konduktans Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Her ber jeg om mye. Kjøpte ei flaske Martini Asti som jeg konsumerte på natt til 17. mai. Den var veldig god, men litt lav alkoholprosent. Noen som har peiling, og kan servere meg en annen billig champagne, som smaker godt, men har høyere prosent? Lenke til kommentar
skrekk Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Kjøp cava (=spansk "champagne"). MYE billigere, og minst like godt synes jeg hvertfall. Og du betaler ikke utav øyet for navnet. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 skal du ha champagne, koster det over 300kr... skal du ha musserende ville jeg valgt cava.. som han voer meg nevner.. hardanger sider er også jævlig godt.. alk.10% Lenke til kommentar
matsern10 Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Når man kjøper cava, burde man da gå for brut eller seco? Lenke til kommentar
skrekk Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Det blir jo etter egen smak. Brut er relativt tørr, seco er søtere (men ikke hel-søt). Lenke til kommentar
konduktans Skrevet 19. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 19. mai 2009 Hva er egentlig forskjellen på champagne og musserende vin? Veit folk forskjell på det? Hva er Martini Asti? Er cava et merke eller en vintype? Uttales det "Kava"? Lenke til kommentar
-Tommy Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 (endret) Mener å huske at det har noe med hvordan gjæringen foregår, tror at med champagne så foregår gjæringen for andre gang på flaske, noe den ikke gjør med musserende. Endret 19. mai 2009 av 2mmy91 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Hva er egentlig forskjellen på champagne og musserende vin? Veit folk forskjell på det? Hva er Martini Asti? Er cava et merke eller en vintype? Uttales det "Kava"? Musserende vin er all vin med bobler. Champagne er musserende vin laget i Champagne-området i Frankrike av druene Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier og med annengangsgjæring på flasken. Cava er spansk musserende vin og uttales Kava. Martini Asti er en italiensk musserende vin. Lenke til kommentar
konduktans Skrevet 19. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 19. mai 2009 Skjønner. Og Champagne er mye dyrere enn musserende vin, og smaker mer "som vin". Altså beskt-ish. Jeg har smakt champagne før, og var ikke særlig glad i det. Men Asti-en var veldig god. Er det fordi det er en musserende vin? For å forklare forskjellen, så var den søtere. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 for å laga champagne må enn følge en del lover og regler .. en av dem er at enn ikke kan tilsette sukker , og da har gjæren kun mulighet for å bruke sukkeret i druene , og når den spise sukkeret da blir den tørr, og jævlig for enkelte.. mens i mange andre land kan de gjøre hva de vil, tilsette masse sukker slik at de får en "sukkelake" vin.. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 (endret) for å laga champagne må enn følge en del lover og regler .. en av dem er at enn ikke kan tilsette sukker , og da har gjæren kun mulighet for å bruke sukkeret i druene , og når den spise sukkeret da blir den tørr, og jævlig for enkelte.. mens i mange andre land kan de gjøre hva de vil, tilsette masse sukker slik at de får en "sukkelake" vin.. Dette stemmer ikke helt. For å få champagnen musserende, tilsettes sukker og gjær etter vinen er tappet på flaske. Dette sukkeret blir omdannet til alkohol og karbondioksid. Etter annengangsgjæringen er ferdig og man har degorgert flasken (blitt kvitt gjærrestene), tilsettes vanligvis en viss mengde sukker, såkalt dosage. Kun champagner som er merket Ultra Brut, Non Dose eller liknende er ikke tilsatt noe sukker. Polet selger champagne som er halvsøt med 47 gram sukker per liter. Endret 19. mai 2009 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
konduktans Skrevet 19. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 19. mai 2009 (endret) Halvsøt champagne høres bra ut Har dere noen konkrete flasker billig champagne som smaker greit? EDIT: SKal ikke drikkes til noe mat. Kun fylledrikke Endret 19. mai 2009 av conflict Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Champagne starter på 200 kroner, tipper det er musserende du vil ha.. Tror ikke jeg skal komme med konkrete forslag, ettersom jeg foretrekker knusktørr musserende.. Lenke til kommentar
CypheroN Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Her ber jeg om mye. Kjøpte ei flaske Martini Asti som jeg konsumerte på natt til 17. mai. Den var veldig god, men litt lav alkoholprosent. Noen som har peiling, og kan servere meg en annen billig champagne, som smaker godt, men har høyere prosent? Hva var prosenten? *Følge med på tråden, ute etter samme som trådstarter* Lenke til kommentar
konduktans Skrevet 19. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 19. mai 2009 7,5%. Hvis vi ser litt firkanta på det: Martini Asti 7,5% * 750 mL = 5625 Cider 4,5% * 500 mL = 2250 5625 / 2250 = 2,5 Pris Martini: 109,- Pris Cider: 2,5 * 26 = 65,- Er det verdt å betale 1,67 ganger så mye for en fet flaske med sprudlende vin/cider? Ja! =D Lenke til kommentar
toazty Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 martini asti er skvip... de flester kjøper det en gang og det blir med det.... ta på deg spanderbuksene og kjøp noe annet Lenke til kommentar
konduktans Skrevet 19. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 19. mai 2009 Forslag? Kan prøve meg på en halvtørr en også. Er ikke redd for å prøve nye ting Lenke til kommentar
Venruki Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 Lurte litt på hva Fylde og Friskhet betyr jeg, når det kommer til Champagne. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 19. mai 2009 Del Skrevet 19. mai 2009 fylde , dyp\mye smak , frisk , lett og ikke alt for komplisert smak.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå