Gå til innhold

Generell diskusjon rundt situasjonen i Midtøsten


Undersøkelse om situasjonen i Midtøsten  

308 stemmer

  1. 1. Burde Israel trekke seg tilbake fra okkuperte områder?

    • Ja
      158
    • Ja, men bare dersom de arabiske landene vil anerkjenne Israel først
      74
    • Nei, områdene er fortsatt strategisk viktige
      24
    • Nei
      26
    • Ingen formening/vet ikke
      26
  2. 2. Burde det opprettes en egen, palestinsk stat?

    • Ja
      152
    • Nei
      41
    • Ja, men bare dersom palestinerne anerkjenner Israel
      90
    • Ingen formening/vet ikke
      25
  3. 3. Bør de palestinske flyktningene få vende hjem?

    • Ja
      234
    • Nei
      37
    • Ingen formening/vet ikke
      37
  4. 4. Støtter du en deling av Jerusalem?

    • Ja
      54
    • Nei
      78
    • Støtter status som internasjonal by under FN-styring
      124
    • Ingen formening/vet ikke
      52
  5. 5. Bør Hamas anerkjennes som forhandlingspartner av USA og Israel?

    • Ja
      67
    • Ja, dersom Hamas frastår fra terrorisme
      134
    • Nei
      75
    • Ingen formening/vet ikke
      32
  6. 6. Støtter du Oslo-avtalen og prinsippet om den palestinske selvstyremyndigheten?

    • Ja
      159
    • Nei
      57
    • Ingen formening/vet ikke
      92
  7. 7. Støtter du opprettelsen av staten Israel i 1948?

    • Ja
      128
    • Nei
      141
    • Ingen formening/vet ikke
      39


Anbefalte innlegg

Men det har nok på den annen side en effekt på situasjonen i Midtøsten.

Jeg håper at hvis man kan lykkes i Afghanistan og Irak så vil effekten spre seg.

Desverre ser kan det jo se ut til at motsatt kan bli tilfelle

 

Hvilken innvirkning vil Afghanistan ha på Israel - Palestina? Riktignok er nok Al Qaida den største trusslen mot Israel når det kommer til "terror"angrep, men de trenger ikke å ha base i Afghanistan for å planlegge og utføre forskjellige aksjoner. Og når det kommer til irak så begynner det å gå noen år siden Saddam Hussein og Baathregimet forsvant, men de nye lederne av Irak har gjort det klart at det ikke er aktuelt for dem å anerkjenne Israel slik situasjonen er nå. Og selvom vesten skulle få vesentlig innflytelse i Afghanistan og Iran så har du Libanon, Syria og Iran samt mange andre arabiske land som ikke har normaliserte forhold til Israel. Om feks. Irak skulle endre kurs og anerkjenne Israel er det mer sannsynelig at de ble kastet ut av Den arabiske liga enn at alle andre landene fulgte etter.

 

Det som må til i konflikten Israel - Palestina er opprettelsen av en palestinsk stat og gjennsidig anerkjennelse av hverandre som nasjoner.

 

Pricks

 

Overså du denne?

 

Mads Gilbert og Erik Fosse frikk støtte fra regjeringen:

 

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtoste...hp?artid=577245

 

Kan være noe å tygge på for alle de som hevder at Gilbert lyver!

 

Er vell liten tvil om at flere ustabile land er med på å destabilisere regionen. Hvis Flere land får ett stabilt styre og fred vil dette svekke de ekstremistiske ytterpunktene på begge sider, og således minske terroren.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
"Terroren" som du kaller det er rettet mot okkupasjonen av Palestina, noe alle Israels motparter for lengst har gitt klart uttrykk for. Om regionen Midtøsten skal stabiliseres må det opprettes en anerkjennt, palestinsk stat.

 

Hvordan ser du forøvrig for deg at demokratiet skal spres? Ved å fortsette innvasjoner som ala Irak?

 

Terroren er ett uttrykk for så mye mer enn bare Palestina og ett resultat av mange flere faktorer. Felles er gjerne fattigdom og dårlig selvfølelse. De gruppene som finner disse tingene til felles søker gjerne sammen og det er jo goså derfor land som Syria og Iran støtter opp om disse igjen. Hvordan demokrati skal sprees vet jeg ikke. Det er heller ingen nødvendighet for ett stabilt styresett. Jeg tviler på at det blir noe vellyket demokrati med det første fordi mange av folkegruppene man prøver å prakke det på er for, etter mitt syn, tilbakestående. Det lar seg vanskelig gjøre å lage demokrati hos folk som ligger mange hundre år etter resten av oss.

Lenke til kommentar
Glimti: Gilbert er og blir en propagandamaker som forkaster fakta med vilje.

Gilbert er en maoist. Det gjør ham ikke til løgner. Du kan for en gangs skyld være grei å innrømme at du oppfatter Gilbert som løgner fordi du ikke deler hans politiske syn?

 

Dette er noe vi debatterte side opp og side ned, og ikke en eneste gang klarte du å dokumentere at Gilbert er en notorisk løgner. Gilbert ble omtalt som en jødehater, selv om det ikke er rent usannsynlig at han har flere jødiske venner og bekjente enn de aller fleste Israel-venner her i denne tråden og ellers i samfunnet.

 

Du søker å svartmale en politisk motstander, det er greit nok, men da syns jeg du skal være ærlig om det.

 

Nei, forsøket på å utslette Israel var ikke legitimt. Som du kanskje har fått med deg, prøvde faktisk israelske myndigheter å oppfordre Israel-arabere til å bli der de var og prøve å holde dagliglivet i gang. Samtidig oppfordret arabiske ledere alle arabere å dra fra Israel, for da ble et enklere å slakte jøder uten tap av arabiske liv.

Så du mener altså ikke at det kan ha virket ørlite skummelt for arabere som så to organisasjoner som nettopp hadde gjennomført grusom slakt av sivile arabere, bli de facto integrert i den nye staten?

 

Vi snakker om terroristorganisasjoner som ikke viste det grann mer omtanke for sine offer enn det PFLP og Hamas gjør i dag, og du mener det ikke var rimelig å føle ØRLITE frykt for dette?

 

En garanti fra en nylig etablert israelsk stat ville være like troverdig som om løver ga sitt ord til antilopene om at de skulle prøve å være vegetarianere.

 

Vær så snill, vi snakker om mennesker som sannsynligvis var livredde for sine liv, ikke prøv å dytte det under teppet.

 

:)

Lenke til kommentar

Antisemittismen i verden blir stadig verre. Samtidig som konsekvensene av Israels blokkade av Gaza blir stadig verre.

 

Begynner det ikke snart å bli mulig å se at det er det éne som bringer med seg det andre?

 

Snart vil kanskje blokkaden virke, sier enkelte, og viser til meningsmålinger der populariteten til Hamas går nedover.

 

Men det begynner jo å bli klart at det som kommer opp som trussel mot Hamas, er ikke Fatah, men enda mer ytterliggående grupper.

 

"GAZA (Reuters) - Palestinian Islamist radical groups inspired by al Qaeda recruit thousands of members in the Gaza Strip, including senior militants from the ruling Hamas movement, a senior figure among the radicals said this week."

 

http://www.reuters.com/article/newsMaps/id...E58F2AN20090916

 

Blokkaden tjener ikke til noe annet enn å sende antisemittismen i verden til nye høyder, og til å radikalisere Gaza enda mer.

 

"UN: Israeli blockade devastates Gaza.

 

A United Nations report accuses Israel of fostering "de-development" in Gaza by barring exports and allowing only humanitarian supplies to enter.

 

(...)

 

"The result is a gradual process of de-development across all sectors, devastating livelihoods, increasing unemployment and resulting in increased aid dependency amongst the population," the report said. "

 

http://www.upi.com/Top_News/2009/09/19/UN-...57001253341870/

 

"We have noticed an increase in people suffering from kidney diseases from water contaminated with toxins, as well as babies born with an unnatural blue tinge," Munther Shoblak from Gaza's Coastal Municipalities Water Utility (CMWU) told IPS. "

 

http://www.commondreams.org/headline/2009/09/17-7

 

Hamas får mulighet til å kjøpe opp stadig mer av Gaza :

 

http://www.csmonitor.com/2009/0817/p09s01-wome.html

Lenke til kommentar

GAZA HAR EN LANG OG RIK JØDISK HISTORIE, OG ER EN DEL AV ERETZ ISRAEL.

 

Helt tilbake til bibelsk tid. Patriarkene Abraham og Isak bodde en tid i Gerar, litt øst for Gaza by (1. Mos.20,1 og 26,1). Etter utgangen fra Egypt, da Israels land ble delt mellom de tolv stammer, ble Gaza gitt til Juda stamme (Josva 15,47 og Dom. 1,18). Byen hadde en viktig og strategisk beliggenhet ved den gamle handelsveien fra Babylonia til Egypt, Via Maris. Israels farligste fiender hadde slått seg ned langs den sørlige Middelhavskysten, og Gaza var en av deres viktigste byer. Dommeren Samson, som fra før han ble født ble kalt til å frelse Israel fra filistrenes hånd, rykket en gang opp hele byporten i Gaza.

 

 

DET JØDISKE LIV i Gaza har blomstret i lange tider og jødene har en sterk tilknytting til Gaza , og på 300-tallet var Gaza den viktigste havneby for jødene i Israel. For rundt 40 år siden oppdaget egyptiske arkeologer et mosaikkgulv fra en gammel synagoge fra 500-tallet, en av de eldste og den største som noen gang er funnet i Israel.

 

 

JØDENE VART JAGET BORT FRA GAZA

 

I Middelalderen drev Jødene med ulike yrker, de var handelsmenn, sølvsmeder og bønder. Etter at jødene ble utvist fra Spania og Portugal på slutten av 1400-tallet, slo mange av dem seg ned nettopp i Gaza.

 

Det har bodd jøder i Gaza i mer enn 2.000 år, men minst seks ganger har de blitt tvunget til å forlate stedet, blant annet under romerne, Napoleon, korsfarerne og tyrkerne. Etter den arabiske massakren av jøder i Hebron i 1929 var det planer om å gjøre det samme med det store jødiske samfunn i Gaza. Da samlet Gazas muslimske ordfører alle jødene i byens synagoge og sa at de som ville gå inn der, måtte først drepe ham! Men britene kom, satte alle jødene på toget og sendte dem til Jaffa. Det jødiske samfunn i Gaza by, ble helt urettferdig jaget på "flukt".

 

Israel må ha en viss kontroll over strategisk viktige områder, sikkerheten for det eneste jødelandet i verden er meget viktig siden jødelandet er omringet av fiender fra alle kanter.

 

Alle erobrere gjennom tidene, fra Titus til Napoleon til britene har tatt seg inn i Israel nettop gjennom Gaza. De jødene som bor her i dag er den "proppen som holder hele demningen", ikke bare i kampen mot terrorismen i Israel, men på verdensbasis. Hvis disse faller, faller motstanden mot terror. Og det vil føre til en global katastrofe.

 

Nå har palestiner-araberne tatt toget inn til Gaza, det hadde nok blitt fredeligere visst de hadde reist til det store flotte kongeriket Jordan, som de generøst fikk tildelt. Men siden araberne lovet krig og terror mot jødestaten allerede i 1948, så kunne ikke situasjonen ende i annet enn nettopp krig og terror. Og en jødestat som har møtte forsvare seg konstant siden landet ble opprettet i 1948. Ett land som skulle gi jødene fred og glede. Bare forstyrret av litt terror og krig fra sine arabiske halv brødre, som allerede har over 20 arabiske stater.

Endret av IDF
Lenke til kommentar
Palestiner-araberene nekter å ha fredsamtaler med Israel.

 

Palestinske talsmenn avliver alle håp om et toppmøte mellom PA-president Mahmoud Abbas, statsminister Benjamin Netanyahu og president Barack Obama i New York i neste uke.

 

Porten til Midtøsten, miff.no

 

Det palestinerne har stilt som absolutt krav til å gjennoppta fredssamtalene med Israel er at all aktivitete i bosettningene må stanses. Har du ikke fått med deg det?

 

Hvilken "terror" er det egentlig du mener? Er det fortsatt Israel - Palestina du snakker om?

 

Det er den jeg tror vi kan komme til livs ja

 

Som sagt: Om Israel trekker seg tilbake til Grensene fra før Seksdagerskrigen i 1967 vil det ikke være noe mer problemer med Staten Israel sett fra arabernes synspunkt!

Lenke til kommentar
Om Israel trekker seg tilbake til Grensene fra før Seksdagerskrigen i 1967 vil det ikke være noe mer problemer med Staten Israel sett fra arabernes synspunkt!

 

Ser at du mener at Israel er ett groteskt land og et eneste morbid nazireir! Og at Israel aldri snakker sant uansett.

 

Så du mener altså at visst Israel forandrer litt på grensene, så er plutselig ikke jødestaten ett grusomt groteskt land, og et ENESTE morbid nazireir. Som ALDRI snakker sant UANSETT.

 

Nja ookeey. Jeg er nå ikke helt sikkert på det da, at jødestaten får fred bare en trekker på grensene.

 

Israel har faktisk byttet land mot fred før, uten at det førte til at noe som helst ble betre. Det ble faktisk bare mer arabisk terror, trussler og elendighet, etter at de følte at de vant frem med sin løgn taktikk ovenfor jødene.

 

Men nå er det nå ikke noe nytt, at muslimer har lov til å lyge og bedra så sant det fremmer islam.

Endret av IDF
Lenke til kommentar

Har du eller har du ikke klart å få med deg fredsinitsiativet fra Den arabiske liga: De er villige til å anerkjenne og normalisere forholdet til Israel i bytte mot at Israel trekker seg tilbake til grensene fra før Seksdagerskrigen i 1967!

 

Så over til Iran: De har sagt at de ikke har problemer med jøder, men med dem som har stjålet palestinernes land!

 

Så over til Hamas: De har sagt at problemet ikke er Israels eksistens, men manglen på en palestinsk stat! De har sagt at de godtar en palestinsk stat på Gazastripen, estbredden og i Øst-jerusalem og har dermed gått bort fra kravet om at STaten Palestina skal inkludere det som i dag er Staten Israel!

Lenke til kommentar
Israel har faktisk byttet land mot fred før, uten at det førte til at noe som helst ble betre. Det ble faktisk bare mer arabisk terror, trussler og elendighet, etter at de følte at de vant frem med sin løgn taktikk ovenfor jødene.

 

Jaha, så da begynte de å stjele land i stede fordi de mente at det ville gi bukt med hatet? Latterlig å tro at man ikke vil bli et terrormål slik Israel driver på i dag, det samme gjelder USA og deres allierte.

Lenke til kommentar
Så over til Iran: De har sagt at de ikke har problemer med jøder, men med dem som har stjålet palestinernes land!

 

"...palestinsk stat...i Øst-jerusalem."

 

Haha, hvor morsomt. Har Iran sagt at de ikke har problemer med jøder, men med dem som har stjålet palestinernes land?

 

Isåfall møter han seg selv utrolig hardt i døren. Fordi disse som han anklager for å ha stjålet palestinernes land, er faktisk jøder hele gjengen. Haha, dette var dagens beste, synest jeg da. Israel er en jødestat, like mye som Norge er en nordmenn stat.

 

Israel vil aldri gå med på å dele Jerusalem i to deler, for på den måten å gi fra seg full kontroll over halve Jerusalem, slik at Palestinerne får det til sin hovedstad. Israel vil aldri gå med på det, så enkelt er det.

 

...itillegg er en utrolig naiv, visst en tror at palestinerne og jøder kan dele halve Jerusalem side ved side, uten at det blir spetakkel i uminnelig fremdtid. Selv verdensamfunnet har poengtert opp gjennom historien, at disse to folkene er alt for forskjellige for at de kan bo side ved side, innenfor ett bitte lite område på størrelse med ett norsk fylke.

Både kultur, religion, oppførsel og mentaliteten vil gjøre at det bare blir spetakkel ut av at jødene og palestinerne skal dele Jerusalem. Er faktisk ett utrolig dårlig forslag.

 

Jerusalem har aldri i historien vert hovedstad til noen andre enn jødene. Så det vil også være totalt unaturlig at araberne skal ha halve Jerusalem til hovedstad i en fremtidig arabisk stat.

Endret av IDF
Lenke til kommentar
Israel har faktisk byttet land mot fred før, uten at det førte til at noe som helst ble betre. Det ble faktisk bare mer arabisk terror, trussler og elendighet, etter at de følte at de vant frem med sin løgn taktikk ovenfor jødene.

 

Jaha, så da begynte de å stjele land i stede fordi de mente at det ville gi bukt med hatet? Latterlig å tro at man ikke vil bli et terrormål slik Israel driver på i dag, det samme gjelder USA og deres allierte.

 

Haha... :!: :lol::rofl: Mener du tilbaketrekkningen fra Gazastripen? Hele planen til Ariel Sharon da var i praksis å opprette en ny bosettning i en trang korridor mellom Øst-Jerusalem og Vestbredden for å avskjære Vestbredden med delvis palestinsk kontroll fra Øst-Jerusalem for godt og så flytte bosetterne som ble fjernet fra Gazastripen over til denne nye bosettningen! Noe som resulterte i den første offentlige uenigheten mellom Ariel Sharon og George W. Bush da Sharon for første gang besøkte Bush ved ranshen hans i Texas.

 

De har sagt at problemet ikke er Israels eksistens, men manglen på en palestinsk stat!

 

Det har du nevt 100 ganger tidligere :p Noen som ikke får det med seg eller? :no:

 

Har sikkert nevnt det lagt flere ganger og det er tydeligvis svært mange som ikke har fått det med seg!

Endret av Glimti
Lenke til kommentar

Nei, tenker på bosetningene og det okkuperte Vestbredden. Har aldri hørt at Israel byttet fra seg landeområder, men skal ikke fornekte det siden jeg ikke vet noe om det. Selvom det hørtes litt merkelig ut, med tanke på at Israel har bosatt sine egne innbyggere på ulovelig okkupert land.

 

Jeg har fått med meg det, virker som om noen har problemer med å forstå at det ikke gjelder jøder, men at det gjelder Israel okkupasjon og behandling av Palestinerne.

Lenke til kommentar

Israel har ikke gitt fra seg bosettninger på Vestbredden bortsett fra fire små, ubetydelige utposter som gikk samtidig som tilbaketrekkningen fra Gazastripen. Når det gjelder tilbaketrekkningen fra gazastripen så var det som alt nevnt hovedsakelig å flytte bosetterne fra de bosettningene til en annen bosettning på okkupert jord.

 

Det israel har gjort var å trekke seg ut av Sinaihalvøyen da de inngikk fred med Egypt, men under den forrige krigen deres mot Gazastripen fløy det israelske kampfly i Egyptisk luftrom, noe som er et brudd på villkårene for fredsavtalen. SÅ Israel respekterer fredsavtaler kun når det passer dem! Men det er jo ikke noe nytt...

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...