Kirchhoff Skrevet 17. mai 2009 Del Skrevet 17. mai 2009 Å få høyt boldsukker gjør deg trøtt også. At man blir hyper av sukker er tull, både lavt og høyt boldsukker gjør deg slapp. e det ikke sånn at man blir veldig hyper av sukker og så faller man på et slappere nivå en man var før sukkeret sin virkning? Viss du hadde litt for lavt blodsukker før du spiste sukkeret, vil du bli mer våken(ikke hyper) i en meget kort periode før blodsukkeret går i taket og du blir slapp(for så å synke enda lavere enn utgangspungtet). Lenke til kommentar
xersess Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Med andre ord så stemmer det Morgan skriver, da Lenke til kommentar
Kirchhoff Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Tja, vårt blodsukker er rimelig konstant utenfor måltidene, når man har brukt opp sukkerlagrene i leveren og musklene(lenge etter at man blir sulten) går blodsukkeret ned en veldig kort periode før fettforbrenningen starter og blodsukkeret stabiliserer seg. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Sier du det? Hvor lenge er den perioden med lavt blodsukker? Jeg merker veldig godt lavt blodsukker på humøret og våkenheten... Lenke til kommentar
Kirchhoff Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Det trenger ikke være en sammenheng mellom blodsukker og ditt humør, kroppen din vet du holder på å gå tom for energi og merker at det går ut over lagrene dine og derfor sender den nok ut hormoner. Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Ja, fåglarne vet hva som skjer rent biologisk. Jeg vet bare at når jeg spiser komplekse karbohydrater holder jeg meg i godt humør lenger enn hvis jeg drikker en brus. Lenke til kommentar
Kirchhoff Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Komplekse karbohydrater tar lengre tid å fordøye: det er det vi lærer på skolen nå til dags hvertfall, at blodsukkeret er rimelig konstant utenfor måltidene, og at man ikke har lavt blodsukker lenge. Lenke til kommentar
Prizefighter Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Tja, vårt blodsukker er rimelig konstant utenfor måltidene, når man har brukt opp sukkerlagrene i leveren og musklene(lenge etter at man blir sulten) går blodsukkeret ned en veldig kort periode før fettforbrenningen starter og blodsukkeret stabiliserer seg. Glykogen i leveren er nok til å opprettholde glukose i blodet i 4-5 timer. Skjelettmuskulaturen bidrar lite til å opprettholde glukosekonsentrasjonen i blodet. Du visste kanskje at skjelettmuskulatur ikke kan eksportere glukose til blodet. Den bidrar riktignok indirekte en viss grad til å stabilisere glukosekonsentrasjonen. I postabsorpsjonsfasen brukes forskjellige råstoff til nydannelse av glukose, disse råstoffene er substanser som ikke stammer fra karbohydrater. Et fall i glukose stimulerer bukspyttkjertelen til å danne glukagon fra alfacellene i Langerhanske øyer spredt i det eksokrine vevet der. Glukagon fester seg bl.a. på reseptorer som er paret med dannelse av syklisk AMP i adipocyttene dine (fettceller). Det starter en kaskade som mobiliserer fett ved å aktivere triacylglyserol lipase. Fettsyremengden i blodet øker altså, og glyserol-komponenten blir brukt i leveren til nydannelse av glukose. Nedbrytning av vevsproteiner gir også aminosyrer, og som du vet, er en del aminosyrer 'glukogene' og kan brukes i transaminering til å danne glukose. Bruk av fettsyrer som energikilde er hovedsakelig glukosesparing. Ketoner brukes også som energikilde når Acetyl-CoA fra mobilisering av fett fører til at dette molekylet akkumuleres. Tenkte bare jeg skulle fylle inn litt ettersom det du sa var rimelig ufullstendig. Lenke til kommentar
Kirchhoff Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Are you calling me old!? Hehe, tenkte ikke over at det kunne tolkes sånn:P(beklager), kunne jo hende at noen visste mer enn meg(som Chrisbjerk) som mente jeg tok feil, derfor trengte jeg en unskyldning("skolen nå til dags!"). Chrisbjerk: Jeg hadde en anelse om at det var endel huller i min viten, fordi jeg ikke visste om fett ble til glukose eller om det gikk rett fra fett til ATP(gjennom en form for forbrenning). Hadde forresten vært interesant å hørt hva en slik lærd person mener om kosthold. Lenke til kommentar
Prizefighter Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Kosthold ja, det var delvis vagt å spørre om, men shoot, kanskje jeg svarer. Lenke til kommentar
Panny60 Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Hei, jeg tviler på at det er koffeinet som gjorde deg trøtt, det tar kroppen mellom 15 og 60 minutter før den absorberer koffeinet, og du sovna etter 10 min. Men koffein kan gjøre deg trøtt, hvis man får det i mindre doser, og burn er ikke noen koffeinbombe akkuratt. Vil heller tro det er alt sukkeret som gjør det slapp. Lenke til kommentar
Kirchhoff Skrevet 18. mai 2009 Del Skrevet 18. mai 2009 Ja, siden vi er inne på sukker, er det ødeleggende for kroppens gjennopbygging å drikke eller spise noe veldig søtt etter trening? Har hørt en person fortelle om kjemiske prosesser som nesten ødelegger kroppen din(vedkommende kaller raffinert sukker gift). Selv vet jeg at det ikke finnes noe bedre enn en urge etter hard trening(ikke styrke, men utholdenhet og eksplosivitets trening). Denne urgen går selvsagt ikke ut over annen mat som må inntas etter trening(som fett, stivelse og litt protein). Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå