Gå til innhold

Deler til ny PC - 4000 uten skjermkort


Anbefalte innlegg

Trenger en ny data da den gamle begynner å virkelig skrante litt.

Problemet med den gamle (uten om at det er en socket 939 Athlon 3000+ (gammel), må jeg ha åpent sidedøren på kabinettet for at pcen skal få nok luft. Tar jeg igjen lokket blir det artifacts og pcen klikker i blåskjerm osv osv). Dette problemet ønsker jeg ikke med delene jeg velger til min nye pc.

 

Kan noen hjelpe meg litt med et oppsett her, hadde vært fint om delene kunne plukkes ut i fra utvalget til www.mpx.no

 

Det jeg setter som kriterier er altså som følger:

- Må ha god kjøling

- Et stilfult kabinett, trenger ikke være fancy med lys osv.

- Ikke så veldig høgt støynivå

 

 

Jeg velger å ikke inkl. skjermkort ut i fra deler dere hjelper meg med, men gjerne skriv noen tips i h.h til skjermkort opptil 2,5ks klassen. Er det Radon HD4870 som gjelder ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, jeg har drevet å finjustert min handlevogn i en god stund nå. Har ikke skreddersydd dette iht mpx sin varebeholdning.

 

- PC til 4500kr uten skjermkort

- Stillegående og stilfullt kabinett

 

https://prisguiden.no/calc_waggon.php?waggon_id=94723

 

Kabinett: Antec Sonata III

Stilfullt og er ett av Antecs stillegående kabinett-serie. 420w strømforsyning er inkludert, og er ifølge diverse tester meget bra! Om du ønsker et kabinett med god kjøling, så ville jeg valgt Antec Three Hundred. Men da må du kjøpe strømforsyning utenom. Støyen vil nok også bli langt høyere.

 

Ekstra vifte: Antec TriCool 120mm Green LED 75025-7

Sonata-kabinettet har en ledig 120mm vifteplass, og jeg ser ingen grunn til å ikke benytte denne. Det stillegående kabinettet og denne viften vil ikke utgjøre noe som helst merkbar støy.

 

Hovedkort: Asus P5Q Pro

Velkjent hovedkort som ofte blir anbefalt på diverse forum. En skikkelig bang-for-the-buck deal sies det å være. I tillegg har det mange tilkoblingsmuligheter, og kommer med en visstnok MEGET bra software pakke som lar deg kontrollere og overvåke ting som er festet til hovedkortet.

 

Prosessor: Intel Core 2 Quad Q8300

Ifølge PassMark CPU List:

Intel Core2 Duo E8400 @ 3.00GHz--------2099

Intel Core2 Quad Q6600 @ 2.40GHz--------2810

Intel Core2 Quad Q8300 @ 2.50GHz--------3679

Intel Core2 Quad Q9400 @ 2.66GHz--------3562

 

Quad-core er veien å gå for en framtidsrettet PC. Men jeg tok med tokjerne-prosessoren E8400 som en sammenligningsfaktor. Her er det selvfølgelig mye opp til hvilken programvare man skal bruke, men quad er hvertfall utelukkende mitt førstevalg. Q8300 scorer bedre enn Q9400 selv med mindre cache og prosessorhastighet. Du må legge på 500kr ekstra ca for å få Q9400. Jeg er enda i vurderingsfasen. Skal vente med å bestemme meg til de nye Intel-prosessorene blir lansert om en måned eller to.

 

RAM: Crucial BallistiX PC2-6400 4 GB (2 x 2 GB)

Dette er ram med 800mhz og er det desidert beste sådan ifølge mange forum. 800mhz er veien å gå mtp lav latency, men om du skal overklokke voldsomt så burde du gå for 1066 eller høyere.

 

CD/DVD-rom: Samsung SH-S223F

En rimelig og visstnok kurrant løsning.

 

Harddisk: Seagate Barracuda 7200.11 500 GB

Scorer høyt på tester, og blir anbefalt flere steder. Billig og solid, sies det.

Endret av alexpea22
Lenke til kommentar

Har en pc med Intel Q9650 og en med AMD 940 , Begge klokket til 3600 , Intel er bedre på varmeutvikling , den blir varmere enn AMD prosessoren. AMD prosessoren har også en jevnere spillopplevelse både med ATI4870 1GB og Gforce 285. Men Intel scorer bedre i benchmarks og pakker opp rar filer litt fortere. Har hatt disse siden Januar og flyttet deler litt frem og tilbake ,valgte AMD som spill maskinen som sønnen min bruker mens jeg bruker Intel til film,video og annet dagligdags bruk.

 

Hvordan er disse AMD prosessorene i forhold til Intel ?

Er ikke intel mye medre på varmeutvikling og ytelse ?

Lenke til kommentar
Her er et AMD oppsett som er noenlunde "fremtidsrettet" da hk er am3 + ddr3

 

https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=94964

 

Parret med et 4870(50) så vil du og få et Dragon oppsett

 

Edit: Ser at MPX ikkje har mange av valgte deler på lager + sprenger budsjettet med 700 kr :whistle:

 

Dette er et meget bra forslag. Ifølge denne siden ser du at q9300 (litt bedre enn q8300) scorer overall en smule bedre enn x3 720. Jeg ville istedet valgt sonata III kabinettet fra Antec istedet for Three hundrer og 600w strømforsyning. Da sparer du noen kroner + at kabinettet du får ser mye mer stilirent ut, og bråker mye mindre. Jeg har alltid vært en Intel-mann, men dette så jommen ut som en finfin løsning. Noen fordeler og ulemper jeg kommer på i farten:

 

- AMD prosessoren har kun 3 kjerner mot Intels 4. Quad er fremtiden.

- DDR 3 ram er bedre enn DDR 2.

- Hovedkortet til AMD-prosessoren har litt mindre tilkoblingsmuligheter. Derimot har det innebygd skjermkort, men det vet jeg ikke om er interessant for deg.

- Q8300 scorer jevnt over litt bedre enn x3 720, men det kommer mye an på hva du skal bruke PCn til. Gaming vil nyte best av AMD's 3-kjerner, vil jeg tro. Men da vil igjen en E8400 fra Intel yte ENDA bedre. Hardware har testet de nye AM3 prosessorene, og de konkluderte med noe skuffende ytelse i forhold til Intels konkurrerende modeller.

Lenke til kommentar

Argh.. jeg vipper frem og tilbake en del her.

Tror jeg kommer til å gå for et Quad oppsett.

 

Har funnet ut at jeg dessverre må ha et hvitt kabinett for å matche en del av interiøret her vi skal ha pcen. Så jeg har noen utfordringer der, har sett på dette:

 

1125.jpg

 

Noen som har noen innvendinger på dette kabinettet ?

Lenke til kommentar

Det tror jeg må være første gangen jeg har hørt om noen som må matche fargen til kabinettet ;P Hehe. Sort og hvitt går vel alltid ilag, gjør det ikke?

 

Uansett, det der ser ut som et meget bra kabinett. Kult at fargen på knappen frempå gjenspeiler temperaturen (varm, medium, kald). Virker også som ventilasjonen er bra.

 

Strømforsyning ville jeg valgt noe som ikke var aller billigst. Mist, Chieftec, Corsair og OCZ er vel greie merker.

Endret av alexpea22
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...