Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvordan få førstebilen min?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har nettopp fått lappen og ønsker en førstebil. Til rundt 30.000

 

Men problemet er at jeg får ikke lån i banken. Første gang jeg spurte sa de at jeg bare kunne låne 80% av kjøpesummen men da måtte jeg handle hos en forhandler, men ingen forhandler nær meg selger biler til rundt den prisen.

 

Andre gang jeg spurte, så spurte jeg om blankolån på 30.000 men det fikk jeg heller ikke fordi jeg hadde et fra før på 24.000.

 

Jeg er helt avhengi av bil i min jobb, og nå har min mors bil blitt ødelagt og jeg aner ikke hvordan dette skal gjøres, jeg har ikke penger fra før til og betale kontant, så jeg er avhengi av lån.

 

Hvordan får jeg min førstebil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Et godt tips er å begynne med å betale ned det lånet du allerede har, og så spare penger til bil. Hva brukte du forresten de 24 000 til? Bruker du generelt mer enn du tjener?

 

 

Det var til depositum til leiligheten min, men jeg er avhengi av bil hver dag, begynner på jobb kl 5 om morgenen, så blir vanskelig og komme seg opp da.

Lenke til kommentar

Hvis du først har fått lappen , er du vell ikke avhengig av bil enda? Spar opp penger, og kjøp bil, helt latterlig å låne penger for å kjøpe en bil til den summen, evt. kjøp en billigere bil til å begynne med.

 

Og jeg håper du også vet at det hjelper ikke med 30.000 cash hvis du skal ha en bil til 30 lapper, forsikring, veiavgift etc kommer i tillegg.

Endret av MrLG
Lenke til kommentar

Jeg får finne meg noe billigere i starten nå tenker jeg, til rundt 10, jeg har spurt sjefen om forskudd på feriepenger og det fikk jeg. :)

 

Grunnet til at jeg først er avhengi av bil NÅ, er fordi mamma drev og kjørte meg før jeg fikk lappen, men så kollapsa bilen til mamma nå i helga så da er ikke det til store hjelpen, ingen jeg kjenner vil opp så tidlig og kjøre meg, hehe, taxi blir dyrt i lengden.

 

Låne penger av familie går ikke, grunnet mamma har gjeld så det holder, og pappa bor lang vekk og har ikke så godt forhold til han så han stoler sikkert ikke helt på meg.

 

Feriepengene ender vel opp på rundt 8000 grunnet jeg har bare opparbeidet meg feriepenger siden september i fjor, og har råd til og ta 3000 ut av månedens lønning, så har 11.000 da. Kjikket litt i motorbørsen bladet og fant noen få til 10.000 også i PD (Porsgrunns Dagblad) Så ser litt lysere ut da, men er ikke helt oppdatert hva som skjer under panseret, men har jo en del venenr som klarer sånt fint.

 

Men 10.000 kan jeg klare.

 

 

30.000 var inkl veiavgift, forsikring og omreg.

Lenke til kommentar

Om det er din første bil så legg lista lavere en 30.000 ,fins nok eksempel på folk som har kjøpt dyre biler som 1.bil å kræsja dagen etter de kjøpte den. Dessuten fins det en del billige biler nå som selges inkl årsavgift og eu-ok. Så har du jo billig bil 2år fremmover +/- ,og litt tid på å spare opp litt kapital. Bare et forslag :)

Lenke til kommentar

kjøp deg moped, så kjøper du deg bil når du får litt bedre råd. Du må jo ha bensin, forsikring, årsavgift osv så det kommer endel ekstra kostnader, i tillegg kan det være ganske risikabelt å kjøpe en bil til 10 000, som ofte er de da ganske slitne og mye som kan ryke.

Lenke til kommentar

Hei

 

Takk for all hjelpen. :) Var og kjikket på en bil i går, og bestemte meg for den, så nå har jeg min førstebil. :)

 

Det er en Toyota Corolla 1985 modell, km.stand 160.000, eu ok 2år. 1.6liter ingen understell rust, men fæl utvendig med det kan ordnes med litt maling, clutch, gass, brems alt i topp stand, 6000kr. :)

 

Så er egentlig ganske fornøyd.

Lenke til kommentar
Hadde vært morsomt å se hva du kan få for seks lapper.

Jeg har noen eksempler på hva man kan få for lite penger.

 

2500kr 1988 740 med innsprøytningsmotor, eu-godkjent i 1,5 år og fullt brukbar (eneste som måtte gjøres var å lodde på 2 lednigner som var gått av i hallgiveren i fordeleren).

 

6000kr 1989 Scorpio 2.9i ghia, det meste av utstyr man kan tenke seg. Det ble jo såklart brukt litt penger på senkesett, dempere osv etter kjøp, men ingenting som måtte gjøres.

 

1500kr '83 opel ascona 1,3. Byttet hjullager foran og den ble eugodkjent. Kjempebil helt til drosjenæringa i trondheim ville leke seg på glatta.

 

5000kr 1988 Toyota Camry 1,8XL. Tut&kjør, ingen reprasjoner nødvendig.

Endret av eab
Lenke til kommentar

Skal legge opp bilder i morgen kveld, nå har jeg begynt med og male den, spray lakkerte den i dag, og skal rulle over den i morra, så legger opp bilder når jeg er ferdig med det. :) den går kjempebra, og syntes forsatt den er en god bil. :) Lite på mila også. hehe.

Lenke til kommentar

Det er ikke bilen som koster penger, det er alt annet. Vedlikehold, bensin, kontroller, omreg osv. Alt dette, er hva bilen koster( om du tenker på å kjøpe bruktbil) noe du ikke får så mye av de første 10-15 årene om du kjøper ny bil fra forhandler og følger service heftet opp nøye.

 

Har selv en Mercedes 230E som snart har gått litt over 290 K. Har ingen problemer med den eller noen ting, bare småting som bremseklosser og slikt som må byttes nå og da uansett!:)

 

Mercedes=Kvalitet, og nei det behøver ikke være så dyrt. Man kan fint bruke 10 Lapper og få en helt grei Mercedes fra 90-95.

 

-kent

Lenke til kommentar
Blir alt for risikabelt å kjøpe noe annet enn japansk i denne prisklassen.

Du går glipp av mange kupp hvis du kun ser etter japanske biler, når prisklassen er 0-5000kr... Jeg har aldri skjønt hva som er så himla bra med japanske billigbiler heller jeg da. De lever vel på ryktet, og følgelig er de grusomt overpriset.

Lenke til kommentar
Blir alt for risikabelt å kjøpe noe annet enn japansk i denne prisklassen.

Du går glipp av mange kupp hvis du kun ser etter japanske biler, når prisklassen er 0-5000kr... Jeg har aldri skjønt hva som er så himla bra med japanske billigbiler heller jeg da. De lever vel på ryktet, og følgelig er de grusomt overpriset.

 

"Ofte overprisa" ,men holdbar ,greit med ekstrautstyr (ift produksjons-år) og som regel lite feil. (Med unntak selvfølgelig.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...