

:)

Lenke til kommentar

Det handler ikke om hvor lenge de må sitte på sine posisjoner og om det er insidemeldinger de handler på. De gir ut analyser men handler ikke etter de. En bør da forvente at hvis en roper kursmål 30kr så må en ihvertfall være nettokjøper på 10kr, og ikke konskvent tømme ut aksjer og så gjøre om en analyse til target på 5kr senere? En kan sitte i karantenetiden og ikke ha noen innsideinfo og fullt ut operere slik. Markedet kjøper det.

 

Og disse ekspertene jobber i stor grad i meglerhus hvis du følger linken jeg ga.

 

:)

 

Edit: Mtp innsideinfo tror jeg nok det er mer utbredt enn hva statistikken sier, det er bare det at det er veldig vanskelig å dokumentere det og OB har en veldig vanskelig jobb. Men det er en helt annen diskusjon enn det som er her

Endret av Jens72
Lenke til kommentar

Meglerhusene har jo i stor grad en meglerrolle for sine kunder. Sparebank 1 får for eksempel sin aksjetjeneste igjennom First Securities. Når en bankkunde i Sparebank 1 kjøper aksjer, vil det stå at meglerhuset kjøpte. Det samme gjelder for DNM, Pareto, Net Fonds osv. Kunder i DnB NOR handler gjennom DNM.

Lenke til kommentar

Det er sant, men de handler også mye av egne midler til disp, samt at de har storkunder som de handler for som nevnt som står for en stor andel av handlene. Rene nettmeglere som nordnet og netfonds er mer slik du skisserer det.

 

Dessuten når du nevner at meglerhusene bare er mellommenn, hvorfor skal du ta stole på deres analyser. Stoler du på eiendomsmeglere eller andre typer meglere selv om de bare er mellommenn også? Meglerne har en hovedoppgave og det er å tjene penger, slik enhver annen bedrift gjør.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...