Gå til innhold

[Løst]Beste Allrounder speilreflekskamera til circa 4000,- +/-


Anbefalte innlegg

Min lillesøster som akkurat ble konfirmert vil ha seg ett speilreflekskamera, ett vanlig digitalkamera hadde nok vært bra nok. Men venninnene har speilreflekskameraer og da måtte hun også ha det.. Så trenger egentlig bare en kjapp anbefaling på ett kamera med en litt allrouder linse, så de kan brukes til litt av hvert.. Går ut i fra at de fleste bildene blir tatt inne i ett hus når det er bursdager, vennekvelder, på leir eller noe sånt.. Lite bilder av solnedgangen ved sjøen eller bilder ut fra en fjelltopp for og ha ett bilde av utsikten.. Bra for og gi en liten aning hva det kameraet vil bli brukt til..

 

Takker fint for ett tips eller to :yes:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nikon D60 og D40 (hvis du kan få tak i et eksemplar av sistnevnte) er greie og nybegynnervennlige alternativer. Canon EOS 1000D kan også være verdt å se på. Jenter i konfirmasjonsalder er tilbøyelige til å ikke ha de største hendene, så da kan grepet på 1000D passe bra. Olympus E-420 (og muligens etterfølgeren E-450, jeg er ikke sikker på om det er i butikken ennå og til hvilken pris) er også et godt alternativ.

 

EDIT: Glemte å ta med Pentax. K-m og K200D er de aktuelle modellene fra den kanten.

Endret av Sutekh
Lenke til kommentar
Av Sony og Nikon ville jeg nok ha gått for Nikon, bga skulle det bli aktuelt å utvide objektiv beholdninga har de som sagt tidligere litt mere å velge i og kanskje litt lettere å få tak i!

 

Tja, nå bruker jo Sony Konica Minoltas fatninger (og teknologi forøvrig), og det er ikke noe problem å skaffe det meste av objektiver fra f.eks. Sigma eller Tamron.

 

Husk trådstarters poeng: Dette er mest tenkt brukt til "ungdomsbruk", og ikke dedikert fotografi. At man kanskje ikke har fullt så stort utvalg av objektiver kommer nok veldig mye lenger ned på lista i forhold til et av markedets beste LiveView-løsninger, utvippbar skjerm + IS i kamerahuset. Dersom interessen for foto tiltar det selvfølgelig mulig å oppgradere både hus og objektiver, men dette er et begynnerkamera for en 15-åring..

Lenke til kommentar
Takk for svar alle sammen.. Valget falt på Sony A300.. Jeg håper og tror det er ett mer enn bra nok kamera for sitt bruk.. Bestiller fra Multicom nå, men er det normalt at det følger med en veske til og ha kameraet i, når man bestiller slik..

 

Normalt sett leveres kamera uten hverken minnekort, UV-filter eller kameraveske. Har dog sett at enkelte nettbutikker lager egne bundler med slikt utstyr, men da står det klart spesifisert. :)

 

Gratulerer med et godt valg :)

Endret av Filthpig
Lenke til kommentar
Kameraet du har bestilt er sikkert fint og flott, men jeg ville aldri i verden giddet å bestille noe på anbefaling fra en så åpenbar fanboy som denne "Filthpig".

 

Les rapportene om A300, du. Jeg har ikke noe problem med andre kameraer, men hvis man sammenligner hva man får for pengene er Sony A300 det aller beste kameraet i denne klassen. Selv er jeg veldig glad i Canon EOS også, men det er svært dyre kameraer, med unntak av 1000, sammenlignet med A300 og det er det dessverre ikke verdt.

 

Uforskammet av deg å kalle meg fanboy fordi jeg rett og slett anbefaler det beste kameraet. Hva med de andre som anbefaler Nikon d40 (?!) som er et mange år gammelt kamera og er svært begrenset i forhold til EOS1000 og A200 som vel er noe av det nærmeste du kommer i den prisklassen.

Lenke til kommentar
Jaok. Når noen spør etter forslag til et produkt ut i fra visse kriterier, og det ene oppfyller disse kriteriene bedre enn et annet, hva vil du kalle det da?
Med tanke på hvor vage kriteriene i førsteposten er, så må du være rimelig fanboy for å konkludere med at en modell er "bedre" enn en annen.

 

Og formuleringer som "Mitt tips går som vanlig til..." tjener ikke akkurat til å styrke dine påstander om objektivitet ...

Endret av Sutekh
Lenke til kommentar

@Filthpig: Selv om A300 er teknologisk overlegent sammenlignet med D40, tipper jeg D40 produserer høyere bildekvalitet rett ut av esken pga. det miserable kit-objektivet til Sony.

 

@Trådstarer: Pass på at du kjøper kamera med objektiv. Jeg ser at Multicom selger dette kamera både alene og sammen med 18-70, men at prisguiden kun lister den varianten uten objektiv. Pakken med objektiv er faktisk noen kroner billigere enn den uten objektiv! (det sier vel sitt om kvaliteten på dette objektivet :fun: )

Endret av arnold_layne
Lenke til kommentar
Jaok. Når noen spør etter forslag til et produkt ut i fra visse kriterier, og det ene oppfyller disse kriteriene bedre enn et annet, hva vil du kalle det da?
Med tanke på hvor vage kriteriene i førsteposten er, så må du være rimelig fanboy for å konkludere med at en modell er "bedre" enn en annen.

 

Og formuleringer som "Mitt tips går som vanlig til..." tjener ikke akkurat til å styrke dine påstander om objektivitet ...

 

Greia med "mitt tips" er at jeg -vet- at A300 tilfredsstiller de fleste førstegangskjøperes behov, og det bringer til bordet tekniske fordeler som hverken Canon eller Nikon kan skilte med i den prisklassen.

 

Og som trådstarter også nevnte kunne jenta mest sannsynlig klart seg med et kompaktkamera, ergo er ikke kravene til bildekvalitet på det høyeste.

 

Og for å legge fanb0i-preiket dødt: Jeg har lenge siklet på både EOS400 da det var på markedet og EOS450 så lenge det har vært på markedet. EOS500 blir også et svært ettertraktet kamera for min del, samt at Nikons D90 er en veldig spennende kandidat.

 

Jeg synes Canons produkter er veldig gode på alle områder, særlig etter at de fikk skikk på kitobjektivet fra 400 til 450. De ligger dog relativt høyt i pris. EOS1000 skal imøtekomme dette, men er dyrere enn Nikon D60 og Sonys A200 og A300.

 

Nikon kjører en svært minimalistisk linje på entry-modellene sine, og så vidt meg bekjent er det gjort få store nyvinninger på D60 kontra D40. De dyrere modellene, altså D80/D90 og oppover er veldig spennende, men i mine øyne må du regne med å betale mellom 7 og 10 høvdinger for å få et Nikon-kamera som er teknologisk sett på høyden med Canon EOS 450D og Sony A300/350 (Jeg gidder ikke å referere til alskens merker og modeller her, jeg fokuserer på de kameraene "folk flest" kjøper).

Bildekvaliteten på Nikon er som alltid bra, men personlig liker jeg menysystemet til Canon bedre. Det er dog smak og behag og også en vanesak.

 

Sony har i mine øyne gjort et svært smart trekk med A300. Det er fullstappet av teknologi som gjør fotograferingen lettere -for folk flest-. Blant annet at du med den utvippbare skjermen kan ha mye større kontroll over bildet kameraet "ser", og at du kan skru på bildestabilisering med en enkel flikk med tommelen uavhengig av hvilket objektiv du har montert på. Dette kan hjelpe mange til å ta bedre bilder uten blits og uten å mikke for mye med innstillingene før man får tatt bildet. Et ankepunkt er at IS-en kan være en del tregere enn om den hadde sittet i et (dyrere) objektiv. Sonys menyer er også enkle i bruk, men det er ikke noe jeg trekker spesielt frem siden veldig få av dagens entry-modeller har spesielt kompliserte menyer.

 

Og, for folk flest, er det assistanseverktøyene på A300 kombinert med den lave prisen som gjør at jeg anbefaler nettopp dét. Totalt sett er det pr i dag A300 som gir den beste nybegynnerpakka. Om Nikon, Canon, Pentax eller hvem som helst ellers plutselig skulle finne på å slå på stortromma og lage et helt suverent billig-kamera vil jeg selvfølgelig anbefale det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...