Gå til innhold

Et par spm om alkohol med "lav" prosent. (15-22%)


Anbefalte innlegg

1) Vil sprit med 22% og vin med 15% fryse til is i fryseren?

 

2) Dersom jeg åpener Mickey Finn Sour Rasperry en helg, vil den da bli like fort sur som vanlig vin? Litt usikker i og med at det er ikke er "ordentlig vin", men eple- og bringebærjuice med tilsatt gjæret vin eller noe i den dur...

 

3) Diskuterer dette litt med en venn; dersom man legger en spritflaske i fryseren ett døgn, vil da spriten holde temperaturen som fryseren har eller oppnår spriten aldri temperaturer under 0 grader? Påstår selv det førstnevnte.

 

Edit: fikk ikke linken til å virke,

http://www.vinmonopolet.no/is-bin/INTERSHO...umpTo=OfferList

Endret av Cheap
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1: Spørs hvor kald fryseren din er. På grunn av alkoinnholdet vil vinen holde seg flytende i minusgrader, men det finnes en grense selvsagt. Internettet sier frysepunktet er mellom -10C og -30C for den typen alkovolum. Noen påstår dog at vinen kan skille seg og derfor resultere i "slush" i flaska.

 

2: Vet ikke så mye om vin.

 

3: Du har rett. All masse prøver å utlikne temeraturforskjeller. Etter en time vil spriten din ha samme temperatur som fryseren.

 

Forøvrig: Ikke gjør noe dumt med forseglede flasker: Is har større volum enn væske. Du kan få deg en overraskelse.

 

EDIT:

t is one of the most common questions and debates about alcoholic beverages... Does liquor freeze? Yes it does, but the freezing point is far below that of water. Exactly what that freezing point is depends on the proof of the liquor.

 

Water freezes at 0°C (32°F) and the freezing point of ethanol alcohol is -114°C (-173.2°F). Alcoholic beverages are a mixture of both alcohol and water (with sugars and other additives in some distilled spirits) so the freezing point of all of you alcoholic beverages is somewhere in between. The exact freezing point of vodka, gin, tequila, rum, whiskey and the myriad of liqueurs is dependent on its proof, or alcohol per volume. The lower the proof, the warmer the freezing point: the higher the proof, the colder the freezing point.

 

For example:

 

* 24 proof liquor freezes at -6.7°C (20°F)

* 64 proof liquor freezes at -23.33°C (-10°F)

* 84 proof liquor freezes at -34.44°C (-30°F)

 

These freezing points are much colder than the average home freezer will reach, so chilling a bottle in the freezer should not freeze the liquor inside. However, your freezer could get cold enough to freeze low proof liqueurs, beer and malt beverages. These low proof beverages will get slushy, and eventually freeze, if left in the freezer for too long and can explode leaving a big, frozen mess if it gets too cold.

Endret av Mads-b
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...