Banankak1 Skrevet 2. mai 2009 Del Skrevet 2. mai 2009 Jeg har en skvætt gammel vodka stående, den har sikkert stått ett år eller noe sånt. Hvordan er det å drikke den? Lukter helt normalt... Lenke til kommentar
Blåbær Skrevet 2. mai 2009 Del Skrevet 2. mai 2009 Funker fett, alkohol dreper bakterier. Lenke til kommentar
Banankak1 Skrevet 2. mai 2009 Forfatter Del Skrevet 2. mai 2009 Takk for svar. Også har jeg en halvliter HB som sikkert har stått i 15 år, samme gjelder her? Vet ikke om den her helt trygg:S Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 2. mai 2009 Del Skrevet 2. mai 2009 Jepp, alkohol med høy nok prosent holder "evig". Lenke til kommentar
dePt Skrevet 2. mai 2009 Del Skrevet 2. mai 2009 Jepp, alkohol med høy nok prosent holder "evig". Så lenge den ikke inneholder noen smaksstoffer som endrer seg merkbart over tid. Irish cream likører f.eks. smaker ikke godt etter noen mnd. Lenke til kommentar
akle Skrevet 3. mai 2009 Del Skrevet 3. mai 2009 Hva med vodka på 20% uten smak? Kan det stå lenge? Lenke til kommentar
thomassit0 Skrevet 3. mai 2009 Del Skrevet 3. mai 2009 Jepp, alkohol med høy nok prosent holder "evig". Så lenge den ikke inneholder noen smaksstoffer som endrer seg merkbart over tid. Irish cream likører f.eks. smaker ikke godt etter noen mnd. Men det sier seg jo selv da, de inneholder jo melk / fløte greier. Lenke til kommentar
techs Skrevet 3. mai 2009 Del Skrevet 3. mai 2009 Sjekk holdbarhetsstemplinga da gutta Lenke til kommentar
Blåbær Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Tror du kan glemme å finne en vare med 15års holdbarhetsdato på, uansett hvor lenge den holder. Lenke til kommentar
BECMST Skrevet 4. mai 2009 Del Skrevet 4. mai 2009 Hjemmbrent skal værra ganske sterk før den holder i 15 år. Er bare å lukte på den. Du lukter med en gang om den er drekkanes eller ikke. Ellers ere bare å ta seg en slurk. Er den dårlig, kommer den fort opp igjen... Lenke til kommentar
Barcarolle Skrevet 5. mai 2009 Del Skrevet 5. mai 2009 Jeg mener å ha lest at alkohol blir til eddik etter hvert gjennom oksidering. Det kan jeg ikke bekrefte... Lenke til kommentar
JensIvar Skrevet 5. mai 2009 Del Skrevet 5. mai 2009 (endret) Har smakt gammel vodka før, og har ikke merket at jeg har blitt spesielt dårlig av det.(den var åpnet fra før) Endret 5. mai 2009 av AndJak Lenke til kommentar
Shruggie Skrevet 5. mai 2009 Del Skrevet 5. mai 2009 Jeg mener å ha lest at alkohol blir til eddik etter hvert gjennom oksidering. Det kan jeg ikke bekrefte... Det er...feil... Lenke til kommentar
akle Skrevet 5. mai 2009 Del Skrevet 5. mai 2009 Rødvin smaker eddik når den får kontakt med oksygen. Lenke til kommentar
BlueEAGLE Skrevet 5. mai 2009 Del Skrevet 5. mai 2009 75% alkohol (ethanol) brukes som konserveringsmiddel for våt oppbevaring av dyr. Hvis du har en god 60% sprit så vil den holde godt forutsatt at forseglingen er god. Hvis spriten har vært oppbevart på flastflaske så er det mulig at alkoholen kan ha reagert med plasten og gitt en avsmak eller i verste fall giftig drikke. ...og vodka er ikke som vin eller brunt brennevin da den ikke "modnes". Lenke til kommentar
Barcarolle Skrevet 6. mai 2009 Del Skrevet 6. mai 2009 (endret) Jeg mener å ha lest at alkohol blir til eddik etter hvert gjennom oksidering. Det kan jeg ikke bekrefte... Det er...feil... Var det jeg trodde. Kunne ikke forstå hvordan den reaksjonslikningen skulle se ut. Endret 6. mai 2009 av Barcarolle Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 6. mai 2009 Del Skrevet 6. mai 2009 (endret) Jeg mener å ha lest at alkohol blir til eddik etter hvert gjennom oksidering. Det kan jeg ikke bekrefte... Det er...feil... Var det jeg trodde. Kunne ikke forstå hvordan den reaksjonslikningen skulle se ut. Alkohol kan bli til eddik ved oksidering, reaksjonslikningen ser sånn ut: C2H5OH + O2 → CH3COOH + H2O Pensum i 2KJ eller 3KJ. Dette skjer naturlig i vin ved hjelp av bakterier, men disse tåler ikke så høy konsentrasjon av alkohol, så vodka holder seg. Endret 6. mai 2009 av the_last_nick_left Lenke til kommentar
Barcarolle Skrevet 6. mai 2009 Del Skrevet 6. mai 2009 Jeg mener å ha lest at alkohol blir til eddik etter hvert gjennom oksidering. Det kan jeg ikke bekrefte... Det er...feil... Var det jeg trodde. Kunne ikke forstå hvordan den reaksjonslikningen skulle se ut. Alkohol kan bli til eddik ved oksidering, reaksjonslikningen ser sånn ut: C2H5OH + O2 → CH3COOH + H2O Pensum i 2KJ eller 3KJ. Dette skjer naturlig i vin ved hjelp av bakterier, men disse tåler ikke så høy konsentrasjon av alkohol, så vodka holder seg. Ser man det ja. Lærer noe nytt hver dag Lenke til kommentar
techs Skrevet 7. mai 2009 Del Skrevet 7. mai 2009 Tror du kan glemme å finne en vare med 15års holdbarhetsdato på, uansett hvor lenge den holder. var jo ironisk da, finnes da vel ikke holdbaretsdato på alkohol! Lenke til kommentar
Blåbær Skrevet 7. mai 2009 Del Skrevet 7. mai 2009 Hvor er ironien, du finner holdbarhetsdato på øl. Men du har vel aldri smakt øl så du visste kanskje ikke det. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå