Shoegazer Skrevet 13. mai 2009 Del Skrevet 13. mai 2009 (endret) Her kan du anbefale en vin, snakke om vin eller stille spørsmål til andre om vin! Litt praktisk info: For de som ikke vet det, er vin en alkholholdig drikke som fremstilles ved gjæring av druer(druesaft). Det finnes mange druesorter vin blir laget av og mange steder druene blir dyrket. Druesorter: Blå: Cabernet Sauvignon Gamay Merlot Nebbiolo Pinot Noir Primitivo Syrah/Shiraz Zinfandel Grønne: Chardonnay Chenin Blanc Muskatell Pinot Blanc Riesling Sauvignon Blanc Vintyper: Rødvin: laget av blå druer Hvitvin: laget av grønne/gule druer Rosévin: laget av blå druer hvor drueskallene fjernes når gjæringen har vart en tid. Jeg vil tillate meg å anbefale nettstedet aperitif.no som støtt og stadig anbefaler meg gode viner. Senest idag smakte jeg på en Silenzi Bianco som var ukens vin der i forrige uke. Denne vil jeg gjerne anbefale til andre interesserte. Det finnes mange flere nevneverdige faktorer, men dette overlater jeg til diskusjonen! (Vis det blir noen). Endret 13. mai 2009 av Shoegazer Lenke til kommentar
vangsguten Skrevet 13. mai 2009 Del Skrevet 13. mai 2009 Bra initativ! Her er et bra tips til en fantastisk god pappvin som man virkelig savner når kartongen er tom... Samme vin fås også på flaske for bare 99,-, og det er noe jeg vil kalle "best buy". Lenke til kommentar
Shoegazer Skrevet 13. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2009 Haha, dette var et morsomt tilfelle! Jeg drakk faktisk den vinen da jeg grillet i helgen. Den var kjempegod og kommer til å kjøpe den igjen! Jeg kjøpte den dog på flaske og burde nok ha gått for 3 literen som du nevner! Takk! Lenke til kommentar
Nidaroo Skrevet 13. mai 2009 Del Skrevet 13. mai 2009 Vin er faktisk godt. Men jeg personlig syntes vin smaker best i godt selskap. Det å ta seg et par glass med hvitvin er bare noe for seg selv. Men har en tendens til å bli dårlig i hodet dagen-derpå. Det kan vel kanskje spille en stor faktor med at jeg kanskje ikke er så dreven innen faget enda. ^^ Lenke til kommentar
Shoegazer Skrevet 13. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2009 (endret) Jeg drikker gjerne vin med andre, men det stopper ikke meg om jeg er alene! Det med hodepine har kanskje noe med inntaket og gjøre, selvom jeg vet det er noen som får lett vondt i hode(spesielt av rødvin). Du kan kanskje forebygge dette med hyppigere vinsmaking og finne din type vin. Endret 13. mai 2009 av Shoegazer Lenke til kommentar
Nidaroo Skrevet 13. mai 2009 Del Skrevet 13. mai 2009 Ja det er igrunn merkelig, for er egentlig kun vin jeg får en slags hodepine av. Men så er vel vin på topp når det gjelder vanndriving. Kroppen tørkes vel ut? Lenke til kommentar
Shoegazer Skrevet 13. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2009 Altså det gjelder alkohol generelt, men det er greit å ha et glass vann i nærheten. I tillegg til at det hjelper på hodepine, nøytraliserer det også smaken av vin i munnen. Ha gjerne noe å knaske på mens du drikker, det kan også hjelpe. Lenke til kommentar
Nidaroo Skrevet 13. mai 2009 Del Skrevet 13. mai 2009 Ja får nesten ta dine ord til ettertanke neste gang. ^^ Lenke til kommentar
vangsguten Skrevet 13. mai 2009 Del Skrevet 13. mai 2009 @ Shoegazer: Artig sammentreff! --- Vin er godt alene (helst med et glass vann ved siden av) - godt til mat og godt til kos. Har du prøvd rødvin og sjokolade? NAM! Sjekk Freias Premium-serie - særlig den med sitron og ingefær er bare kanonbra til rødvin! Lenke til kommentar
Shoegazer Skrevet 13. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2009 (endret) @ nidaroo Det finnes jo flere kjerringråd ute og går, men en sunn psykisk innstillig og noen triks i bakhånd kan nok få deg på rett spor! Endret 13. mai 2009 av Shoegazer Lenke til kommentar
Shoegazer Skrevet 13. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2009 @ Shoegazer: Artig sammentreff! --- Vin er godt alene (helst med et glass vann ved siden av) - godt til mat og godt til kos. Har du prøvd rødvin og sjokolade? NAM! Sjekk Freias Premium-serie - særlig den med sitron og ingefær er bare kanonbra til rødvin! Jeg er veldig glad i mørk sjokolade og veldig glad i rødvin så det kan vel ikke slå feil. Takk for tipset, skal ta det til etterrettning når helgen kommer:) Lenke til kommentar
vangsguten Skrevet 13. mai 2009 Del Skrevet 13. mai 2009 Jeg er veldig glad i mørk sjokolade og veldig glad i rødvin så det kan vel ikke slå feil. Takk for tipset, skal ta det til etterrettning når helgen kommer:) Ja, gjør det! Du vil ikke angre! (...så fremt du ikke bøtter i deg, da!) I tillegg til doppio passo-vinen vil jeg på det sterkeste anbefale en annen italiener (er veldig begeistra for italiensk vin for tida): Cecilia Beretta Picaíe 2004 Denne kan være vanskelig å få tak i, men kan - som linken viser - bestilles på polet. Hvis du bor i Tromsø kan du få tak i denne på polet på Pyramiden. Jeg fant en hel artikkel på adressa.no om vinhuset Cecilia Beretta og dertilhørende 6'er på terningen for nevnte vin (selv om jeg alltid tar anmeldernes terninger med en god spade salt). Lenke til kommentar
Shoegazer Skrevet 14. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 14. mai 2009 (endret) Neida, skal nå prøve å holde styr på inntaket. Takk for anbefaling og morsom artikkel. Det er ikke noe galt i å være begeistret for italiensk vin, tvert imot. Jeg ser at vinen du anbefaler er en kraftig vin med høy alkohol prosent. Kan tenke meg den passer med mørk sjokolade eller en god stek. Ser ut som et veldig interessant valg. Skal absolutt prøves. Edit: Da får jeg vel anbefale en hvitvin siden vi snakker så mye om rød:) Chill out En rimelig pappvin ca 315kr. Lettdrikkelig og sommerlig. Veldig frisk og fuktig. Duft av sitrus, tendenser til honning. Abefales til varme dager og både med og uten mat. Endret 14. mai 2009 av Shoegazer Lenke til kommentar
akle Skrevet 15. mai 2009 Del Skrevet 15. mai 2009 @ nidaroo Har hørt at man kan få vondt i hodet av vin med mye tannin eller garvesyre. Lenke til kommentar
Shoegazer Skrevet 15. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 15. mai 2009 (endret) Det er noen som får alergiske reaksjoner til tannin, men det er svært få. Tror det er lite sannsynlig at du vil få vondt av det, siden jeg forstå det slik at du drikker mest hvitvin. Og det er mindre tanniner i hvitvin enn rødvin. Om man få vondt i hode av garvesyre vet jeg ikke. Det kan også hjelpe å drikke vin som ikke har alt for høy alkholprosent. Edit: tror kanskje jeg blander tannin med sulfur(sulfide) Endret 15. mai 2009 av Shoegazer Lenke til kommentar
akle Skrevet 15. mai 2009 Del Skrevet 15. mai 2009 Tannin og garvesyre er vist det samme. Tannin eller garvesyre er den beske, tørre smaken som tørker ut munnhulen. Den kommer fra skall, steiner og stilker på druene, og fra eikefatlagring. Tannin er vesentlig for at rødvin skal utvikle seg ved lagring. Den fungerer som konserveringsmiddel i vinen på samme måte som syre i hvitvin. Tannin renser og forfrisker også munnen når du spiser fet kjøttmat. Leste at man kan få hodepine av tannin og garvesyre på nett, så man får vel ta det med en klype salt. Finnes sikker mange teorier om hvorfor man får vondt i hodet av vin! Lenke til kommentar
Shoegazer Skrevet 15. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 15. mai 2009 (endret) Hehe, det gjør det. Søkte litt rundt jeg også, men blir ikke noe særlig klokere. Det eneset jeg vet sikkert er at du får lettere vondt i hode av rødvin enn hvitvin. Endret 15. mai 2009 av Shoegazer Lenke til kommentar
akle Skrevet 15. mai 2009 Del Skrevet 15. mai 2009 Ja det er ikke alltid man blir noe klokere av og google:P Kan jo gi et tips om en vin jeg likte. Den er balansert og god, lite garvesyre så ikke så sur ettersmak. Ciao Organic Sangiovese Lenke til kommentar
Shoegazer Skrevet 15. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 15. mai 2009 Jeg skal ha en aperitif idag så kanskje jeg prøver den! Kommer med tilbakemelding vis jeg gjør det! Lenke til kommentar
akle Skrevet 15. mai 2009 Del Skrevet 15. mai 2009 Begynner å bli en god stund siden jeg drakk den, det var når jeg drakk denne jeg fikk sansen for rødvin:) Stilig flaske, eller kartong! Så god ut den Chill Out'en mulig jeg prøver den en gang. Men lurer litt på det med rosevin hva er det? Wikipedia sier det er en blanding av hvit og rødvin. Smaker det en blanding av hvit og rødvin, eller har den et annet særpreg? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå