Gå til innhold

Hvordan finne ut alkoholinnhold?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Varm opp cideren til 78.4 grader celsius og behold varmen i, tja, 10 min? Vei cideren før og etter med veldig nøyaktig vekt, så finner du ut hvor mye alkohol som har kokt vekk iløpet av de 10 minuttene, så ut ifra den mengden og mengden du startet med kan du regne ut prosenten som var i cideren.

 

Tror dette skal funke, men du trenger nøyaktig utstyr.

Lenke til kommentar

Gjær omdanner sukker til alkohol. Alkohol er lettere enn sukker. Derfor vil cideren (eller øllet eller vinen) veie mindre etter gjæring.

Hydrometeret bruker man ved å senke det ned i cideren før gjæring og notere hvor langt ned det synker. Så venter man til gjæringen er ferdig

før man gjør det samme igjen. Så tar man den første verdien minus den andre verdien og deler på ca 7.5 så har man ca alkoholprosent.

 

Hvis man ikke gjør den målingen før gjæring vil ikke et hydrometer kunne si noe om alkoholinnholdet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...