Gå til innhold

Kanksje kjøpe en liten seilbåt, noen tips?


Anbefalte innlegg

Har tenkt å skaffe meg en båt, er jo så digg å være på sjøen. Har stort sett tenkt på en snekke, men så har tanken plutselig slått meg at det hadde vært morro å seile! Kan fint lite om det, men om man skaffer seg en med motor, så skal det vel la seg gjøre.

 

Noe av den typen her, som skal være "lettseilt og kan seiles av én person" hadde jo vært artig da. Blir jo en liten hobby, og det trenger jeg.

 

Eksempelbåt (Kun et eksempel på ca. båtstørrelse og -form)

 

Noen som har hatt noe lignende og har noe å si om saken? Er det stress å loffe rundt på sjøen enten aleine, eller med en ikke sjøvant kompis eller to? (eller blondiner!)

 

Virker ganske artig nemmli' :yes:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har en Hunter Sonata 7, altså knappe 22' og påstått køyplass til 4. Skal man seile med fokke eller legge til kai uten å bruke motor trenger man normalt 4 hender og 1 hjerne, dvs. én som kan seile pluss en som kan gjøre som han får beskjed om. Fokkeløs og med motor går det greit alene, men styringen blir skikkelig ille uten fokke, så å være to i båten og ha full seilføring er absolutt å anbefale av hensyn til både komfort og sikkerhet. Den andre som er med trenger ikke å ha peiling, jeg har fått det til å funke med mennesker som aldri har vært i båt før, så lenge de har hender som kan trekke eller slippe på kommando.

 

Selv vokste jeg opp med motorbåt og kajakk, men hadde et par svært seilvante venner som lærte meg det viktigste på noen få turer, så om jeg ikke vinner noen regatta med det første klarer jeg fint å komme meg frem i sånn passelig tempo. Nå seiler jeg også helt til og fra kai uten bruk av motor, men det er mer fordi motoren generelt er umulig å få start på enn pga. særlig seildyktighet fra min side :)

 

Igjen, seil ikke alene, ha med et eller annet menneske som gjør at du ikke må stresse med å gjøre alt selv, og i verste fall kan tilkalle hjelp hvis noe skjer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...