Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

<Debrah 13: servent of God> en britisk dokumentar om en 13 år gammel jente som har vokst opp i en konservativ, kristen familie.


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

Det er kommet en ny dokumentar litt i samme rettning som Jesus Camp.

Første del av dokumentaren kan sees her

 

Dokumentaren handler om Debra som er en 13 år gammel jente som har vokst opp i en veldig konservativ kristen familiet.

På grunn av deres religiøse overbevisninger er alle barna hjemmeskolert. De har ikke TV, men bruker internett. Hovedsakelig for kristne og kreasjons sider vel og merke.

Det viktigste i livet er Gud, livet etter døden, endetider og "redde sjeler".

 

Dokumentaren er ikke like brutal som Jesus Camp. Den viser alikevell noe som er veldig utbrett i kristne familier (i mer eller mindre grad).

 

Hva mener dere om dokumentaren og kristen oppdragelse generelt?

Er det hjernevasking og eventuelt psykisk skadelig å fortelle små barn at: (quote) "de er full av synd og fortjener å brenne i helvete for all evighet, men hvis de tar i mot jesus så skal de få slippe"?

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så alle 6 delene. Det eneste som var trist med filmen var at dette liksom skulle være noe å riste på hodet av. Det var en god familie og alle virket lykkelige sammen. Og så skulle det liksom være fælt at hun jenten ikke visste hvem Britney Spears var og at hun ikke leste i motemagasiner og så på realityserier på tv. Og kanskje hun også ville stå over tilfeldig roting med mennesker på fest og gå glipp av å drikke til man spyr og sjangler. Skulle ønske jeg hadde hatt en sånn barndom som hun hadde.

Lenke til kommentar

Tja, kunne vel vært verre på sett og vis. Første delen der hjemme virket mer okay enn i Jesus Camp, bare fordi at disse hele 9 barna bor ute på landet og er i kontakt med naturen hele tiden. Og ikke bare innestengt i en leilighet midt i byen hele døgnet, noe som virker langt mer klaustrofobisk. Å vokse opp med naturen og gårdbruk rundt seg er nok på en måte helt fint for barn. Sånn sett. Foreldrene virket ikke som saddister heller.

 

Foreldrene virket også noe dumme når det kom til sex. Virker som de ikke skjønte helt hvorfor unger bare kom poppende ut av moren. Gud ville visst at de skulle ha masse barn, de bare tar imot.. sier moren. Naivt krek.

 

Synes dessuten det er barnemishandling å lære barn om helvete. Debrah virker veldig plaget og torturert av idéen, så hun virker å være ganske besatt av idéen om å fortelle alle om at de må ta imot Jesus ellers vil de gå til helvete.

Akkurat den delen virker ganske vond. Hun virker gjennomgående veldig bekymret av seg.

 

Delen med å være skånet fra reality-tv, pornopregede popdiva-skandaler, Britney Spears og annen fordummende kapitalistisk rettet hjerneløst bullshit kan dog virke positivt fra et annet perspektiv da. Ser ikke noe tap på den måten. Klart, når erstatningen er Way Of The Masters og seminarer med Kent Hovind så kan man jo spørre seg om det er så mye bedre.

 

 

S,

Lenke til kommentar

Selvfølgelig er det ikke positivt å bli skjermet på måten hun har blitt under hele barndommen, man ser jo kulturskjokket hun får på den klubben. Det å sovne til løgner hver natt kan heller ikke ha særlig positiv effekt, og den greia hennes der hun spør om du har brutt de 10 bud for så insinuere at du er et dårlig menneske hvis du har gjort det og ikke bedt gud om tilgivelse etterpå syns jeg også er mildt sagt skummelt. De forteller jo også i serien at familien tolker bibelen bokstavelig på alle punkter.

Endret av Lightningwolf
Lenke til kommentar
Så alle 6 delene. Det eneste som var trist med filmen var at dette liksom skulle være noe å riste på hodet av. Det var en god familie og alle virket lykkelige sammen. Og så skulle det liksom være fælt at hun jenten ikke visste hvem Britney Spears var og at hun ikke leste i motemagasiner og så på realityserier på tv. Og kanskje hun også ville stå over tilfeldig roting med mennesker på fest og gå glipp av å drikke til man spyr og sjangler. Skulle ønske jeg hadde hatt en sånn barndom som hun hadde.

 

Enig i første delen, med en gang de begynte å snakke om kjendiser og TV-serier tenkte jeg "puh-leeeeze"

Hvordan er det viktig for noen å vite hvem Victoria Beckham er? eller hvorfor er det rart å ikke ha TV? selv har jeg TV, men jeg ser ALDRI på den, det er en idiotboks.

 

Men videre ser en at hun er temmelig hjernevasket, dette er ikke valg hun har gjort selv, dette livet har foreldrene valgt for henne.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

 

WTF :p Kan nå sverge på at jeg linket til rett video. Aldri sett den braveheart dokumentaren før

"Tar sølvhatten på, legger meg i hjørnet og tenker opp konspirasjonsteorier om korupte brukermoderatorer, hemmelig religiøs hackergrupper og aliens som forandrer på linker i diskusjon.no."

 

Uansett fikk fikset d nå ;)

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Nå må ikke dere ateister tro at slike ting foregår i alle kristne hjem. Jeg har vokst opp i et kristen hjem, er kristen. Det er jeg glad for. Jeg har hatt en veldig god barndom uten fyll og festing.

 

Og ja - jeg vet hvem Victoria Becham er. Miley Cyrus også for den del.

Lenke til kommentar

Tviler på at noen insinuerer det her, Macbook. Merk deg ordet: "Konservativ".

 

Uansett. At hun ikke kan en dritt om kjendiser er vel ikke direkte hjerteskjærende for oss, infantile og relativt gamle forumbrukere, men jenta er 13. Hun vet ikke en dritt om det "resten", av verden vet om. Om hun går rundt med en konstant frykt for at hun selv, eller andre, skal havne i helvete pga. de ti bud så er det overhode ikke noe positivt for hverken hennes psyke, eller personlighet.

 

Det viktigste er er uansett at foreldrene aktivt skjermer henne fra omverdenen. Hun blir en slags jungle kid, en unge som har mistet foreldrene sine på en eller annen safari og blitt oppdratt av en haug med dyr (ikke ta dere nær av metaforen, jeg sammenligner ikke kristne med dyr, dere tar poenget). Hun kommer til å oppleve et kultursjokk av uante dimensjoner, og hva om hun senere velger å bryte med familien? Plutselig står hun der med en lapp prydet av de ti bud, omringet av en haug av aliens hun aldri har hørt, sett eller vet noe om.

 

At hun er lykkelig er vel strengt tatt relativt. Jeg vil si at hun er inbilt lykkelig. Barnet vet ikke bedre, men det er, så undelig, mye bedre. Jeg kan forstå at foreldrene vil skjerme henne fra alt det vonde, amoralske, men det blir bare feil. Det er en del av livet det og. Livet vi alle skal leve.

Endret av J@cob
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Veldig bra skrevet Jacob :) Mye av det samme inntrykket jeg har av dokumetaren og temaet.

 

Det at en 13 år gammel jente mener at hun egentligt fortjener å brenne i helvete, men så lenge hun har troen på sin gud så vil det går bra , virker for meg veldig forstyrrende.

Barn er lett påvirkelige og tror det foreldrene og autoriteter forteller dem. Det er slik vi lærer når vi er små.

I hennes tilfelle (og mange flere) blir det et lukkede konservative tankesettet som kan være vanskelig å bryte seg ut fra.

Det blir som ved Platons hulelignelse

De fleste ateister har vel vært borti diskusjon med hardbakkede kristne kreasjonister som ingorerer og aviser alle bevis som motbeviser hans virkelighetoppfattning på at jorden er 6000 år og at store mirakler skjer hver dag. (kristne vandrehistorier og Peter Poppoff

og "
"

 

Selvsagt er det stor variasjon innen kristne miljøer og familier. Og det finnes også mange bra kristne mennesker.

En skal derimot heller ikke se bortifra de mer ekstreme

;) Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...