Gå til innhold

Er kinamat fra resturanter i Norge sunt?


Anbefalte innlegg

.. Der ekte tradisjonell kinamat krever lang tid med forberedelser.

Det er bare tull. Kinesisk mat lages for det meste veldig fort (de bruker mye wok og sterk varme). Det som oftest tar mest tid er å varme opp vann eller koke ris.

Men kineserne elsker mat, og de lages ofte veldig mange forskjellige retter. Til sammen kan alt dette ta noe tid.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
.. Der ekte tradisjonell kinamat krever lang tid med forberedelser.

Det er bare tull. Kinesisk mat lages for det meste veldig fort (de bruker mye wok og sterk varme). Det som oftest tar mest tid er å varme opp vann eller koke ris.

Men kineserne elsker mat, og de lages ofte veldig mange forskjellige retter. Til sammen kan alt dette ta noe tid.

 

Du kan tydeligvis ikke lage kinesisk mat. I flere tradisjonelle retter kreves det at kjøttet marineres i flere timer, gjerne over natten. For å få perfekt ris skal det også helst ligge i kaldt vann over natten, og deretter dampes, istedenfor å kokes. De fleste bryter med regler som sistnevnte om risen, men da bryter de altså tradisjonen. Da jeg var i Beijing la jeg godt merke til hvor utrolig mye bedre maten var hos de restaurantene som lagde maten på tradisjonelt vis og de som ikke gjorde det.

Lenke til kommentar

Så du hva jeg skrev om ris?

Jeg vet at mat ofte marineres eller lages timer eller dagen i forveien, men selve kokkeleringen tar ikke særlig 'lang' tid. Og jo, jeg både kan lage og kjenner til Kinesisk mat.

Lenke til kommentar
Så du hva jeg skrev om ris?

Jeg vet at mat ofte marineres eller lages timer eller dagen i forveien, men selve kokkeleringen tar ikke særlig 'lang' tid. Og jo, jeg både kan lage og kjenner til Kinesisk mat.

 

Nei men da er vi enige. Selve lagingen av retten tar kort tid. Spesielt stirfry-teknikken. Men jeg tar jo hensyn til all tilberedelsen jeg da. Men hvis du har sett denne serien, så er alle tilberedelsene kortet ned og inkludert i selve retten. For eksempel legger hun bare kjøttet i en dårlig marinade rett før hun hakker grønnsakene. Og det blir bare stryk karakter hos meg hvertfall. Ofte marinerer hun ikke kjøttet engang. Og da grøsser jeg ved tanken om hvordan rettene hennes smaker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...