Gå til innhold

Et pengeløst samfunn!


Anbefalte innlegg

Penger, hva er vel det? Et middel for å kontrollere oss som slaver. Folk sier at det er nok til alle i verden, så hva skal vi med penger? Er så tragisk at verden styres av noe så latterlig som penger.

 

Har du noengang tenkt på hvorfor vi trenger å jobbe? For å tjene penger? Hva om penger ikke eksisterte? Hva slags arbeid ville vi da gjøre i et fredelig sameksisterende samfunn? Vi er lært opp til at vi trenger penger, og at vi må jobbe. Men mesteparten av pengene vi tjener går makteliten.

Endret av buskmannen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

så du mener folk skal få matkuponger osv? mtp at dem faktisk ikke kan kjøpe mat siden dem ikke har penger.

 

alle får likt "betalt" for alle jobber?

hvem gidder å ta tunge drittjobber da? blir jo staten som bestemmer hvem som skal jobbe som hva da. noen som sa kommunisme?

Endret av Sangesland
Lenke til kommentar
alle får likt "betalt" for alle jobber?

hvem gidder å ta tunge drittjobber da?

 

Tror du virkelig det er pengene som lokker folk til jobber som vaskekjærring og kassabetjent?

 

Er så tragisk at verden styres av noe så latterlig som penger.

Kommer du på noen bedre alternativer?

 

Nei.

Lenke til kommentar

Ideelt sett trenger vi ikke penger.

I det perfekte samfunnet gjør alle jobben sin

for de vet at alle andre gjør jobben sin.

 

Dessverre er alle mennesker forsjellige og har ulik innsatts, noen gjør mye

noen gjør lite. Derfor trenger vi penger som et middel for å belønne de flinke

og pushe de late fremover.

Nå skal ikke jeg gå inn på om fallskjerm hoppende Statoil ledere og ball sparkende aper fortjener

så mye penger.

Lenke til kommentar

Penger er et middel for å fordele goder mellom folk i samfunnet. Gjør du en jobb så får du penger, skal du ha andre til å gjøre en jobb for deg så må du betale penger. Skal du kjøpe noe så betaler du penger, skal du selge noe så får du penger.

 

Dette ble tatt et skritt videre ved at deler av det du tjener og kjøper ting for skal gå til staten. For at staten skal bruke pengene på felles goder som sykehus, eldrehjem, veier osv...

 

Hvordan skulle ting fungert uten penger? Skulle alle bare tatt det de ville? Hvem skulle funnet opp nye ting, laget nye biler og andre ting hvis det ikke var noen gevinst å tjene på det som penger?

Endret av ChrML
Lenke til kommentar

Man får alltid det man fortjener innenfor et økonomisk system. For eksempel får fotballspillere slett ikke for mye lønn sett i forhold til de enorme pengestrømmene i fotballen, som igjen skyldes enorm interesse rundt et fantastisk produkt. Det skulle bare mangle at mye av kaka blir delt på spillerne som sørger for ballet.

 

Folk motiveres av ulike ting, men jeg tror de fleste som har en jobb de trives i, faktisk ønsker å gjøre den skikkelig. Folk som ikke har en jobb de liker, bør finne seg noe annet å gjøre. Noen må være vaskekjærring også, men det finnes sikkert de som liker det.

Lenke til kommentar

buskmannen: Se dette i det store perspektivet. Ikke alle er som deg, ikke alle ville gjordt drittjobber hvis det ikke gav dem noe gevinst. Hvordan skal vi da belønne de som faktisk gjør en god innsats for samfunnet kontra de fleste som da bare ville sittet hjemme i sofaen? Penger fungerer veldig godt til det, de som ikke gjør noe får ingen goder, de som gjør godt arbeid får belønning i form av tilgang på mer goder.

 

Penger er faktisk grunnen til at de aller fleste jobber istedet for å bruke tiden på fritidsaktiviteter som er mer gøy. Et pengeløst samfunn ville rett og slett ikke fungert.

Lenke til kommentar
Barn i Afrika burde ha like mye rett til mat som barn i Norge. Derfor bør vi få en verdensregjering snarest.

 

Hvis alle skulle hatt det like godt som i Norge ville jordens resurser blitt brukt opp i løpet av kort tid.

 

Dessuten ville det ikke vært nokk arbeidskraft for å få til dette (hvis det skulle ha blitt en realitet måtte man evt. først ha fått en enorm mengde roboter som produserte ting som fattige u-lands-arbeidere gjør i dag)

 

Med andre ord: det er en utopist og umulig ide akkurat som kommunismen.

 

 

Dessuten. Uten penger ville utviklingen stoppet opp. Pga at folk ikke gidder å ofre masser av tid og arbeid pluss å ta store risikoer uten å få noen belønning for det (i form av mer penger)

Endret av flesvik
Lenke til kommentar
Når det ikke lenger er knaphet på ressurser så trenger vi heller ikke penger. Så lenge vi har mindre enn vi har lyst på trenger vi et system for å fordele. Penger har vist seg å være veldig effektivt.

 

Det går vel også litt på forenklingens skyld. Blir litt tungvinnt om man skal bytte varer i stedet. Sånn sett er penger genialt. I tillegg er det dette med knapphet på ressurser. Det ville jo blitt kaos om vi ikke hadde penger og eiendom mi dag. Noen må holdes nede for at vi skal ha det godt. Det høres kanskje stygt ut, men det er derfor vi har den 3. verden, hehe.

Lenke til kommentar
ikke alle ville gjordt drittjobber hvis det ikke gav dem noe gevinst. Hvordan skal vi da belønne de som faktisk gjør en god innsats for samfunnet kontra de fleste som da bare ville sittet hjemme i sofaen?

 

La dem gjøre ingenting, og sulte ihjel.

 

Men hvis vi først skal ha penger, mener jeg at de største drittjobbene bør være best betalt. Dassvaskere bør tjene 6-700 000 i året, mens de med interessante jobber som for eksempel sjef i Statoil bør tjene 400 000. Ingen bør ttjene mer enn 800 000 i året, og ingen bør tjene mindre enn 300 000.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981234

Penger bør det alltid være! Det beste hadde nok vært om pengene representerte verdier som gull og sølv og ikke var fiat money. "Money makes the world go round."

 

Tankene du nevner minner skremmende mye om kommunisme. :nei:

 

Verdensregjeringen du snakker om er en forferdelig idé! Det nærmeste er vel NWO som skal skape et verdensdiktatur og de ønsker jo å utrydde de fleste av oss til det bare er igjen ca. 500 millioner. Da hadde nok de fleste av oss gått med. Det er syke tanker som jeg virkelig håper du ikke står for. :(

 

Drittjobbene ville ikke blitt gjort uten at folk ble betalt med penger, med mindre det var slaver.

 

Alle kan ikke få like mye som oss i Norge. Grunnen til at du får så mye som du gjør er at mange andre er fattige. Mange av godene våre har vi på bekostning av andre.

Det finnes ikke nok ressurser til at alle skal ha like mye som oss. Med mindre du dreper 9/10 av jordens befolkning. (NWO)

 

Jorden er riktig nok overbefolket og vi forbruker alt for mye i den vestlige verden, men et kommunistisk verdensdiktatur uten penger er ikke veien å gå. Oppfordringer til mindre forbruk og færre barn derimot.

Endret av Slettet+981234
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...