Gå til innhold

Svineinfluensaen, what's the delio?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Jeg er fullt klar over at det er forskjell mellom forkjølelse og influensa. Men uansett takk for linken, virker som om saken har blitt hypet opp til 1000. Ingenting å bekymre seg for.

Jepp, jeg var også litt bekymret i starten, men det var egentlig media sin feil (som vanlig -.-)

 

leste nå også at det var en WHO forsker/proffesor eller noe som sa at Svineinfluensaen (nå kalt Influensa A) faktisk var mildere enn vanlig influensa.

Lenke til kommentar
Hvor leste du dette? Prøvde å se litt på WHO men klarte ikke å lese noen plass at "Influensa A" var mildere enn vanlig influensa?

 

Tokyo (NTB-Reuters): Svineinfluensaen er svak og mindre farlig enn både vanlig influensa og fugleinfluensa, slår en WHO-ekspert fast.

http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1318892.ece

 

Leste jeg det.

 

Jeg leste det når jeg gikk på sol.no og sjekket under der det står svine innfluensa.

Lenke til kommentar

1) Ikke les medias framstilling, gå til folkehelseinstituttet eller WHO. At avisene har hentet en luguber forsker fra ytre india er ikke han sier nødvendigvis sant - og IALLEFALL ikke korrekt framstilt.

 

2) NEI svineinfluensaen er ikke superdødelig slik media gjerne ville ha det, men den er smittsom og sprer seg raskt rundt verden. I følge WHOs alarmnivå står vi ovenfor en nær pandemi - altså en verdensomspennende influensaepidemi. Dessverre for media er den ikke dødelig, dermed var det jo ikke så interessant allikevel... ;)

Lenke til kommentar

Forskjellen mellom denne influensaen og tidligere influensaer er vel måten den har oppstått og måten den sprer seg på.

 

Fugleinfluensaene oppstod i fugler og spredde seg med fugler. De kunne smitte fra fugler til mennesker, men de utviklet seg aldri til en influensa som spredde seg mellom mennesker. Derfor var det nok å foreta en lokal masseutrydding av fjærkre og isolere senere dyrekadavre, så døde sykdommene ut. Man fryktet stadig at fugleinfluensaene skulle utvikle seg til en type som smittet mellom mennesker, men det sjedde ikke.

 

Svineinfluensaen oppstod i griser og smittet til mennesker, og deretter skjedde det "skumle" at den også kunne smitte fra menneske til menneske. Dette er det tredje kjente tilfelle av et sånt kryssartsvirus som har endret karaktér til å kunne smitte mellom mennesker. De to tidligere kjente tilfellene av kryssartvirus oppstod opprinnelig i aper, men smitter nå også mellom mennesker, Ebola og Hiv, de to farligste virusene vi kjenner til.

 

Det er derfor svineinfluensaen er en nyhet, ikke på grunn av dens farlighet, men på grunn av at det er det tredje kjente tilfelle av et kryssartsvirus som nå også smitter mellom mennesker. Og de to forrige kjente tilfellene er jo såpass dødelige og smittsomme at inntil man kunne fastslå alvorlighetsgraden på svineinfluensaen, så ble den ansett som en potensiell alvorlig trussel.

 

Et annet kjennetegn på de to forrige kryssartvirusene er også at det er vanskelig å bli friske av sykdommene. Vanlige influensaer er varianter av tidligere influensaer, og immunsystemet vårt har derfor et erfaringsgrunnlag å spille på for å utvikle immunitet mot den nye varianten som en del av tilfriskningsprosessen. Men hvis vi blir smittet av en dyreinfluensa, så kan det være mulig at dette viruset ikke er en variant av tidligere influensaer, og immunsystemet vårt derfor er på bar bakke hvis vi blir syke.

 

Dette siste frykter vi også av en annen grunn, tidligere historiske erfaringer. Da europeerne "oppdaget" Amerika for noen hundre år siden var visussykdommen meslinger et helt nytt virus for befolkningen der, og indianerne døde som fluer av meslinger, en sykdom som var relativt ufarlig for europeerne.

 

Med et sånt erfaringsgrunnlag er det kanskje ikke så snodig at svineinfluensaen ble hauset opp i starten, men det har altså i ettertid vist seg at den er en variant av influensa A, dermed er nå på tide å hause saken ned igjen. Faren er over, for denne gang.

Lenke til kommentar

Det er omtrent 1500 mennesker som dør av vanlig influensa hvert år, og her snakker vi om ynkelige 10 som har blitt bekreftet døde av svineinfluensa; det er bare oppblåst.

 

Det er bare fordi det er en pedimi at media lager sånt oppstyr ut av det.

 

Blir man smittet av svineinfluensa, btw, får man noen til å dra til nærmeste apotek og kjøpe medisiner og slikt. Farligere enn det er det ikke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...