norwaay Skrevet 25. mars 2009 Del Skrevet 25. mars 2009 noen som har peiling på frysepunktet på øl tenker på å legge den ute for natta men vet ikke heilt om flaska sprekk eller om øle fryse ... Lenke til kommentar
-Tommy Skrevet 25. mars 2009 Del Skrevet 25. mars 2009 The freezing point (°C) of beer = (-0.42 × A) + (0.04 × E) + 0.2, where A is the percent of alcohol content by weight, and E is the original gravity of the wort (°Plato). Therefore, each 1% increase in alcohol content lowers the freezing point by 0.42° C and each increase in gravity of 1° Plato raises it by 0.04°C. Thus, no beer will freeze at -1°C, and products at higher alcohol concentrations (including high-gravity brews prior to dilution) will withstand even lower temperatures. http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_freezing_point_of_beer Lenke til kommentar
Bludd Skrevet 25. mars 2009 Del Skrevet 25. mars 2009 (endret) Rundt 0 ville jeg tro. Det er jo vann i det så det vil fryse. Etanol har frysepunkt som ganske lavt (−114.3 °C), men det er jo ikke mange prosentene av. Edit: se der ja. Må være frost visstnok. Endret 25. mars 2009 av Bludd Lenke til kommentar
norwaay Skrevet 25. mars 2009 Forfatter Del Skrevet 25. mars 2009 The freezing point (°C) of beer = (-0.42 × A) + (0.04 × E) + 0.2, where A is the percent of alcohol content by weight, and E is the original gravity of the wort (°Plato). Therefore, each 1% increase in alcohol content lowers the freezing point by 0.42° C and each increase in gravity of 1° Plato raises it by 0.04°C. Thus, no beer will freeze at -1°C, and products at higher alcohol concentrations (including high-gravity brews prior to dilution) will withstand even lower temperatures. http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_freezing_point_of_beer ja blei ikke noe klokere... Lenke til kommentar
JUL Skrevet 25. mars 2009 Del Skrevet 25. mars 2009 Hvor høyt trykk det er i flasken spiller inn på om den fryser, derfor kan du oppleve at ølet fryser når du åpner flaska. Lenke til kommentar
Bludd Skrevet 25. mars 2009 Del Skrevet 25. mars 2009 Hvor høyt trykk det er i flasken spiller inn på om den fryser, derfor kan du oppleve at ølet fryser når du åpner flaska. Stilig. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå