Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Kjøp av førstegangsbil


Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har bestemt meg for å gå til innkjøp av min første bil. Jeg stiller ikke store krav til bilen, jeg vil ha en billig sedan som er pen å se på, og som holder seg på veien. Ut over det stiller jeg ingen krav til motor, hestekrefter osv.

 

Det jeg først og fremst lurer på er hvilken fremgangsmåte man bør velge ved kjøp av bil hos privat selger. Jeg har ingen erfaring med dette og aner ikke hvordan jeg skal forholde meg til det å kjøpe en bil. Når skal jeg skrive kontrakt ved evt kjøp, hva bør jeg se etter på bilen, hva bør jeg spørre om? Hvordan betalingsmåte er enklest, og hvordan tar jeg best vare på mine egne rettigheter ved kjøp?

 

Jeg har sett litt på en Opel Vectra 2,0 16v 96-modell som har gått 180 000km. Hvordan vurderer dere denne som førstegangsbil. Det jeg stusser litt på er at bilen er avskiltet: Hvilken forskjell spiller det for meg som kjøper?

Selger skriver i annonsen at bilen "fjusker" litt på tomgang pga feil på vakuumslanger etter overhaling. Hva vil dette si, og hvor mye koster det å bytte vakuumslange®?

 

Håper noen kan hjelpe meg med svar på disse spørsmålene. Jeg er helt grønn på bil, så eventuelle svar bes legges på en linje som selv et barn kan forstå ;)

 

Morten

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når selgeren allerede i annonsen hentyder at det er noe galt med bilen bør man styre unna. Bilen er sannsynligvis avskiltet i sammenheng med at den ikke kom gjennom EU-kontroll, og det resulterer i ekstra utgifter for deg som kjøper.

Hvor mye er du interessert i å bruke på bil? I og med at du virker relativt lite sær på hva du kjører rundt i er vel noe japansk eller tysk å anbefalle.

Lenke til kommentar

Om du har litt peiling på motor er det ikke noe problem å gå over vakuum systemet på en bil. Slanger koster ikke allverdens, evt ta bilen med til en NAF kontroll for å få en grei oversikt på skavanker du kan få problemer med. NAF kontrollene koster omkring 550 kr ,men om du vil bruke 30.000 er det greit med en liten ekstrasjekk før et evt kjøp foregår. Men, for 30laken får du andre og gjerne mer mer komfort en opel. Feks japsebiler ,eller en gammel merce. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...