the_last_nick_left Skrevet 22. januar 2010 Del Skrevet 22. januar 2010 (endret) Bare for å pirke litt: Faustino er fra Spania og Casillero del Diablo er fra Chile.. Edit: Du er kanskje klar over det, men det er ikke sikkert alle andre er det.. Endret 22. januar 2010 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Effon Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Bare for å pirke litt: Faustino er fra Spania og Casillero del Diablo er fra Chile..Edit: Du er kanskje klar over det, men det er ikke sikkert alle andre er det.. He he. Jeg er selvfølgelig klar over det, og ser nå at jeg burde skrevet litt annerledes. Selv om jeg har lagt min elsk på Australia og Sør-Afrika, så liker jeg jo en del vin fra andre land også. Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 23. januar 2010 Del Skrevet 23. januar 2010 Kjapt lite spørsmål om lagring av vin. Jeg har en fin flaske stående i skapet. En såkalt "juvel", hehe. Det er en Barone Ricasoli Chianti Classico fra 2006. Er det noen som vet noe om lagringspotensialet til denne vinen? Eller om den faktisk er på sitt beste akkurat nå? Lenke til kommentar
Palme Skrevet 25. januar 2010 Del Skrevet 25. januar 2010 Kjapt lite spørsmål om lagring av vin. Jeg har en fin flaske stående i skapet. En såkalt "juvel", hehe. Det er en Barone Ricasoli Chianti Classico fra 2006. Er det noen som vet noe om lagringspotensialet til denne vinen? Eller om den faktisk er på sitt beste akkurat nå? Vel, juvel og juvel men du kan trygt la denne ligge å kose seg en stund, gjerne frem til 2015 - 2017. Da vil den nok være på sitt aller beste, og klarer du å oppbevare den med ca samme temperatur over disse årene, DA kan vi snakke om juvel Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 25. januar 2010 Del Skrevet 25. januar 2010 Juvel i min "samling", hehe. Og den har jo utrolig stort potensiale! Morsomt, skal prøve å få oppbevart den så lenge. Fin vin å åpne etter endt utdanning, kanskje. Lenke til kommentar
Nidaroo Skrevet 26. juni 2010 Del Skrevet 26. juni 2010 Jeg smakte på en god mozell vin eller noe for et par dager siden. Var kjøpt på polet, sånn 3 liters vin. Helt hvit pappboks, med noe små skrift på. Var ikke mer enn 8-9%. Den var god, men litt søtt i lengden da. Noen som vet hva jeg fabler om? Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 27. juni 2010 Del Skrevet 27. juni 2010 Det kan være denne?? Lenke til kommentar
phpnuke Skrevet 30. september 2010 Del Skrevet 30. september 2010 Tenkte siden denne er ganske utdadert å få den opp igjen. Er det noen som har gode tips, for vinlaging? Har til tider kjøpt på europris ol. men det er ikke noe man kan sitte å nyte :s Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 1. oktober 2010 Del Skrevet 1. oktober 2010 Er det mulig å dyrke druer i Norge, da? Tror ikke helt forholdene er optimale? Det må jo isåfall bli fruktvin. Lenke til kommentar
akle Skrevet 7. oktober 2010 Del Skrevet 7. oktober 2010 (endret) Er det mulig å dyrke druer i Norge, da? Tror ikke helt forholdene er optimale? Det må jo isåfall bli fruktvin. Det er ikke nok sukker i norske druer. Sjekk ut http://www.vinlegging.net/, der står det en del lurt. Endret 7. oktober 2010 av akle Lenke til kommentar
-Léon- Skrevet 3. januar 2011 Del Skrevet 3. januar 2011 Kan noen anbefale en vin (rød/hvit) til en som gjerne vil begynne å smake på de forskjellige vinsortene? Har egentlig null peiling på vin, men tror jeg vil gå for kanskje en som er litt søt i starten. Og som passer til en kald vinterkveld hvor jeg bare vil slappe av med en god vin. Prisklasse 100-200 kr. Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 3. januar 2011 Del Skrevet 3. januar 2011 Har du en vin du liker nå? Det jeg pleier å anbefale er å gå til polet og si "Jeg liker denne, foreslå noe bedre som koster femti kroner mer." Det er en veldig stor kvalitetsforskjell mellom viner rett under hundre og viner til rundt 150kr. Lenke til kommentar
grovetussen Skrevet 15. september 2011 Del Skrevet 15. september 2011 Kjøpte en Medinet Rouge i dag, til ukens vinlotteri. Men jeg leser så mye fint om den på nettet at jeg lurer på om jeg må åpne den i morgen og heller kjøpe en ny til vinlotteriet.. Den mestselgende rødvin i Tyskland blant annet.. Noen som har smakt den? Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 15. september 2011 Del Skrevet 15. september 2011 Har ikke smakt, men jeg rasket med meg vinen til Hellstrøm forleden dag. Gleder meg til i morgen! Lenke til kommentar
hfthomas Skrevet 7. september 2012 Del Skrevet 7. september 2012 (endret) Dagens vin: God og tørr. Ikke veldig sur. Foretrekker Sancerre, men dette er et billigere alternativ. I følge vivino appen skal denne koste 147 kr. EDIT: Lovlig sent svar til deg grovetussen. Regner med at du har smakt den, men det er nok en vin jeg vil anbefale for folk som ikke er så god på rødvin Endret 7. september 2012 av spax 1 Lenke til kommentar
grovetussen Skrevet 8. september 2012 Del Skrevet 8. september 2012 I dag skal jeg sette ripsvin, det skal nok bli bra, er kanskje klar til smaking rundt juletider Lenke til kommentar
Bolivar Skrevet 8. september 2012 Del Skrevet 8. september 2012 Er det mange i norges land som brygger vin selv? Er det en tråd her på forumet om dette? Lenke til kommentar
hfthomas Skrevet 8. september 2012 Del Skrevet 8. september 2012 Mormoren min gjør det. Er jo morsomt å ha hjemmelaget vin. Trur ikke det er det, men går jo an å lage? Jeg har lyst til å få litt mer vininteresserte i gang med diskusjoner, tips og spørsmål, så det hadde vært gøy å fått litt mer fart i denne tråden også Lenke til kommentar
hfthomas Skrevet 8. september 2012 Del Skrevet 8. september 2012 (endret) Dagens vin: Fant ikke pris på vivino, men etter et google søk fant jeg denne artikkelen: http://www.klikk.no/...ticle742279.ece Jeg kjøper ikke vin etter sukkerinnhold og for å slanke meg, jeg kjøper vin etter smak. Men, sikkert interessant artikkel allikevel. Endret 8. september 2012 av spax Lenke til kommentar
Anathema Skrevet 8. september 2012 Del Skrevet 8. september 2012 Drikker for det meste italiensk. Ripasso og Amarone går det mest i, men av og til en chianti classico. Brunello har jeg ikke like mye erfaring med, men det ligger et par i vinskapet og godgjør seg. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå