Gå til innhold

Trenger hjelp til å få ned cpu temperaturen. Noe er galt


Plecto

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har hatt et billig vannkjølingssett i snart to år og har vært kjempefornøyd med en cpu temperatur på ca. 28 grader idle. I dag hadde kjøpt inn en 80mm radiator som jeg skulle koble til for å prøve å få vannkjølingssystemet viftefritt. Jeg satte i gang med å teste, satte på ny kjølepasta for å presse ned temperaturen et par grader, men det viste seg at cpu temperaturen økte til 46 grader idle :O Jeg koblet og ordnet, satte systemet tilbake slikt det alltid har vært, men temperaturen rikket seg ikke. Tok fram isopropanolen og rengjorde kjøleblokk og cpu helt før jeg igjen satte på et nytt lag med artech silver, men nei. Hva er galt her? Hverken slanger eller radiator blir spesielt varme så det tyder på at varmen ikke kommer ut til vannkjølingen. Jeg prøvde å skru av kjøleblokka og heller presse den på manuelt ved å legge tyngde litt her og der, men ingen forrandring. Å sette vifte på radiator har ingen innvirkning :confused: Her trenger jeg hjelp

Endret av Plecto
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Klem masse på vannledningene mens systemet kjører. Hold radiatoren løst mens du heller den fram og tilbake for å få lufta opp/vannet ned. Vanntanken må du ha øverst i hele systemet slik at lufta kommer ut i den. Har du høyt trykk på vannpumpa kan du forresten risikere at lufta blir sugd ned i pumpa igjen i stedet for å flyte til topps i vanntanken.

Lenke til kommentar

Det er ikke noe feil med pumpa, heller ikke radiatoren. Man burde ikke ha et vannkjølingsopsett uten å passe på at lufta rundt radiatoren er tilnærmet romtemperatur.

 

Hvis lufta rundt blir like varm som radiatoren, vil ikke vannet bli kjølt ned, og kjøleevnen synker betraktelig.

 

Har selv kjent på dette, da jeg kjørte uten vifter en stund. Det resulterte i at vannet og slangene ble så varme at en slange hoppet av nippelen sin. Dere kan tenke dere til resten.

 

Selvfølgelig er det mulig å kjøre uten vifter, men det er ikke noe jeg vil anbefale.

Husk at man ikke trenger kraftige vifter for å få tempen ned betraktelig. En vifte på lav rpm flytter nok luft, og er stille som graven. Jeg anbefaler at du tester det først ;)

 

Evt handle en radiator som er spesial-designet for vifteløs operasjon. feks: http://www.thecoolingshop.com/product_info...roducts_id/1779

Endret av Wikipedersen
Lenke til kommentar

Nei, jeg kjøpte en vifte på komplett som omtrent er lydløs så jeg kan fint bruke den. Men jeg har jo fortsatt ikke fikset problemet mitt :S Temperaturen er jo alt for høy. Temperaturen ligger på 38-40 med en gang jeg har startet pcen og stiger etter det, når kjøleblokka er kald bør jo cpu temperaturen være betydelig lavere fram til kjøleblokka har blitt varmet litt opp

Lenke til kommentar

En annen ting er jo at idle-temp er helt uviktig. Det du må se er forskjellen mellom idle og max-temp. Hvis du faktisk har god kjøling vil den være ganske liten. Har du problemer med varmeoverføringa vil max-tempen gå rett i taket.

 

Har selv hatt et vannkjølingssett og en mistenkelig høy idle-temp (50C) men selv med max CPU-bruk på alle 4 kjernene (og overklokking) gikk ikke tempen opp til særlig mer enn 60C. Og når jeg avslutta CPU-test-programmene sank den umiddelbart (under et halvt sekund) ned til 50C igjen.

 

Du skal ikke akkurat riste radiatoren, men helle den fram og tilbake slik at lufta kan gå sikksakk gjennom systemet og ut nippelen du holder øverst.

Lenke til kommentar
Hva har du kjøling på?

 

og kjøpte du 1 stk vifte?

 

Har kjøling på cpu og skjermkort, men skjermkortet står ikke i.

 

Jeg kan godt sjekke hvordan forholdet mellom idle og load er, men problemet med at cpu temperaturen har gått opp 20 grader uten at noe i kjølesystemet er forrandret er jo fortsatt der :p

Lenke til kommentar

Jo, den går den. Den lager akkurat samme lyd som den alltid har gjort og oppfører seg helt likt. Setter jeg den i vasken så pøser den ut vann, men jeg aner ikke om den pøser ut like mye vann som den alltid har gjort (aldri testa det før) :p

 

Jeg klarer ikke å la hver å tenke på selve cpuen eller om temperaturen i bios rett og slett er gal. Testet i dag, lot den stå på i lang tid slik at temperaturen stabiliserte seg på ca 46 grader, men systemet er ikke varmt, ikke en gang kjøleblokka!

Lenke til kommentar

Testet med Abiteq (tror det var det det het), et program jeg fant på hovedkortet sine sider. Det viste faktisk 4-5 grader lavere. Hvordan har dette seg? Hvordan kan man vite temperaturen på hardwaret sitt når hvert program man bruker viser forskjellige temperaturer? Jeg har alltid hatt den forståelsen av at de alle viste riktig temperatur.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...