Hel-H Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 Jeg har tenkt å begynne på en livsstil med mindre karbohydrater, og som dere kanskje vet er brød en stor kilde til dette. Derfor har jeg lyst til å slutte å spise brød og kornprodukter generelt. Men jeg klarer ikke unnvære pålegget som er så godt. Derfor; finnes det andre ting jeg kan ha pålegget på som en erstatning for brød? Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 Hvis det er en lavkarbo-diett du skal prøve deg på, så gå inn på lavkarbo.no og les der. Det finnes vel svært tynne knekkebrød som veier et par gram, og dermed ikke inneholder mye karbohydrater per "skive". Lenke til kommentar
Bebeluv Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 (endret) http://www.spisdegslank.no/index.php?modul...how&iid=298 Edit: Selv spiser jeg kun Fedon Lindberg brød. Koster litt mer enn vanlig brød. Mer kcal per 100gram, men det inneholder akkurat det man trenger til kostholdet. Perfekt fordeling mellom protein/karbo/fett(sunne fettsyrer). Endret 3. april 2009 av bebeluv Lenke til kommentar
Demantios Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 (endret) Korn har disakkarider og polysakkarider, som stort sett er sunne karbohydrater. Monosakkarider derimot er ikke bra å ha for mye av Det brytes ned til maltose som er på langt nær så ille som sukrose og glukose Endret 3. april 2009 av Demantios Lenke til kommentar
LøperFraVevelstad Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 Korn har disakkarider og polysakkarider, som stort sett er sunne karbohydrater. Monosakkarider derimot er ikke bra å ha for mye av Det brytes ned til maltose som er på langt nær så ille som sukrose og glukose nåh, karbohydrater som kommer fra planter blir lagret som glukose. det brytes altså ned til glukose, ikke maltose. Lenke til kommentar
Demantios Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 (endret) Korn har disakkarider og polysakkarider, som stort sett er sunne karbohydrater. Monosakkarider derimot er ikke bra å ha for mye avDet brytes ned til maltose som er på langt nær så ille som sukrose og glukose nåh, karbohydrater som kommer fra planter blir lagret som glukose.det brytes altså ned til glukose, ikke maltose. MaltoseMaltose er bygget opp av to glukosemolekyler. Vi kan skrive: Glukose+ glukose = maltose+vann Her ser vi altså at vi får vann som biprodukt. Maltose er et søtt stoff som brukes blant annet i produksjonen av øl(malt). Stivelse kan brytes ned til maltose ved hjelp av enzymer noe som gjør det mulig a framstille etanol fra stivelse. Maltose oppstår når korn brytes ned, for eksempel i produksjonen av øl eller i munnen når man tygger. http://www.daria.no/skole/?tekst=8833 Endret 3. april 2009 av Demantios Lenke til kommentar
Petrvs Romanvs Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 Har kuttet ut det meste av stivelse (polysakkarider) i mitt kosthold som poteter, pasta og brød, men spiser enda ris og rugknekkebrød. Skulle jeg bare spist grønnsaker og kjøtt hadde det blitt veldig dyrt, en tåler litt karbohydrater så lenge man holder seg unna snop. Lenke til kommentar
LøperFraVevelstad Skrevet 3. april 2009 Del Skrevet 3. april 2009 hm... i see... mener ikke å være skolenerd nå, men på skolen vår (restaurant og matfag, kost og livsstil) i en time med kost og livsstil lærte vi om mono, dia og polysakkarider og at karbs ble spaltet ned til glukose og lagret i musklene som glykogen (glukose i kjedeform) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå