Gå til innhold

Kan eg bruke eldre Sigma objekt på nye digitale speilrefleks kamera


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Eg har pr idag et kamera av typen Canon EOS 1000N med følgende objekter, Sigma UC 28-70, Sigma UC 70-210. Eg har tenkt å bytte dette ut i et digitalt speilrefleks kamera.

 

Er det anbefalt å bruke disse opbjektene på Canon EOS kamera av nye modell?

Endret av fraso
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gamle Sigma objektiver (og noen ganger nyere også) får av og til problemer sammen med kameraer av nyere årgang. og jeg mener bestemt at de to objektivene du refererer til ikke vil fungere sammen med Canon sine DSLR modeller. Muligens så kan Sigma "chippe" dem men det vil sannsynligvis koste alt for mye her i landet til at det er verdt bryet.

 

Årsaken til disse kombatibilitetsproblemene er at Sigma ikke lisensierer canon sin teknologi men baserer seg på "reverse engineering", jeg snakker her først og fremst om hva og hvordan det kommuniseres mellom kamerahus og objektiv. En konsekvens av dette er at det av og til oppstår kompatibilitetsproblemer. For nyere objektiver så vil sikkert Sigma "chippe" disse kostnadsfritt dersom dette skulle oppstå men neppe for de objektivene du sitter på.

 

Problemet viser seg gjerne i form av "err99" (eller et annet nummer men 99 er veldig vanlig) i displayet til kameraet ditt og du får da selvsagt ikke tatt noen bilder.

 

Forøvrig så er i hvert fall Sigma UC 28-70 om det er varianten med f/2.8-4, et utmerket objektiv rent optisk. Sigma UC 70-210 vet jeg ikke noe om kvaliteten på så her skal jeg ikke uttale meg.

Lenke til kommentar

Takk for godt svar,

 

Det var ikkje dette svare eg håpet på, men det var dette eg regnar med :)

 

Da er det nok bare å starte helt på nytt, å kjøpe kamera og linser. Eg går utfra at kamera mitt ikkje er verdt så mangen penger og ikkje så lett å selge.

 

Eg har vurdert å kjøpe Sony Alpha 300, har du erfaring med dette kameraet?

 

Eg er ikkje proff fotograf, tar turbilder, bilder av familie. Så har nok ikkje så høye krav. Men har lyst til å ta gode hverdagsbilder.

Lenke til kommentar

Akkurat Sony A300 har jeg ingen personlige erfaringer med. Men det er jo et kamera som skal være fult på høyde med alternativene fra konkurrentene i entry-level klassen. Ta deg en tur til en fotobutikk som har godt utvalg av alle merker og "kjenn" på de forskjellige kameraene så finner du nok ut hva som føles mest riktig for deg.

 

Du har nok rett i at kameraet ditt ikke vil være så enkelt å selge, jeg antar du vil kunne få et sted mellom kr 500 og 1000 for det med objektivene inkludert. Da er det etter mitt syn bedre å pakke det hele godt ned i en pappeske og la fremtidige generasjoner finne det på loftet en dag. Og hvem vet, kanskje får du en vakker dag lyst til å forsøke deg med film igjen?

Lenke til kommentar

Har selv A300 og er storfornøyd med det. Betalte vel 4500 for kittet på JP i høst. LiveView fungerer ypperlig, det samme gjør stabiliseringen.

 

Det må nevnes at for min del så var planen en A200, men oppgraderte til A300 når det kostet kun 500 mer. A350 var betydelig dyrere enn det lommeboken min hadde råd til da.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Eg har mine gamle Sigma objektiver. Disse fungerer perfekt på Canon EOS450.

Så da er det bare å kjøpe kamera hus.

 

Alle Sigma objektiver som er nyere enn 1987 skal fungere på nye kamera.

 

Hva baserer du dette utsagnet ifra? Riktig er det i alle fall langt ifra.. :p Om du ikke har fakta om saken så hold de for deg selv eller i verste fall si att du TROR.

Det er ingen fast dato for når obj. deres ble kompatible med nyere hus, det er alt ifra obj. til obj.

 

Og til trådstarter - Kan du ikke bare sende en mail til Camera & Videoteknikk da? de har lister over hva som kan oppgraderes og hva det vil koste. Så slipper du spekulasjonene her inne :p

[email protected] eller ring de på 55393880.

 

Err99 er forøvrig i dette tilfellet problemer med styring av blenderen.

Lenke til kommentar
Eg har mine gamle Sigma objektiver. Disse fungerer perfekt på Canon EOS450.

Så da er det bare å kjøpe kamera hus.

 

Alle Sigma objektiver som er nyere enn 1987 skal fungere på nye kamera.

 

Det stemmer bare ikke (dvs at alle objektiver nyere enn 1987 fungerer på nye kameraer) - jeg har personlig og motsatt erfaring.

 

Men jeg forstår innlegget ditt slik at dine to Sigma objektiver fungerer sammen med et Canon EOS 450D? Sjekk i så fall sikker på at de fungerer over litt tid og med "alle" blenderåpninger/brennvidder før du konkluderer - jeg har nemlig opplevd at eldre Sigma objektiver feiler litt sporiodisk. men om dine gamle objektiver fungerer på 450D så er jo det glimrende - optisk er de jo like gode i dag som de var den gang de var nye. Og fungerer de på 450D så fungerer de mest sannsynlig på "alle andre" EOS DSLR kameraer også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...