Baranladion Skrevet 23. april 2009 Del Skrevet 23. april 2009 Har sett at de har BYO restauranter i andre land, det er en restaurant hvor man bestiller mat men har med sin egen drikke(vin). Jeg tenkte på om det hadde vært mulig å hatt en restaurant der man tar med sitt eget kjøtt, og så smeller kokken sammen ett digg måltid ut av det. Da kunne man sikkert fått maten litt billigere enn en konvensjonell restaurant, samt at restauranten ikke trenger å kjøpe inn noe kjøtt, fugl eller fisk. Da slipper jo restauranten også en del svinn. Sannsynligvis så ville det ikke vært mulig pga mattilsynet og sånn, men lurer på om det kunne vært noe suksess. Etterhvert som jeg skrev så hørtes det litt dårlig ut(hvem gidder å ha biffen i baklomma for å gå restaurant). Men noen som syns det hørtes teit eller bra ut? Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 24. april 2009 Del Skrevet 24. april 2009 Om jeg hadde jobbet som kokk ville jeg ikke ha tatt imot alskens rart kjøtt fra tilfeldige mennesker. Man har jo null kontroll over kvaliteten. Noe som kanskje hadde gått an var å la kunden bestille ønsket kjøtt på forhånd, sammen med bordbestilling, slik at restauranten kunne kjøpe inn og kokken kunne kokkelere. Om jeg da f.eks. ville ha kengurubiff, kunne jeg ha ringt to uker i forveien og opplyst om dette. Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 24. april 2009 Forfatter Del Skrevet 24. april 2009 Om jeg hadde jobbet som kokk ville jeg ikke ha tatt imot alskens rart kjøtt fra tilfeldige mennesker. Man har jo null kontroll over kvaliteten. Noe som kanskje hadde gått an var å la kunden bestille ønsket kjøtt på forhånd, sammen med bordbestilling, slik at restauranten kunne kjøpe inn og kokken kunne kokkelere. Om jeg da f.eks. ville ha kengurubiff, kunne jeg ha ringt to uker i forveien og opplyst om dette. Man måtte jo selvsagt ha opplyst hva slags kjøtt det var når man kom, slik at kokken kan lage riktig type saus osv. Hehe, helt sikkert folk som hadde tatt med husdyr og forskjellige typer for ett billig måltid men... Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 24. april 2009 Del Skrevet 24. april 2009 Hva slags kjøtt er nå en ting, men jeg tenker mer på kvaliteten. Hvordan vet jeg som kokk om kjøttet f.eks. har blitt oppbevart riktig? Skal jeg snuse på det for å sjekke at det ikke er skjemt? Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 24. april 2009 Forfatter Del Skrevet 24. april 2009 Hva slags kjøtt er nå en ting, men jeg tenker mer på kvaliteten. Hvordan vet jeg som kokk om kjøttet f.eks. har blitt oppbevart riktig? Skal jeg snuse på det for å sjekke at det ikke er skjemt? Du skal jo ikke eta det da, hvis folkt tar med dårlig mat så går det jo utover dem selv. Slipper man ansvar hvis det blir matforgiftning og greier og, iogmed at man ikke står ansvarlig for kjøttet selv som kokk Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 24. april 2009 Del Skrevet 24. april 2009 En kokk med litt yrkesstolthet hadde neppe satt særlig pris på en slik "mulighet" uansett Lenke til kommentar
Sodd Ball Skrevet 24. april 2009 Del Skrevet 24. april 2009 Sant nok, en del av jobben er jo å lage menyer der du utforsker og prøver nye smaker. Får ikke så mye sjanser til det når det er gjesten som tar med råvarene. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 25. april 2009 Del Skrevet 25. april 2009 det hadde jeg aldri gjort, latt folk ta med eget kjøtt osv , vet ikke hvordan kvaliteten er , om det i det hele tatt er spiselig, om det er mørnet godt osv.. vin kan de dra med seg , men mat nei Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå