Gå til innhold

Ny akustisk gitar (budsjett på ca. 14 000,-)


Rinox

Anbefalte innlegg

Hei! Det er lenge siden jeg har vært innom forumet og nå skal jeg altså gå for et innkjøp av en ny akustisk gitar som jeg kan ha som hovedgitar en god stund (altså mer enn 1 år, men heller omkring 5-10 år). Budsjettet mitt ligger på omkring 14 000 kroner. Jeg er veldig interessert i Taylor-gitarene ettersom man får mye for pengene, de har god lyd og er gode å spille på. Jeg har bare sett ordentlig på én gitar hittil, en Gibson Hummingbird. Den er nydelig, men siden det er Gibson vet jeg ikke om jeg får nok for pengene eller om det er verdt prisen... Noen foreslo Martin til den prisklassen, men da tror jeg jeg får veldig lite for pengene. Martin er status og da er det vel for det meste statusen man betaler for i den prisklassen. Men jeg er som sagt svært interessert i Taylor-gitarene. Kom gjerne meg forslag til gitarer og fortell litt om hvorfor jeg bør kjøpe den, lyden og hvor god den er å spille på (hvis du vet) :)

 

Jeg har forresten muligheten til å kjøpe gitaren fra USA (derfor jeg hadde sett på Hummingbirden) ;)

 

Tusen takk for svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hepp.

For å være helt ærlig er det vel ganske få av de aktive på denne delen av forumet som har særlig erfaring med stålstrengere i prisklassen din. Når du snakker 14' regner jeg med at du har en viss formening om hva du kan si deg fornøyd med, og min beste anbefaling er å bruke MYE tid hos forhandlere med et akseptabelt utvalg innen det du er ute etter.

 

Et godt tips jeg leste en gang (fra gamle Ry Cooder) var å prøve gitaren inn mot et hjørne (slik at du får kjappe lydrefleksjoner fra veggene) for å kunne høre bedre lyden i den. Har prøvd det selv, og endte opp med en rimelig Ayers i konkurranse med flere andre og noe dyrere konkurrenter.

 

Ellers syns jeg det er vanskelig å anbefale noe merke foran det andre, selv er jeg ingen merkefantast. Er blitt gammel nok til å ikke bry meg om gitarpolitiet her inne som gjerne kommer med bastante og relativt merkelige begrunnelser for hvorfor "Taylor er drit, kjøp Gibson Hummingbird, det var jo en Hummingbird Neil Young spilte inn Harvest på, for fa...!" og lignende...

 

Nei, bruk heller tida i butikken med egne fingre og ører.

Lenke til kommentar

Hummingbird er som regel ganske bra lydende gitarer, men om den er verd 14 000 blir opp til deg å vurdere.

 

Når det kommer til at Martin er priset etter navnet så er det kanskje sant til et visst punkt, men ikke undervurder det faktum at det er det merket i dag med lengst erfaring i produksjon av akustiske gitarer. Graver du litt får du en pent brukt D-28 til 14 000 og den tar rotta på det aller meste av Taylor og andre "moderne klassikere" lydmessig.

 

Men, som Tumbleweed sier, ikke la deg overtale av andre. Prøv alt og kjøp den gitaren DU liker best.

Lenke til kommentar

Ikke avfei gibson slik uten videre, plukket opp en 12strenger her for ikke så lenge siden og makan for en godlyd! Prøvde et par taylors og en martin for å sammenligne, men de låt ikke på langt nær like bra.

 

Det jeg prøver å si er som de over meg har skrevet: Gå og prøv selv, enhver gitar er forskjellig selv om det er samme modell. (Treverk, lakktykkelse, helt ned til om personen som skjærte avstiverene hadde en dårlig dag)

 

 

 

Lykke til!  :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...