Gå til innhold

BK: Blomster med makro (2)


Anbefalte innlegg

Jeg var så heldig å få låne litt av fotoutstyret til min kjære onkel forleden dag. Deriblant et av objektivene hans, Canon EF 180mm Makro Linse. Bildene er tatt med Canon EOS 1000D.

 

Er det noe jeg kunne gjort annerledes for å få bildene bedre?

post-183967-1240924168_thumb.jpg

post-183967-1240924182_thumb.jpg

Endret av Krisdoffer
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nja, når det gjelder blomster er det nok ikke mulig å gå tom for interessante bilder. Hva skal man ellers ta bilder av? :p

 

Det som kan være litt av problemet her er at de faller litt igjennom mengden. Nr2. er et fint bilde, med en litt kjedelig bakgrunn. Du kan jo prøve å fokusere på bare en blomst av gangen neste gang, og ta bildet når sola står litt lavt. Ta bildet litt lengre ned, og ikke slik at du bare peker kameraet mot blomsten der du står. Kom deg litt ned på marka med andre ord.

 

Litt hardt lys på første bildet var det.

 

Men ellers fine bilder ;)

Lenke til kommentar

Med makrobilder er det lett å la seg fascinere av hvor nært og detaljert man får det, og dermed glemme komposisjonen litt.

 

Det første bildet mangler et interessant objekt i fokus. Mulig det var gjennomtenkt, men utsiden av en blomst som snur seg vekk virker som et litt tilfeldig motiv. Omgivelsene er ganske kaotiske, særlig bladet som sniker seg inn i fokusområdet bidrar til et tilfeldig inntrykk.

 

Det andre bildet er mer interessant, men også her er omgivelsene rotete. Det ser ut som om bakgrunnen bak blomstene har fine fargetoner som sikkert står fint til blåveisen, så det hadde vært fint å se bare én enkelt blomst mot denne bakgrunnen. Nå er det jo slik at blåveisen er totalfredet så du må jo nesten fotografere den der den står, men du klarer kanskje å vri det til.

 

si

Lenke til kommentar

Dette er en veldig bra begynnelse! Særlig i bilde #2 er du på vei til noe veldig bra, men det forstyrres av strået til venstre, og det er ikke "gjennomkomponert". Jeg synes et sånt hav av blåveis er kjempeflott, men det kan være en kjempejobb å leite seg fram til et godt utsnitt som gir seerne gode blikkpunkter. Ofte kan du med fordel blende opp for å framheve det som er i best fokus mye mer.

Lenke til kommentar
Nå er det jo slik at blåveisen er totalfredet så du må jo nesten fotografere den der den står, men du klarer kanskje å vri det til.

 

Dette er en skikkelig seiglivet myte. Blåveisen er ikke fredet. I verneområder er som regel alt planteliv fredet, men det blir jo noe annet.

Det er jo forsåvidt ingen generelt god ide å rive opp all blåveis av den grunn, siden den vokser på samme sted hvert år men den har altså ikke noe spesielt vern.

 

Her er forøvrig lista over planter som er fredet.

 

Enig med de som skriver at bakgrunnen på nummer to er litt rotete, men jeg synes ikke det gjør noe at kronbladene på det første bildet vender nedover, det gir et litt annet uttrykk og mer interessant uttrykk enn man vanligvis ser på sånne bilder :)

Lenke til kommentar
Dette er en skikkelig seiglivet myte. Blåveisen er ikke fredet.
Her har jeg slitt med dårlig samvittighet i alle år for flere tilfeller av det jeg trodde var grov biologisk kriminalitet i barndommen. Og så har det hele sitt utspring i systematisk vranglære gjennom hele oppveksten. Jaja.

 

Krisdoffer: Angående bakgrunn, antall blomster, fokus, vinkel osv: Du må ikke høre så veldig mye på hva vi andre sier er best eller riktig, det er mye forskjellig som kan fungere bra. Men prøv å vær veldig bevisst på hva du velger, og ta gjerne bilder av samme motiv med ulike innstillinger, fra ulike vinkler osv. Ofte ser man ikke før etterpå hva som faktisk ble best.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...