Gå til innhold

Lost 5x15:"Follow The Leader"(USA)


Lost 5x15:"Follow The Leader"(USA)  

62 stemmer

  1. 1. Hva synes du om episoden?

    • Episk (ohh yeah Juliet!)
      30
    • God (dude)
      31
    • Dårlig (son of a..)
      2
  2. 2. Bra gjesteskuespillere i episoden?

    • Ja.
      16
    • Ja, likte spesielt Alpert.
      39
    • Nja.
      6
    • Nei.
      1
  3. 3. Ender Locke opp med å drepe Jacob?

    • Ja, han har drept før jo!
      33
    • Nei, han er for svak.
      29


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

normal_leader-008.jpg

 

Åpningen, oouch...

Det jeg begynner å like med Lost igjen er at vi får servert viktige hendelser fra andres perspektiv. Som i forrige uke da vi fikk se Daniel bli skutt fra hans perspektiv, og nå Kate og Jack sitt. Minnet meg veldig mye om "Man of Science, Man of Faith"/"Adrift" da vi først så ting fra Jack sin side og så Kate/Locke sitt i neste episoden. Så fikk vi også servert det på nytt "Follow The Leader" med den scenen med Richard og Locke fra sesongstarten på nytt, herlig! Viser nok engang at forfatterne tenker igjennom de vitkige scenene spør du meg.

 

Så var det igjen to ting i åpningen som også automatisk som fikk meg til å tenke på tidligere episoder i tidligere sesonger. Første var Widmore sin første scene i episoden, som fikk meg til å minne meg på starten av Dead is Dead. Hvor vi så Widmore også ride på hest i fart. Nå hadde han dog våpen, men fremdeles litt mimring. Så det siste med Jack som blir banket opp av Others. På en måte kan man si at Jack får tilbake, dere husker vel da Jack slo ihjel Ben nesten i sesongfinalen til sesong 3? Herlig herlig scene, en av de gangene jeg synes Mattew Fox sitt skuespill har vært på topp.

 

Også må jeg nevne at jeg liker at de fremstiller Richard som en som virkelig bruker vold bare hvis nødvendig eller imot virkelig fiender(Keamy og leiesoldatene f. eks). Bare den lille settningen der han brukte med "reacted" fikk meg til å like karaktern et hakk mer, og ja mer å like kom det av denne episoden. Mens Widmore bare blir mer og mer framstilt som en jævel, noe jeg på en måte liker siden jeg en av de virkelig tror at Widmore er den virkelig slemmingen.

 

Nåtiden, 2007

normal_leader-026.jpg

 

Snakk om mye minner, det første jeg tenkte på når jeg så den scenen avbildet var at Alpert kan ha brukt lang tid på å bygge en replica av Black Rock, fordi Alpert er nok en av de som virkelig har tid. Bokstavelig talt. Noe av grunnen til at jeg først tenkte på Black Rock var malleriet vi så i "The Constant", min desidert favorittepisode jeg hvertfall har sett 10 ganger i sin helhet(Sesong 1 har jeg sett flere ganger siden det var trossalt mye mer pauser og mer dårlige serier på tv i USA da Lost starta opp i 2004 husker jeg). Var også ringen til Alpert i starten også et hint til at han har vært gift? Noen viktige?

 

Så kom Locke inn, det første meningen jeg har om han med villsvinet på ryggen er at Locke nå velger å slutte å være "The Great White Hunter"(som egentlig ble lagt opp kraftig i sesong 1 og litt i de to neste). Å nå blir en leder, fordi han nå i tilegg har et mål. Det var på en måte veldig symbolsk det første møtet mellom Locke og Richard siden Locke ble sendt vekk fra øya i 2005.

 

Nok igjen leverte Ben en bra kommentar angående Richard som både var litt morsom og egentlig en bekreftelse på jobben til Alpert som vi nesten har vist lenge(at han var en slags rådgiver og lignende for The Others). "His name is Richard Alpert. He's a kind of... advisor. And he has had that job for a very, very long time." Så kommer Sun og trigger det som virkelig var det eneste wow med episoden spør du meg. Resten av episoden var virkelig bra spør du meg, men ikke wow(nei, jeg spiller ikke World Of Warcraft). Jeg tviler på at dette forblir sånn, fordi Lost kan ikke miste den delen av casten til å bruke i 2007-handlingene hvis det vil komme denne sesongen.

 

Hele scenen med at Richard fikk sjokket av å se en annen Locke var ikke noe annet en bra, kan ikke si noe særlig mer om den annet enn at jeg spør hvordan fortalte øya Locke akkurat når han måtte møte Locke? Det var fint å se hvordan Richard viste det, men det var virkelig et større mysterium nå dette med Locke sin kommunikasjon med øya.

 

Var litt overasked over å høre Richard sin kommentar(”starting to think John Locke is going to be trouble.”), spesielt til Ben. Når Richard var den personen som bidro mest i være øyne for at Locke tok plassen til Ben som leder for The Others. Litt what the hell? Og slutten, wow. Locke har virkelig den karaktern med det virkelig sjokkerende målet og det er å drepe Jacob! Bra at vi nå kanskje endelig skal få vite mer om han. Det får meg til å tro at Locke tar med alle folkene til han for å drepe han foran øynene hans. Kanskje for å vise seg, som han ikke klarte med sin egen far tilbake i sesong 3. Å akkurat hvorfor må Locke drepe Jacob? Har øya fortalt han det?

 

normal_leader-634.jpg

 

1977, forsettelse på Dan`s oppdrag

Når Jack får Eloise til å bli med å forsette Daniels oppdrag var virkelig en oppmuntring syntes jeg for dødsfallet til Daniel. Som noen vet, ble faktisk produsentene gangske lei seg når de valgte å drepe av Dan. Men nå kan jo dette endres, som kan være både bra og dårlig.

 

Første scenen med Juliet og Sawyer var virkelig en liten "changer" for Sawyer, han har liksom heletiden vært en leder siden Locke stakk fra Miles, Sawyer & Co. Og nå blir han fremstilt som en helt nesten i denne episoden, og ikke bare en leder som jeg synes han har vært kraftig i det siste(spesielt Churchill-refransene og Sawyers valg og løsninger). Likte virkelig at Radzinsky tok over makten til Horace, fordi Mr. Goodspeed kan ikke forsvare dem. Og Marty er virkelig en leder jeg vil se i en sesongfinale, ikke Horace fordi den karaktern har virkelig gått fra å være en viktig karakter til en mer minor karakter denne sesongen. Delen hvor Juliet blir slått var nesten vond, nå vil jeg virkelig at Sawyer dreper han.

 

Så kommer de morsomme delene med episoden, igjen litt "Some Like It Hoth"-humor med Dharma Radzinsky sin kommentar angående Hugo, "the fat guy". Også Chang`s forhør var også litt sånn humor, "All right, dude, we're from the future. Sorry."

 

Så igjen viser Kate seg fra sider jeg ikke liker, greit hun har litt fri vilje men hun virker flere ganger som en av de på serien som virkelig ikke tenker over hva som kan skje(trossalt ble jo Daniel drept). I tilegg er Kate egentlig den minst likbare karaktern på serien. Så kommer Sayid tilbake i serien som den gode gamle vi kjenner, ikke bare en torturerer eller en dokke(som han var for Ben på en måte).

 

Greit at det endte med at Sawyer og Juliet ble sendt til suben. Og at vi både fikk se Charlotte og Miles/Lara var noe vi trengte men det med ubåt-scenen på slutten var som sagt dårlig lagd. Jeg bryr meg lite om det, men det likte jeg virkelig ikke.

 

At vi fikk se Jughead igjen var bare herlig. Bra at vi fikk se hva som skjedde med Jughead.

 

Konklusjon

En klart og tydelig oppbyggnings-episode til sesongfinalen, som nesten var lagd perfekt. Likte veldig bra både regi`en og skrivingen til episoden, og er egentlig i mine øyne en bedre episode enn "The Variable". Mens jeg ville si at "Some Like It Hoth" og "Dead is Dead" er enda sterkere episoder. 9/10

 

Episoden gjør også en ting enda et hakk tydeligere for meg. Jeg kunne forresten virkelig ikke sett for meg Ben komme inn i serien som noen annen skuespiller enn Michael Emerson har jeg virkelig fått følelsen av. Han har bra skuespillertalent man trenger for en rolle som er egentlig en badguy, men må vise gode sider. Det er ikke hver skuespiller som kan spille begge delen like bra. Han spiller i tilegg perfekt sammen med Terry O`Quinn og har vist det gang på gang siden sesong 3 hvertfall, og litt smått i sesong 2. Jeg innser nesten at jeg ikke har vært så fornøyd med en casting før. Akkurat som Ken Leung som Miles, og David Duchovny som Hank Moody i Californication samt veldig mye bra casting i Sons of Anarchy, Oz, The Wire og Deadwood.

 

Det med aldern til Faraday ble kanskje også hintet til når Widmore tok på magen til Eloise. Det virker som han nå er ca. 30 når han dør 1977. Fordi han blir nok da født iløpet av 1977, eller 1978. Så da vil Faraday være enten 29 eller 30 ca. Han ser eldre ut, men jeg godtok at Ethan kan ha vært i seine 20-årene når Charlie drepte han så 30 kan være en grei nok alder.

 

Må legge til at jeg nå tror Desmond ikke vil ha noe stor rolle i serien lenger, at han kanskje går ut av serien for godt. Men det jeg håper er at han er med i den store cliffhangern i sesongen. Det er egentlig den eneste grunne jeg ser for å ha med Desmond i sesongfinalen.

Endret av Mahavishnu
Lenke til kommentar

Mye bra du skriver om her Mahavishnu. Angående det du sier om castingen, så er jeg veldig enig. Den er veldig bra i LOST, og karakterer som Locke og Ben er så gode som de er nettopp på grunn av utrolig gode skuespillere som passer perfekt til rollen.

Denne episoden var en god oppbygger til den store finalen neste uke, og hadde mye bra ved seg. Her fikk vi jo Richard Alpert på alle fronter, både i fortiden og nåtiden (på et tidspunkt gående med fakkel i begge tidene), noe jeg likte veldig godt. Samtidig føler jeg han ble litt de-mystifisert i denne episoden, når det viser seg at grunnen til at han visste om det ble Locke som var blitt skutt, var fordi Locke selv fortalte ham det.

 

Scenen med Sawyer og Juliet som blir slått, var vond å se på, og jeg håper Sawyer får gjort alvor av løftet om å drepe Phil.

Jack viste også i denne episoden at han har blitt en man of faith, mer og mer som John Locke, noe jeg syns er ganske morsomt. Spesielt når Kate faktisk påpekte det. ^^

Alt i alt en meget god episode, en av de sterkeste i sesongen kan jeg nok si. Men hele sesongen har jo da også vært veldig god totalt sett. Kan nesten ikke påpeke en eneste episode som har føltes som komplett filler, noe som ikke kan sies om alle de forrige sesongene. :)

Likte at vi også mot slutten av denne sesongen får se den meget symbolske og klassiske scenen med en leder som leder en gruppe menneske ut på en vandring fra stranden til et annet sted på øya. Noe vi har sett tidligere sesonger også, dette er et gjengangsmoment jeg liker veldig godt. :)

Lenke til kommentar

Svarte!

 

Hele inlegget mitt fikk error da jeg postet:(

 

Kort oppsummering av det,

Jeg likte ikke at locke var selvgod.

Dårlig måte de lagret jughead på.

Fett med Radsinzky i fronten.

Jeg tipper Jacob er heftigere enn Locke tror.

Fet oppladning til "The Incident":D

 

(øhh det første inlegget var mye mer awesome)

Endret av Timster
Lenke til kommentar

Follow the Leader

 

normal_leader-026.jpg

 

Jeg trodde de aldri ville komme med en så kanon til en pre-finale episode. I sesong 1 hadde vi Exodus Part 1 som var en fantastisk pre-finale episode og de har aldri greid å skape en så stor oppbyggende episode føler jeg. Three Minutes var veldig kul, men målte seg ikke, Greatest Hits hadde en veldig oppbyggende historie, men målte seg heller ikke og There's No Place Like Home part 1, en episode jeg trodde kom til å være like genial som Exodus Part 1, greide heller ikke å måle seg med den første Exodus-episoden til tross for at i år så hadde vi 3 parter på finalen.

For første gang så fikk vi en episode som overgikk Exodus Part 1. En episode der jeg var altfor sjokkert over hvor bra til pre-finale episode det var.

 

Richard Alpert

 

normal_leader-617.jpg

 

Det første vi ser i episoden er et lite modellskip i et glass. The Black Rock-modell muligens, og det er Richard Alpert som fester den. Selv om vi hadde ingen sentrert karakter i denne episoden så fokuserte den mye på Richard Alpert. Han var en viktig karakter i begge tidslinjene.

 

Og det liker vi, jeg gleder meg sånn til et flashback med han, men det hadde ikke passet i denne sesongen uansett. Med tanke på frampekene på egyptisk historie og bakgrunnen til The Others denne sesongen så føler jeg et Richard Alpert flashback kommer neste sesong. Og det passer bedre siden sesongene speiler hverandre:

 

Sesong 1 og Sesong 4

Komme seg av øya er fokus i disse to sesongene. Oceanic Airlines spiller en rolle i begge sesongene. Vi lærer om karakterenes bakhistorie i sesong 1, og karakterenes kommende historie i sesong 4. Claire forsvinner i begge sesongene. Jack og Kate er på en måte "Lost-paret" i sesong 1 og de forlover seg i sesong 4. The Others er lite med, men kommer inn i bildet på slutten av sesongene.

 

Sesong 2 og Sesong 5

Introdusert for DHARMA i sesong 2 og DHARMA blir storyline i sesong 5. The Swan har en viktig rolle i begge sesongene. The Others er mer med enn i sesong 1 og 4 og nå får vi noen nye fjes blant The Others. Nye flyoverlevende i sesong 2 (Tailsection) som uheldigvis, mange brydde seg lite om, og nye flyoverlevende (Ajira-folket: Caesar, Ilana og Bram) som ikke er like interessante som Freighter-folket. (Ikke tro feil, jeg liker både Tailies og Ajira-folket). En kvinne dør tidlig i sesongene (Shannon og Charlotte). Det er sjokkerende dødsfall nær slutten av hver sesong.

 

Sesong 3 og Sesong 6

The Others-centric. (Tenker neste sesong kan ta for seg mye av The Others. Richards historie. Historien til The Others pre-Dharma osv.)

Sesong 3 sluttet med en mindblowing twist. Seriefinalen gjør nok det også?

___________________________________________________________________

 

Men tilbake til Richard. Han virket ganske bekymret når det gjaldt Lockes forslag om å dra til Jacob. Minnet meg om da han var bekymret over Bens sine avgjørelser i sesong 3. Skal vi ta Richards ord?

 

Og liker hvordan de nesten ikke trenger flashback-whooshen når de beveger seg mellom tidslinjene. De bare kommer på kreative måter å klippe i mellom. F.eks. i Namaste. Sun viser bildet av de nye rekruttene og vi går direkte til dagen bildet ble tatt. Her så har du Sawyer går ned i en ubåt som klippes til Richard hopper ned i vannet. Jeg kom bare til å tenke på det.

 

Nei, jeg kan ikke si det nok. Richard er awesome og nå hadde vi jo drømmeteamet: John Locke, Ben og Richard.

 

1977 - Radzinsky, Sawyer og Juliet

 

normal_leader-206.jpg

 

Når Radzinsky slår ned Sawyer utallige ganger så tenker jeg på Charlie og alle de gangene han ble slått ned i fjeset av Bonnie. Jeg håper at vi får et flashforward av Radzinsky i finalen som viser virkelig hvordan han dreper seg. Radzinsky er irriterende, på en morsom måte. Han er en slags årets nerdete versjon av Mikhail/Keamy. Phil derimot, en kar som slår kvinner, er en person som jeg gjerne vil se en grusom død på i finalen.

 

Det er noen karakterer som man ønsker en grufull død til. Husker godt at etter "The Shape of Things to Come" så var ønsket på en morbid på Keamy veldig høy. Det samme gjaldt i mini-season finalen for sesong 3 på Pickett (som til slutt skjedde i Not in Portland) og det samme gjaldt Mikhail i slutten av den samme sesongen. Phil, som vi ikke så som en død person i Dharma graven eller i Bens flashback viser til at han muligens har veldig uflaks i finalen. Det bare gleder jeg meg til. Radzinsky derimot, etter hans ordre om å fortsette drillingen, så vil han nok bli plassert i The Swan for alltid under en avgjørelse tatt av Dharma-folket.

 

Dette er tredje gang Sawyer forlater øya. I Exodus, There's no Place Like Home der han sier "Let's go, Freckles. I've seen enough of this rock." og nå ser han opp mot den gigantiske øya, forlater den for første gang på tre år og sier "Good riddance". Det er nesten så jeg forestilte meg dette årets finale som viser Juliet og Sawyer i USA i 1977 der Star Wars: A New Hope nettopp har hatt premiere. Men det kan ikke skje. Sawyer og Juliet kan ikke forlate øya for det virker som om de er ment for øya (Juliet har seriøst meg vært der i 6 år). Sawyer derimot, er ment til å være på øya. Virker som vi ikke får et gjensyn med Rachel og Julian, ikke der hvor vi er i serien, men det gjør kanskje ikke noe?

 

Men Kate ble nå tatt så jeg forestiller meg at denne ubåt-turen ikke blir helt som planlagt. Og angående ubåt. Det er så flott at forfatterne hvert eneste år inkluderer denne tradisjonen med å ha forskjellige transportmidler på vann hver eneste finale. Sesong 1 - Flåte, Sesong 2 - seilbåt, Sesong 3 - Outrigger, Sesong 4 - Frakteskip og Zodiac-raft. I år så har vi ubåten Galaga.

 

1977 - Hugo, Jin og Miles

 

Mitch, en av sikkerhetsfolka får vite at det er en tredjeperson som muligens er med på dette. Radzinsky, blodrød i ansiktet lurer på hvem i huleste Hugo Reyes er og Phil sier "He's the fat guy". Jeg liker hvordan vi har alarmen i bakgrunnen mens Hurley sniker med seg mat. Vi har også spenningsmusikk som er akkompagnert med litt Hurley-theme. Hurley spaserer ut, med gitarkassa si (som vi seriøst må få vite noe om snart) og går helt normalt ut av The Barracks.

 

normal_leader-253.jpg

 

Pierre Chang følger han. Pierre Chang så forresten ganske så badass ut med den beige jakken sin. Så har du den morsomme samtalen som fant sted rett utenfor The Barracks. Hurley sier at han er født i 1931 og er 46 år gammel. Så sier Pierre at han var i Korea-krigen og Hurley sier "There's no such thing". Fjesene på Miles og Jin er priceless. Så kommer det ultimate spørsmålet, hvem er presidenten i USA. Det samme spørsmålet Hurley var redd for å få i episoden "Namaste".

"Alright Dude, We're From the Future". Han gav seg til slutt :D

 

1977 - Jack, Kate og The Others

 

Trodde de seriøst skjøt Kate i denne episoden. Etter som Richard sa "I watched them all die", så tenkte jeg at dette årets finale kommer til å gå i alle sinnsyke retninger. Men etter episoden var ferdig så tenkte jeg at han mente "The Dharma Initiative" og ikke Kate, Jack, Hurley og co. For det vet vi jo, vi så Richard der under the Purge.

 

normal_leader-381.jpg

 

Og yes! Vi får Sayid tilbake i historien igjen. Alt falt på plass i denne episoden. Eneste vi mangler er Rose og Bernard. Sayid derimot er alltid badass. Han trenger ikke å prøve. Han skyter og banker ned folk nesten i hver eneste episode. Og vi fansen, vi elsker det.

 

Og jeg liker også Jack mer i denne episoden. Nå prøvde han å fikse ting med å gå til Faraday, men Charles Widmore slår han ned. Liker at Jack sier "This is our destiny!" Det er som om det er noe vi har ønsket at Jack skulle si på veldig lenge. Jeg gleder meg når Jack og Locke endelig møtes. Aner ikke når (kanskje i finalen?) og at de får enda en konfrontasjon som ender nok bedre enn den siste som fant sted på øya.

 

Eloise Hawking. Moro at når de er nede i tunnelene så sier hun "Let's get started". Det samme hun sier i cliffhangeren på This Place is Death.

 

normal_leader-497.jpg

 

Ser ut som de viktigste områdene er ganske nær hverandre. Tunnelene ligger under The Barracks. Tempelet er ved tunnelene og det samme gjelder den ytre veggen til tempelet. Bens hemmelige Smokey-rom ligger rett over/ved siden av tunnelene (som passer bra med at Smokey kom tross alt under tempelet i Dead is Dead). Eller så har Smokey en stor underjordisk by under overflaten på øya som går over hele øya. Det hadde vært kult og sannsynlig med tanke på hvordan Smokey river opp trærne på ulike steder på øya.

 

2007

 

Locke har en flott entrance i episoden. Minner om "The Man behind the Curtain" da han kommer valsende inn i campen til The Others, sjokkerer alle med kroppen til Anthony Cooper på ryggen. Her har han med seg et villsvin. Det viser at selv om den nye Locke er veldig annerledes som blir påpekt av flere karakterer så er han, dypt inne, John Locke.

 

normal_leader-029.jpg

 

Jeg liker godt den nye Locke. Han har kunnskap og følger ikke ordre. Det er nok den store forandringen. Han blir ikke bundet til folket og venter. Husker godt at Richard sa til Ben at han må være "patient" på å få bli med i The Hostiles. Locke derimot, er ikke tålmodig.

 

Locke kommer tilbake til campen og spør Richard om dette er alle menneskene. Han får som svar: "There's another group at the temple". Det likte jeg godt at han sa, for som vi vet, så skulle Richard lede The Others, altså de som ikke var med på beach raiden i Through the Looking Glass, til tempelet og så hørte vi ikke noe om den gruppen. (Det er den gruppen som består av Cindy og ungene). Eller er dette en annen gruppe. Richard ble fortalt i 2004 å få med gruppen til tempelet. Har Cindy og barna vært i tempelet for tre år? Eller er det en annen gruppe. Viktigere, hvor er Cindy og barna i 2007 egentlig?

 

Jeg var så godt fornøyd med episoden at jeg trodde den ikke kom til å slutte. Først så tenker jeg at de avslutter nok episoden ved at ubåten kjører ut, men det gjorde de ikke, så avslørte de Jughead og her var det heller ingen episodeslutt (selv om musikken var på topp) og så plutselig har vi et "Through the Looking Glass"-shot der The Others pluss Sun og Locke som marsjerer til "Hollywood and Vines", (som bare er nostalgi og får meg til å tenke på tidligere finaler og piloten). Jeg tenkte "Seriøst. Er dette en lenger episode enn vanlig? Dette er så mye mer enn jeg forventet".

 

normal_leader-643.jpg

 

Locke, Ben og Richard, det perfekte team, drar til Beechcraften, som alltid har vært en stor del av Lockes liv på øya. Helt fra hans første Island-visjon der han så Beechcraften styrte ned i "Deus Ex Machina". Det gikk videre derifra, fram til Eko, The Pearl og så plutselig så ble dette ødelagt litt ved at Nikki og Paulo fant Beechcraften før Locke. Heldigvis, denne ødeleggelsen forsvant, fordi det var IKKE Nikki og Paulo som først oppdaget det. Det var Locke, fordi Locke VAR DER da Beechcraften krasjet. Så vårt kjente lille dopfly er fremdeles og vil alltid være et viktig punkt i Lockes liv på øya.

 

Og nå kom vi oss tilbake dit og gjenopplevde hendelsene fra premieren. Ikke noe nytt dialog, alt er det samme, som beviser at Lost er et fantastiskt gjennomtenkt show. Nå lærte vi at Locke var grunnen til at Locke forlot øya og drepte seg selv. (Kanskje ikke helt. Christian Shephard overbeviste ham også).

 

Litt av en reise dette kompasset har begitt seg utpå. Nå har Lost kommet med et paradoks, men her i Lost så blir jeg ikke plaget av det, fordi uansett hva Lost gjør, så gjør de det så perfekt som mulig. Dette kompasset er i et paradoks fordi i 1954 så får Richard et kompass av Locke som han gir til Locke over 50 år senere gir kompasset til Richard når han tidsreiser til 1954. Richard beholder dette og gir det til Locke i 2007. Dere skjønner tegningen. Kompasset går i en loop. Hva kom først? Richard gir Locke kompasset eller Locke gir Richard kompasset? Og hvem i huleste laget dette kompasset?

 

Eneste måte å løse dette paradokset er at det ikke er det samme kompasset eller at kompasset fikk et startpunkt. Jacob gir Richard et kompass i løpet av disse 50 årene? Richard er jo smart, så kanskje det kompasset han gav er ikke Lockes kompass. Det kompasset kan kalte for "rusty". At Richard gav Locke et nytt kompass, fordi han vil ikke lage et rift i universet ved å skape et time-loop, så han gir han et nytt istedenfor? Uansett, så lager jeg absolutt ingen stor sak ut av dette. Scenene med kompasset er bare veldig kule og ikke tåpelige.

 

Drepe Jacob

 

Det var litt av en cliffhanger, som inneholdt også "John Locke in the Coffin"-musikken fra slutten av finalen i fjor. "So I can kill him", sier Locke og jeg fryser i setet. Ikke bare ser det ut som vi får se Jacob, men vi får se slutten på han.

 

Her er Richard og Ben litt like. De later som om de har fått informasjon fra Jacob når de egentlig ikke har fått det. Ta f.eks. når Ben kommer tilbake fra Jacob. Han sier at de skal gå ut til campen i natt og ikke morgendagens natt. Richard spør hvorfor og Ben sier at "Jacob wants it to happen now". Richard gjør akkurat det samme med Charles Widmore i 1977.

 

Widmore: So it's true? You actually brought one of them to our Temple?

Richard: He's just a boy, and he was dying.

Widmore: Then you should've let him die.

Richard: Jacob wanted it done.

 

Skjønner ikke helt hvorfor Locke virker så sikker på at Jacob er fake. Han så jo Jacob. Kanskje for et sekund, men han var der.

 

Men Jacob er jo virkelig? Vi så hans øye og en silhuett av han i "The Man Behind the Curtain" og det samme gjaldt i "The Beginning of the End". Mange teorier går rundt på at han er fanget i tid, så kanskje det er dette som ødelegger tidslinjen? Som frakter 1977-folka fram tilbake til 2007?

 

normal_curtain-cap536.jpg

 

Isåfall så er spørsmålet også om hvordan Locke skal drepe han. Drepe han metaforisk med å vise at han ikke eksisterer, altså drepe illusjonen av han? Eller drepe han som om han eksisterer og Locke skal kaste en av hans kniver i brystet på han? Aner ikke, men uansett, det ser virkelig ut som vi får se Jacob, eller iallefall få veldig mye informasjon om han i finalen. Kanskje Jacob-avsløringen er slutten på part 1 av finalen? Det hadde vært passende.

 

Eller hva om øya har fortalt Locke en annen ting. Vi vet at Jacob sa spesifikt til Locke ordene "Help me". Kanskje det er nettopp det Locke utretter ved å drepe han. At Jacob blir fri eller noe sånt? At han ikke blir fanget inne i ulike tidslinjer. Hadde det ikke vært for Jacobs eksistens i 1954 så hadde jeg veddet penger på at Jacob var en karakter fra 1977 som i løpet av The Incident blir fanget i tiden og blir synlig noen ganger. Det ville nesten vært som om i denne episoden, der Richard prater med Locke ved Beechcraften rett før han forsvinner.

 

En annen ting med Jacob er hvordan Ben og Richard er så fryktelig redde for han. Det har ikke noe med den frykten Hurley hadde. Det var simpelt på grunn av at han bodde i en skummel hytte, men det virker som om Jacob tidligere har gjort noe veldig veldig stort som kan bety at han er egentlig en veldig stor fare. Og da snakker jeg ikke om å knuse noen krukker og riste litt i hytten. Det er nok større farer med Jacob om man irriterer han veldig. Hva om det nettopp er Jacob og ikke Widmore som er series antagonist, series "villain". Og vil øya virkelig at Jacob skal dø? Med andre ord, Jacob sitter ikke på tronen for det er visst The Island som gjør. Vi har sett flere tilfeller der det kan nesten virke som om The Island har en bevissthet. Vil den at John Locke skal kvitte seg med Jacob?

 

Det blir morsomt å se i finalen.

 

Alt i alt, den beste pre-finaleepisoden noensinne. Nå skal jeg forberede meg til i kveld for da er Star Trek. Noe som er litt kult. I mellom pre-finaleepisoden i fjor og finalen så så jeg Indiana Jones 4. Mens i år, mellom pre-finalen og finalen ser jeg Star Trek.

Lenke til kommentar

 

Follow the Leader

 

normal_leader-026.jpg

 

Jeg trodde de aldri ville komme med en så kanon til en pre-finale episode. I sesong 1 hadde vi Exodus Part 1 som var en fantastisk pre-finale episode og de har aldri greid å skape en så stor oppbyggende episode føler jeg. Three Minutes var veldig kul, men målte seg ikke, Greatest Hits hadde en veldig oppbyggende historie, men målte seg heller ikke og There's No Place Like Home part 1, en episode jeg trodde kom til å være like genial som Exodus Part 1, greide heller ikke å måle seg med den første Exodus-episoden til tross for at i år så hadde vi 3 parter på finalen.

For første gang så fikk vi en episode som overgikk Exodus Part 1. En episode der jeg var altfor sjokkert over hvor bra til pre-finale episode det var.

 

Richard Alpert

 

normal_leader-617.jpg

 

Det første vi ser i episoden er et lite modellskip i et glass. The Black Rock-modell muligens, og det er Richard Alpert som fester den. Selv om vi hadde ingen sentrert karakter i denne episoden så fokuserte den mye på Richard Alpert. Han var en viktig karakter i begge tidslinjene.

 

Og det liker vi, jeg gleder meg sånn til et flashback med han, men det hadde ikke passet i denne sesongen uansett. Med tanke på frampekene på egyptisk historie og bakgrunnen til The Others denne sesongen så føler jeg et Richard Alpert flashback kommer neste sesong. Og det passer bedre siden sesongene speiler hverandre:

 

Sesong 1 og Sesong 4

Komme seg av øya er fokus i disse to sesongene. Oceanic Airlines spiller en rolle i begge sesongene. Vi lærer om karakterenes bakhistorie i sesong 1, og karakterenes kommende historie i sesong 4. Claire forsvinner i begge sesongene. Jack og Kate er på en måte "Lost-paret" i sesong 1 og de forlover seg i sesong 4. The Others er lite med, men kommer inn i bildet på slutten av sesongene.

 

Sesong 2 og Sesong 5

Introdusert for DHARMA i sesong 2 og DHARMA blir storyline i sesong 5. The Swan har en viktig rolle i begge sesongene. The Others er mer med enn i sesong 1 og 4 og nå får vi noen nye fjes blant The Others. Nye flyoverlevende i sesong 2 (Tailsection) som uheldigvis, mange brydde seg lite om, og nye flyoverlevende (Ajira-folket: Caesar, Ilana og Bram) som ikke er like interessante som Freighter-folket. (Ikke tro feil, jeg liker både Tailies og Ajira-folket). En kvinne dør tidlig i sesongene (Shannon og Charlotte). Det er sjokkerende dødsfall nær slutten av hver sesong.

 

Sesong 3 og Sesong 6

The Others-centric. (Tenker neste sesong kan ta for seg mye av The Others. Richards historie. Historien til The Others pre-Dharma osv.)

Sesong 3 sluttet med en mindblowing twist. Seriefinalen gjør nok det også?

___________________________________________________________________

 

Men tilbake til Richard. Han virket ganske bekymret når det gjaldt Lockes forslag om å dra til Jacob. Minnet meg om da han var bekymret over Bens sine avgjørelser i sesong 3. Skal vi ta Richards ord?

 

Og liker hvordan de nesten ikke trenger flashback-whooshen når de beveger seg mellom tidslinjene. De bare kommer på kreative måter å klippe i mellom. F.eks. i Namaste. Sun viser bildet av de nye rekruttene og vi går direkte til dagen bildet ble tatt. Her så har du Sawyer går ned i en ubåt som klippes til Richard hopper ned i vannet. Jeg kom bare til å tenke på det.

 

Nei, jeg kan ikke si det nok. Richard er awesome og nå hadde vi jo drømmeteamet: John Locke, Ben og Richard.

 

1977 - Radzinsky, Sawyer og Juliet

 

normal_leader-206.jpg

 

Når Radzinsky slår ned Sawyer utallige ganger så tenker jeg på Charlie og alle de gangene han ble slått ned i fjeset av Bonnie. Jeg håper at vi får et flashforward av Radzinsky i finalen som viser virkelig hvordan han dreper seg. Radzinsky er irriterende, på en morsom måte. Han er en slags årets nerdete versjon av Mikhail/Keamy. Phil derimot, en kar som slår kvinner, er en person som jeg gjerne vil se en grusom død på i finalen.

 

Det er noen karakterer som man ønsker en grufull død til. Husker godt at etter "The Shape of Things to Come" så var ønsket på en morbid på Keamy veldig høy. Det samme gjaldt i mini-season finalen for sesong 3 på Pickett (som til slutt skjedde i Not in Portland) og det samme gjaldt Mikhail i slutten av den samme sesongen. Phil, som vi ikke så som en død person i Dharma graven eller i Bens flashback viser til at han muligens har veldig uflaks i finalen. Det bare gleder jeg meg til. Radzinsky derimot, etter hans ordre om å fortsette drillingen, så vil han nok bli plassert i The Swan for alltid under en avgjørelse tatt av Dharma-folket.

 

Dette er tredje gang Sawyer forlater øya. I Exodus, There's no Place Like Home der han sier "Let's go, Freckles. I've seen enough of this rock." og nå ser han opp mot den gigantiske øya, forlater den for første gang på tre år og sier "Good riddance". Det er nesten så jeg forestilte meg dette årets finale som viser Juliet og Sawyer i USA i 1977 der Star Wars: A New Hope nettopp har hatt premiere. Men det kan ikke skje. Sawyer og Juliet kan ikke forlate øya for det virker som om de er ment for øya (Juliet har seriøst meg vært der i 6 år). Sawyer derimot, er ment til å være på øya. Virker som vi ikke får et gjensyn med Rachel og Julian, ikke der hvor vi er i serien, men det gjør kanskje ikke noe?

 

Men Kate ble nå tatt så jeg forestiller meg at denne ubåt-turen ikke blir helt som planlagt. Og angående ubåt. Det er så flott at forfatterne hvert eneste år inkluderer denne tradisjonen med å ha forskjellige transportmidler på vann hver eneste finale. Sesong 1 - Flåte, Sesong 2 - seilbåt, Sesong 3 - Outrigger, Sesong 4 - Frakteskip og Zodiac-raft. I år så har vi ubåten Galaga.

 

1977 - Hugo, Jin og Miles

 

Mitch, en av sikkerhetsfolka får vite at det er en tredjeperson som muligens er med på dette. Radzinsky, blodrød i ansiktet lurer på hvem i huleste Hugo Reyes er og Phil sier "He's the fat guy". Jeg liker hvordan vi har alarmen i bakgrunnen mens Hurley sniker med seg mat. Vi har også spenningsmusikk som er akkompagnert med litt Hurley-theme. Hurley spaserer ut, med gitarkassa si (som vi seriøst må få vite noe om snart) og går helt normalt ut av The Barracks.

 

normal_leader-253.jpg

 

Pierre Chang følger han. Pierre Chang så forresten ganske så badass ut med den beige jakken sin. Så har du den morsomme samtalen som fant sted rett utenfor The Barracks. Hurley sier at han er født i 1931 og er 46 år gammel. Så sier Pierre at han var i Korea-krigen og Hurley sier "There's no such thing". Fjesene på Miles og Jin er priceless. Så kommer det ultimate spørsmålet, hvem er presidenten i USA. Det samme spørsmålet Hurley var redd for å få i episoden "Namaste".

"Alright Dude, We're From the Future". Han gav seg til slutt :D

 

1977 - Jack, Kate og The Others

 

Trodde de seriøst skjøt Kate i denne episoden. Etter som Richard sa "I watched them all die", så tenkte jeg at dette årets finale kommer til å gå i alle sinnsyke retninger. Men etter episoden var ferdig så tenkte jeg at han mente "The Dharma Initiative" og ikke Kate, Jack, Hurley og co. For det vet vi jo, vi så Richard der under the Purge.

 

normal_leader-381.jpg

 

Og yes! Vi får Sayid tilbake i historien igjen. Alt falt på plass i denne episoden. Eneste vi mangler er Rose og Bernard. Sayid derimot er alltid badass. Han trenger ikke å prøve. Han skyter og banker ned folk nesten i hver eneste episode. Og vi fansen, vi elsker det.

 

Og jeg liker også Jack mer i denne episoden. Nå prøvde han å fikse ting med å gå til Faraday, men Charles Widmore slår han ned. Liker at Jack sier "This is our destiny!" Det er som om det er noe vi har ønsket at Jack skulle si på veldig lenge. Jeg gleder meg når Jack og Locke endelig møtes. Aner ikke når (kanskje i finalen?) og at de får enda en konfrontasjon som ender nok bedre enn den siste som fant sted på øya.

 

Eloise Hawking. Moro at når de er nede i tunnelene så sier hun "Let's get started". Det samme hun sier i cliffhangeren på This Place is Death.

 

normal_leader-497.jpg

 

Ser ut som de viktigste områdene er ganske nær hverandre. Tunnelene ligger under The Barracks. Tempelet er ved tunnelene og det samme gjelder den ytre veggen til tempelet. Bens hemmelige Smokey-rom ligger rett over/ved siden av tunnelene (som passer bra med at Smokey kom tross alt under tempelet i Dead is Dead). Eller så har Smokey en stor underjordisk by under overflaten på øya som går over hele øya. Det hadde vært kult og sannsynlig med tanke på hvordan Smokey river opp trærne på ulike steder på øya.

 

2007

 

Locke har en flott entrance i episoden. Minner om "The Man behind the Curtain" da han kommer valsende inn i campen til The Others, sjokkerer alle med kroppen til Anthony Cooper på ryggen. Her har han med seg et villsvin. Det viser at selv om den nye Locke er veldig annerledes som blir påpekt av flere karakterer så er han, dypt inne, John Locke.

 

normal_leader-029.jpg

 

Jeg liker godt den nye Locke. Han har kunnskap og følger ikke ordre. Det er nok den store forandringen. Han blir ikke bundet til folket og venter. Husker godt at Richard sa til Ben at han må være "patient" på å få bli med i The Hostiles. Locke derimot, er ikke tålmodig.

 

Locke kommer tilbake til campen og spør Richard om dette er alle menneskene. Han får som svar: "There's another group at the temple". Det likte jeg godt at han sa, for som vi vet, så skulle Richard lede The Others, altså de som ikke var med på beach raiden i Through the Looking Glass, til tempelet og så hørte vi ikke noe om den gruppen. (Det er den gruppen som består av Cindy og ungene). Eller er dette en annen gruppe. Richard ble fortalt i 2004 å få med gruppen til tempelet. Har Cindy og barna vært i tempelet for tre år? Eller er det en annen gruppe. Viktigere, hvor er Cindy og barna i 2007 egentlig?

 

Jeg var så godt fornøyd med episoden at jeg trodde den ikke kom til å slutte. Først så tenker jeg at de avslutter nok episoden ved at ubåten kjører ut, men det gjorde de ikke, så avslørte de Jughead og her var det heller ingen episodeslutt (selv om musikken var på topp) og så plutselig har vi et "Through the Looking Glass"-shot der The Others pluss Sun og Locke som marsjerer til "Hollywood and Vines", (som bare er nostalgi og får meg til å tenke på tidligere finaler og piloten). Jeg tenkte "Seriøst. Er dette en lenger episode enn vanlig? Dette er så mye mer enn jeg forventet".

 

normal_leader-643.jpg

 

Locke, Ben og Richard, det perfekte team, drar til Beechcraften, som alltid har vært en stor del av Lockes liv på øya. Helt fra hans første Island-visjon der han så Beechcraften styrte ned i "Deus Ex Machina". Det gikk videre derifra, fram til Eko, The Pearl og så plutselig så ble dette ødelagt litt ved at Nikki og Paulo fant Beechcraften før Locke. Heldigvis, denne ødeleggelsen forsvant, fordi det var IKKE Nikki og Paulo som først oppdaget det. Det var Locke, fordi Locke VAR DER da Beechcraften krasjet. Så vårt kjente lille dopfly er fremdeles og vil alltid være et viktig punkt i Lockes liv på øya.

 

Og nå kom vi oss tilbake dit og gjenopplevde hendelsene fra premieren. Ikke noe nytt dialog, alt er det samme, som beviser at Lost er et fantastiskt gjennomtenkt show. Nå lærte vi at Locke var grunnen til at Locke forlot øya og drepte seg selv. (Kanskje ikke helt. Christian Shephard overbeviste ham også).

 

Litt av en reise dette kompasset har begitt seg utpå. Nå har Lost kommet med et paradoks, men her i Lost så blir jeg ikke plaget av det, fordi uansett hva Lost gjør, så gjør de det så perfekt som mulig. Dette kompasset er i et paradoks fordi i 1954 så får Richard et kompass av Locke som han gir til Locke over 50 år senere gir kompasset til Richard når han tidsreiser til 1954. Richard beholder dette og gir det til Locke i 2007. Dere skjønner tegningen. Kompasset går i en loop. Hva kom først? Richard gir Locke kompasset eller Locke gir Richard kompasset? Og hvem i huleste laget dette kompasset?

 

Eneste måte å løse dette paradokset er at det ikke er det samme kompasset eller at kompasset fikk et startpunkt. Jacob gir Richard et kompass i løpet av disse 50 årene? Richard er jo smart, så kanskje det kompasset han gav er ikke Lockes kompass. Det kompasset kan kalte for "rusty". At Richard gav Locke et nytt kompass, fordi han vil ikke lage et rift i universet ved å skape et time-loop, så han gir han et nytt istedenfor? Uansett, så lager jeg absolutt ingen stor sak ut av dette. Scenene med kompasset er bare veldig kule og ikke tåpelige.

 

Drepe Jacob

 

Det var litt av en cliffhanger, som inneholdt også "John Locke in the Coffin"-musikken fra slutten av finalen i fjor. "So I can kill him", sier Locke og jeg fryser i setet. Ikke bare ser det ut som vi får se Jacob, men vi får se slutten på han.

 

Her er Richard og Ben litt like. De later som om de har fått informasjon fra Jacob når de egentlig ikke har fått det. Ta f.eks. når Ben kommer tilbake fra Jacob. Han sier at de skal gå ut til campen i natt og ikke morgendagens natt. Richard spør hvorfor og Ben sier at "Jacob wants it to happen now". Richard gjør akkurat det samme med Charles Widmore i 1977.

 

Widmore: So it's true? You actually brought one of them to our Temple?

Richard: He's just a boy, and he was dying.

Widmore: Then you should've let him die.

Richard: Jacob wanted it done.

 

Skjønner ikke helt hvorfor Locke virker så sikker på at Jacob er fake. Han så jo Jacob. Kanskje for et sekund, men han var der.

 

Men Jacob er jo virkelig? Vi så hans øye og en silhuett av han i "The Man Behind the Curtain" og det samme gjaldt i "The Beginning of the End". Mange teorier går rundt på at han er fanget i tid, så kanskje det er dette som ødelegger tidslinjen? Som frakter 1977-folka fram tilbake til 2007?

 

normal_curtain-cap536.jpg

 

Isåfall så er spørsmålet også om hvordan Locke skal drepe han. Drepe han metaforisk med å vise at han ikke eksisterer, altså drepe illusjonen av han? Eller drepe han som om han eksisterer og Locke skal kaste en av hans kniver i brystet på han? Aner ikke, men uansett, det ser virkelig ut som vi får se Jacob, eller iallefall få veldig mye informasjon om han i finalen. Kanskje Jacob-avsløringen er slutten på part 1 av finalen? Det hadde vært passende.

 

Eller hva om øya har fortalt Locke en annen ting. Vi vet at Jacob sa spesifikt til Locke ordene "Help me". Kanskje det er nettopp det Locke utretter ved å drepe han. At Jacob blir fri eller noe sånt? At han ikke blir fanget inne i ulike tidslinjer. Hadde det ikke vært for Jacobs eksistens i 1954 så hadde jeg veddet penger på at Jacob var en karakter fra 1977 som i løpet av The Incident blir fanget i tiden og blir synlig noen ganger. Det ville nesten vært som om i denne episoden, der Richard prater med Locke ved Beechcraften rett før han forsvinner.

 

En annen ting med Jacob er hvordan Ben og Richard er så fryktelig redde for han. Det har ikke noe med den frykten Hurley hadde. Det var simpelt på grunn av at han bodde i en skummel hytte, men det virker som om Jacob tidligere har gjort noe veldig veldig stort som kan bety at han er egentlig en veldig stor fare. Og da snakker jeg ikke om å knuse noen krukker og riste litt i hytten. Det er nok større farer med Jacob om man irriterer han veldig. Hva om det nettopp er Jacob og ikke Widmore som er series antagonist, series "villain". Og vil øya virkelig at Jacob skal dø? Med andre ord, Jacob sitter ikke på tronen for det er visst The Island som gjør. Vi har sett flere tilfeller der det kan nesten virke som om The Island har en bevissthet. Vil den at John Locke skal kvitte seg med Jacob?

 

Det blir morsomt å se i finalen.

 

Alt i alt, den beste pre-finaleepisoden noensinne. Nå skal jeg forberede meg til i kveld for da er Star Trek. Noe som er litt kult. I mellom pre-finaleepisoden i fjor og finalen så så jeg Indiana Jones 4. Mens i år, mellom pre-finalen og finalen ser jeg Star Trek.

 

 

Choekaas, DETTE var bra oppsummert!

Du frisker ikke bare opp minnet mitt, men du kommer med veldig interessante teorier som jeg selv aldri har tenkt over. Dette var gøy å lese! Keep it coming! ;)

 

Og kos deg med Star Trek i morgen!

Endret av roberteh
¨Innlegg er blitt redigert grunnet overdreven eller feil bruk av quote-funksjon.
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Locke møter Jacob i knivduell. Først vil Jacob flenge opp skjorta til Locke, some går til motangrep og denger mannskiten ut av Jacob. Så dauer Jacob, og "the others" eter ham til lunch som hevn. Deretter lever de livet på øya i fred og ro. Er nok slik det slutter. -_-

(Drit å quote femten sider).

Lenke til kommentar
Hadde fortsatt forventet bedre av LOST! Det der er jo N64.

Har det noe å si hvordan det ser ut da? Det narrative er viktigere enn effektene i mine øyne.

 

Ta det rolig da? Syns bare det var veldig morsomt å se den ubåten. Det var ikke viktig, men morsomt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...