opijo Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Litt om meg: Er 13 år , veier 55 kg , 1,70 cm Rett etter: 1 banan og 2 pakker rosiner (48 g x 2) 5-10 min seinere: 2 egg og 1 pakke med tunfisk.. Burde jeg spise eggene rå eller stekt til omlett? Og siste spørsmål , hvis jeg spiser dette etter lengre tid , vil jeg få noen bivirkninger? Spiser dette 4 ganger i uken.. Takker for alle svar Lenke til kommentar
War Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Hvor mye karbohydrat kommer an på treningen , hvor mye av glykogenlagrene du har tømmet. Hvorfor proteinen 10min senere? Ligger den hjemme? Stek eller kok eggene. Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Ser bra ut, egg og tunfisk er rikt på gode proteiner. Om du kan, så ikke spis eggene rå. Det er en ørliten sjanse for blant annet salmonella-bakterier, men hovedgrunnen er at kroppen ikke greier å ta opp rå egg like godt som egg som er stekt/kokt. I tillegg smaker det bedre Så koking/steking er alltid best. Tja.. en del kolesterol i fettet i eggene, men dette tror jeg ikke er noe som kan slå ut den gale veien så lenge du ikke er veldig overvektig/usunn fra før. Lenke til kommentar
Ohhmyyyy Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 Egentlig burde du spise en banen rett FØR trening. Den inneholder mange nødvendige næringsstoffer som kommer godt til nytte for kroppen under trening:p Etter treningen bør du spise proteiner og det er greit med både rosiner, egg og tunfisk. For å være ærlig er eggene faktisk sunnest for kroppen RÅ, men de er jo ikke spesielt gode da så du burde steke dem. Lenke til kommentar
opijo Skrevet 26. mars 2009 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2009 (endret) Vel , burde jeg bare spise eggehvite , og drope plommen? Mora mi sa at det er veldig dårlig for kroppen å spise for mye egg.. Sant eller usant? Egentlig burde du spise en banen rett FØR trening. Den inneholder mange nødvendige næringsstoffer som kommer godt til nytte for kroppen under trening:p Sant det , men jeg tror at det er best å spise banan etter trening png det inneholder raske karbos, og når man trener blir man tømt for karbos og da trenger man påfyll edit: Plz , jeg må ha korekte svar , noen sier at rå egg er best mens andre sier at stekt/kokt er best Endret 26. mars 2009 av opijo Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 For å være ærlig er eggene faktisk sunnest for kroppen RÅ, men de er jo ikke spesielt gode da så du burde steke dem. [/font] Javel? Hvordan kan de være sunnere rå? Potensielt skadelige bakterier blir drept under koking/steking, i tillegg tar kroppen opp mer av næringen. Det er ikke i min fatteevne at egget kan bli sunnere/mindre sunt om man spiser rått eller ikke. Lenke til kommentar
War Skrevet 26. mars 2009 Del Skrevet 26. mars 2009 (endret) Det er en mye fra 80 tallet, varm eggene. Hva før og etter , evt under trening kommer an på målsettingen din. Finnes ingen fasitsvar her. Som du ser under må du fortelle om hvordan du ellers spiser, hvordan du trener og hva målet er. Kan klippe inn fra The Protein Book -------------------------------SAKS------------------------------- Det kommer an på målsetning og hvordan kostholdet ditt ellers er lagt opp, men jeg har vel omtrent samme "oppskrift" som Lyle i The Protein Book så følgende retningslinjer er hentet fra den: Før trening: 0.3-0.5g/kg karbohydrat 0.3-0.5g/kg protein Etter trening: 0.3-1.5g/kg karbohydrat 0.3-0.5g/kg protein Alt er i forbindelse med styrketrening, og karbohydratmengden vil være høyere når man ønsker å fokusere på muskelmasse og oppbygging, kombinert med høy insulinfølsomhet. Har man lav insulinfølsomhet og/eller vil fokusere på fettreduksjon bruker man lavere del av området. Du finner mer informasjon om insulinfølsomhet i artikkelen Sannheten om Karbohydrater og Diett... Kvinne på 60kg som vil ned i fettprosent: 20g karb før trening, 20g karb etter trening (et stykke søt frukt er ca 20g) 20g protein før trening, 20-30g protein etter trening Mann på 90kg som vil øke muskelmasse, men har litt dårlig insulinfølsomhet: 30g karbohydrat før trening, 80g karb etter trening 40g protein før trening, 40-50g protein etter trening osv osv Tall for utholdenhetstrening/kardio: Før trening: 1g/kg karbohydrat (du inntar ikke karbohydrater hvis du vil ha maks fettmobilisering og -forbrenning) 0.15-0.25g protein Etter trening: 1-1.85g/kg karbohydrat 0.15-0.35g protein Som dere ser vil langvarig utholdenhetstrening med høy intensitet tømme musklene for glykogen, og man må derfor innta mer karbohydrater for å gjenoppfylle dem. Man kan også innta 10-20g protein og 30-60g karbohydrat pr time trening (Nitro Fuel er perfekt til dette), UNDER treningsøkta både for styrke og utholdenhet - eller bare drikke litt av karb+proteinshaken under trening og så resten etterpå. ( Av Børge Fagerli) Fra http://www.myrevolution.no/ Endret 26. mars 2009 av War Lenke til kommentar
opijo Skrevet 27. mars 2009 Forfatter Del Skrevet 27. mars 2009 Takker for svaret ditt , men er det skadelig å spise for mye egg? Lenke til kommentar
War Skrevet 27. mars 2009 Del Skrevet 27. mars 2009 Nei, vanligvis spiser man kun eggehviten ( kjøper bare den ) men det er vanskelig å få tak i her til lands, prios har 5L osv. Eneste bakdelen med MYE egg er alt fettet. Totale fett pr dag av alle typer burde ikke overstige 30% av kaloriene på en Bulk (opp i vekt) Lenke til kommentar
opijo Skrevet 27. mars 2009 Forfatter Del Skrevet 27. mars 2009 (endret) Har hørt at eggehviten IKKE inneholder noe fett , men plommen gjør det.. Burde jeg ta ut plommen og bare drikke eggehviten? Blir ikke det alt for lite? Blir Protein endret fra 11 g? Har hørt at eggehviten IKKE inneholder noe fett , men plommen gjør det.. Burde jeg ta ut plommen og bare drikke eggehviten? Blir ikke det alt for lite? Blir Protein endret fra 11 g? Vet noen hvordan man lager det perfekte egget? Lite fett og mye protein.. Endret 27. mars 2009 av opijo Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 27. mars 2009 Del Skrevet 27. mars 2009 Vet noen hvordan man lager det perfekte egget? Lite fett og mye protein.. Kok/stek, etterpå fjerner du plommen. Det blir ikke "mer" protein på noen måte, men du kan sørge for at kroppen tar opp så mye som mulig ved å koke/steke. Lenke til kommentar
War Skrevet 27. mars 2009 Del Skrevet 27. mars 2009 Du skal spise mye egg før jeg ser noen grunn til å fjerne plommen. Og da er vel tunfisk billigere? Lenke til kommentar
Sitronsaft Skrevet 27. mars 2009 Del Skrevet 27. mars 2009 Men opijo spurte hvordan han kunne få minst mulig fett... Altså ved å fjerne plommen. Tunfisk er kjempebillig, sunt og med mye protein. Men det ser ut som, smaker og lukter som kattematt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå