Gå til innhold

Get - tekniske detaljer om nytt digitalt nett


Anbefalte innlegg

En diskusjon om Gets kommende produkter innenfor internettaksess har beveget seg mer over til en diskusjon om hva som ligger bak fasaden når Get forteller at de bygger "nytt digitalt nett":

 

Starter derfor ett nytt emne om dette her og nå. :innocent:

 

Regner med at det de nå gjør er å sørge for at de har et enhetlig HFC-nett med lik båndbredde og returmuligheter pr. region de dekker - forstår at nettopp dette skal være ferdig i Oslo-området nå.

 

De sørger vel også for at det nettopp ikke er for mange brukere på hvert koaksdropp upstream, og at det downstream segmenteres opp i mindre biter, slik at overbooking på mediet reduseres.

 

Hvor mange downstream-kanaler som kan settes av til internett-aksess på hver enkelt segment i Gets kanalplan, vet jeg ikke, heller ikke hvor mange brukere/modem som settes på samme kanal. Ville vært fint om noen kunne belyse dette.

 

Analog TV og radio okkuperer vel totalt 170 MHz totalt jevnt fordelt, og så deles resten på digital-TV/radio, internettaksess, IP-telefoni, VOD.

 

Når det gjelder plass i nettet så utvikles vel modulasjonsteknikker videre på flere sider, bl.a. vil vel DVB-C2 gi muligheter for økt utnyttelse av en gitt frekvensblokk?

Eller man kan jo velge å streame nisjekanaler til STB som IPTV over DOCSIS.

 

Ser det som en selvfølge at de nye produktene som det er lekket informasjon om (55 og 120 Mbps :cool: ) implementeres via EuroDOCSIS 3.0, men vet noen hvilket endeutstyr som rulles ut?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...