Gå til innhold

Hvordan er gammel vodka?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jepp, alkohol med høy nok prosent holder "evig".

 

Så lenge den ikke inneholder noen smaksstoffer som endrer seg merkbart over tid. Irish cream likører f.eks. smaker ikke godt etter noen mnd.

 

 

Men det sier seg jo selv da, de inneholder jo melk / fløte greier.

Lenke til kommentar

Hjemmbrent skal værra ganske sterk før den holder i 15 år. Er bare å lukte på den. Du lukter med en gang om den er drekkanes eller ikke. Ellers ere bare å ta seg en slurk. Er den dårlig, kommer den fort opp igjen...

Lenke til kommentar

75% alkohol (ethanol) brukes som konserveringsmiddel for våt oppbevaring av dyr. Hvis du har en god 60% sprit så vil den holde godt forutsatt at forseglingen er god.

 

Hvis spriten har vært oppbevart på flastflaske så er det mulig at alkoholen kan ha reagert med plasten og gitt en avsmak eller i verste fall giftig drikke.

 

...og vodka er ikke som vin eller brunt brennevin da den ikke "modnes".

Lenke til kommentar
Jeg mener å ha lest at alkohol blir til eddik etter hvert gjennom oksidering. Det kan jeg ikke bekrefte...

 

Det er...feil...

 

 

Var det jeg trodde. Kunne ikke forstå hvordan den reaksjonslikningen skulle se ut.

Endret av Barcarolle
Lenke til kommentar
Jeg mener å ha lest at alkohol blir til eddik etter hvert gjennom oksidering. Det kan jeg ikke bekrefte...

 

Det er...feil...

 

 

Var det jeg trodde. Kunne ikke forstå hvordan den reaksjonslikningen skulle se ut.

Alkohol kan bli til eddik ved oksidering, reaksjonslikningen ser sånn ut:

C2H5OH + O2 → CH3COOH + H2O

Pensum i 2KJ eller 3KJ. Dette skjer naturlig i vin ved hjelp av bakterier, men disse tåler ikke så høy konsentrasjon av alkohol, så vodka holder seg.

Endret av the_last_nick_left
Lenke til kommentar
Jeg mener å ha lest at alkohol blir til eddik etter hvert gjennom oksidering. Det kan jeg ikke bekrefte...

 

Det er...feil...

 

 

Var det jeg trodde. Kunne ikke forstå hvordan den reaksjonslikningen skulle se ut.

Alkohol kan bli til eddik ved oksidering, reaksjonslikningen ser sånn ut:

C2H5OH + O2 → CH3COOH + H2O

Pensum i 2KJ eller 3KJ. Dette skjer naturlig i vin ved hjelp av bakterier, men disse tåler ikke så høy konsentrasjon av alkohol, så vodka holder seg.

 

 

Ser man det ja. Lærer noe nytt hver dag :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...