Hyperio Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Brødet skal ligge i den nederste skuffa som er litt høyere enn ankelhøyde ca. Det er fordi det er den skuffen som er kaldest, men samtidig ikke kald og så er den så lav at den kan åpnes med foten. Slik SKAL det være. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 om du ønsker brød som ikke varer mer enn noen dager så.. MEN skal brødet vare over 1 uke så SKAL det IKKE være slik.. brød i kjøleskapet er genialt.. tror faktisk brødet kan holde seg der i 3 uker hvis jeg ikke tar helt feil... Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Kan ikkje ha mykje til appetitt den som brukar 3 veker på eitt brød. To brød i veka for min del på ein person. Lenke til kommentar
Liquid Crystal Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Lite problemer med gammelt brød i heimen, da 5 pers spiser en ganske brutal mengde brød i løpet av en dag. Dama har sitt fryseren, fungerer utmerket så lenge man har en brødrister. Smør pålegg på frossent brød til matpakke. Rist brød når man vil ha med en gang Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Jeg skjærer opp brødet i butikken i en sånn maskin som skremmer vettet av folk over 60, og legger det rett i fryseren. Når jeg tar opp skivene tar det ca. 10 minutter før det er klart til å spises, og 11 minutter før det er ødelagt. Jeg er blitt en ninja på å taime det. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Brødskjæremaskin er perfekt måte å ødelegge eit brød på. Blir kanskje ikkje like stor skade dersom ein frys det og tar opp ein og ei skive, men eg kutter aldri opp eit ferskt brød for å ha i brødboksen. Lenke til kommentar
Rescue me Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 (endret) Vi bruker bare å ha brødet på benken i en lufttett pose, ikke ofte vi opplever gammelt brød siden vi spise ganske mye brød. Har vi noe brød utover det på benken legges det i fryseren og varmes opp når det begynner å bli tomt det på benken. Får gratis brød fra jobben (kom netopp fra jobb med ca 10 brød faktisk + to pakker biff) så er alltid minst 5 brød i fryseren. Endret 19. mai 2009 av Kun10kr Lenke til kommentar
Blårens Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Bruker å ha det i skuffen såklart =D Kaldbrød = BLÆH! Lenke til kommentar
Sangesland Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 jeg har alltid brødet i skapet. spiser 1 brød pr dag, og jeg er bare 1 pers Lenke til kommentar
toazty Skrevet 20. mai 2009 Del Skrevet 20. mai 2009 (endret) Bruker å ha det i skuffen såklart =DKaldbrød = BLÆH! MÅ brødet være kaldt når du skal spise , hvis du har hatt det i kjøleskapet? Endret 20. mai 2009 av toazty Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234 Skrevet 20. mai 2009 Del Skrevet 20. mai 2009 Jaja, det finnes en tråd for omtrent alt. Hvis du har brødet i brødpose, ikke lukk den helt men la det komme inn litt luft. Da blir ikke brødet klamt, men holder seg noenlunde ferskt. Lenke til kommentar
Lidskjalv Skrevet 20. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 20. mai 2009 om du ønsker brød som ikke varer mer enn noen dager så..MEN skal brødet vare over 1 uke så SKAL det IKKE være slik.. brød i kjøleskapet er genialt.. tror faktisk brødet kan holde seg der i 3 uker hvis jeg ikke tar helt feil... Jeg er av samme oppfatning.. På tross av mye som er skrevet om det motsatte, mener jeg at brødets forringelse, mugning eller uttørking, går seinere med 4 grader enn med 20... Lenke til kommentar
Lidskjalv Skrevet 20. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 20. mai 2009 Brødskjæremaskin er perfekt måte å ødelegge eit brød på. Blir kanskje ikkje like stor skade dersom ein frys det og tar opp ein og ei skive, men eg kutter aldri opp eit ferskt brød for å ha i brødboksen. Den brødkutteren er genial. Hvis da brødet legges i fryseren unngår en at brødet sprekker opp i den buede skorpen (frostsprenging). Lenke til kommentar
cowboy bob Skrevet 20. mai 2009 Del Skrevet 20. mai 2009 Har brødet i skuffen. Aldri hørt om noen som har brød i kjøleskap før nå. Lenke til kommentar
Brian Skrevet 20. mai 2009 Del Skrevet 20. mai 2009 Jeg skjærer opp brødet i butikken i en sånn maskin som skremmer vettet av folk over 60, og legger det rett i fryseren. Når jeg tar opp skivene tar det ca. 10 minutter før det er klart til å spises, og 11 minutter før det er ødelagt. Jeg er blitt en ninja på å taime det. Haha, samme her. Tar bare opp noen brødskiver fra frysen og gjør noe småtteri imens det tiner på benken. Har jeg det mer travelt så bruker jeg mikroen, men her er det også timingskills som gjelder. Bruker å sette mikron på tining og tine brødskivene nesten helt. Så tar jeg de ut og lar de tine siste biten i to-tre minutter på benken, da blir det like perfekt som ellers. Tiner du de for lenge i mikron så de blir varm og ferdigtina, så smaker de kongle. Kjøper som regel 4-5 brød i slengen og kutter de opp på butikken og fryser de med en gang jeg kommer hjem. Spiser ganske mye brød i løpet av dagen, men på denne måten er det alltid ferskt brød å få. I tillegg slipper jeg å kjøpe brød så ofte når det er fryst. Lenke til kommentar
Gege Skrevet 20. mai 2009 Del Skrevet 20. mai 2009 Er økonomisk lønnsomt å kutte det opp på butikken og fryse det. Da tar man opp antall skiver man trenger og ingenting går til spille. Gjorde det samme selv før. Men etter at jeg begynte å jobbe som brødpakker, så er det bare dagsferske brød som jeg får gratis jeg gidder å spise. Kneipp anbefales ikke da det blir fortere tørt en annet brød, ihvertfall etter min erfaring. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 5. juli 2009 Del Skrevet 5. juli 2009 (endret) Kjøper som regel 4-5 brød i slengen og kutter de opp på butikken og fryser de med en gang jeg kommer hjem. Spiser ganske mye brød i løpet av dagen, men på denne måten er det alltid ferskt brød å få. I tillegg slipper jeg å kjøpe brød så ofte når det er fryst. Ferskt? Det er jo ikkje ferskt når det er oppkutta og dypfrose. Noko eg fant på Google: Kunde: Hei. Hvordan oppbevarer man brød best?Bakeren: Hei! Litt avhengig av luftfuktigheten i huset ditt (tre, mur eller betong) er det fornuftig å oppbevare brød i keramikk krukke, brødboks i blikk eller tre eller klede. Keramikk og blikkboks er det beste om du har tørr luft i huset ditt (betong/mur) og treboks/klede funker bra i trehus eller hus med god luftfuktighet. Den kjemiske aldringen (det som gjør at det smaker gammelt av brødet) går raskest ved 0-4 grader,- så kjøleskap er ikke anbefalt. Kledet som er egnet til oppbevaring av brød bør være tettvevet tykk lin eller bomull. På tørre sommerdager kan kledet også fuktes litt (Latin-Amerika-varianten). Husk å vaske alt som du oppbevarer brød i med kalt eddikkvann - om det skulle skje at du får mugg på brød eller oppbevaringsremediet. I Norge har vi også tradisjon for å oppbevare brød i never-bokser/tiner el.l. (enten flettet never - eller tette neverbokser.) Selv har jeg en slik hjemme på kjøkkenbenken - og er svært godt fornøyd. Hvordan skal man oppbevare brød slik at det holder seg best mulig?Brød oppbevares best i romtemperatur i en tett plastpose. Du bør ikke oppbevare brødet i kjøleskapet. Da eldes brødet raskere, det vil si at det blir hardt. Kvaliteten på brødet blir litt dårligere når du fryser det. Du kan fryse brødet ditt men bruk en lukket plastpose. Kunde: Hei! jeg har et spørsmål ang lagring av brød i fryseren. Hvordan oppbevarer man brød i frysen best mulig, slik at dem holder seg ferske??Bakeren: Hei! Brød bør ikke fryses - om du MÅ er det best å fryse dem så ferske som mulig - og i plastpose. Du skal vite at dypfrysing forringer næringskvaliteten på mat generelt - også brød. Grove brød tåler bedre frysing mhp konsistens og skjærbarhet etter opptining. Spis brødet opp før du fryser det The most ideal situation is a ceramic bread box (not one of the stainless steel ones). The ceramic lets the bread breathe and stay moist, but it still shields it from the worst of the dry air. Endret 5. juli 2009 av Zeph Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå