Gå til innhold

Hjelp til valg av barbermaskin


Anbefalte innlegg

Jeg har brukt høvel i noen år nå og er egentlig ganske fornøyd med det, bortsett fra at det tar litt mye tid å barbere seg. Tid har jeg for lite av så jeg tenkte å kjøpe meg en barbermaskin, innbiler meg at det går litt fortere(correct me if I`m wrong). Hadde en barbermaskin for en del år siden og den kunne overhode ikke matche en høvel.

 

Hvordan er det med maskiner i dag? Kan det bli tilnærmet like bra med en maskin?

 

Hva er best av de med tre runde skjærehoder og de med rett?

 

Anbefalinger mottas med takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gikk selv over fra høvel til denne i januar mnd.

 

Min erfaring er att det tar litt lengre tid og barbere seg i starten enn det gjør med høvel, resultatet ble så som så. Nå som jeg har langt mer erfaring med maskinen tar det ca halvparten så lang tid som jeg brukte med høvel. Resultatet er også nydelig.

 

Jeg bruker først presisjonsklippingen for og få ned lengden på håret til det minimalet, deretter går jeg over med selve barbermaskinen. Om du har litt lange hår så er dette anbefalt. Tar du skjegget hver dag så er det ikke noe problemet og kun bruke barber funksjonen. presisjonsklippingen er også svært behagelig til og ta de stedene som kan være litt kranglete (fks under nesa).

 

Att maskinen er vanntett er ett stort pluss, jet-clean systemet fungerer som en drøm! Jeg skylder kun maskinen under rent vann etter bruk for å så sette den til rensing.

 

Spør du meg, så er det verdt pengene sine. Batteritiden er også svært god. Du får en drøss med tilbehør. Du slipper og tenke på barberskum og om du har høvler liggende. Dessuten sparer du masse penger i lengden. Jeg har enda ikke byttet knivene på maskinen min (barberer meg alt fra 2-7 ganger i uken).

 

Men for all del ikke kjøp en av de billigste, det er rett og slett dritt. Sørg for att den har minst tre spor i skjærehodet og vinkelen på skjærehodet kan bøyes etter kroppens konturer.

 

Du får nok ett bedre resultat med en ordentlig høvel (det jeg gikk ifra) men jeg så liten forskjell, det samme gjaldt dama. Så for min del er maskinen verdt alle pengene sine når man blir vandt til og bruke den fremfor høvel.

Lenke til kommentar

Jeg er selv ute etter barbermaskin! Ikke at det er noe galt med høvelen, det er noe med meg :) Ofte går jeg inni dusjen 15 min før jeg tar bussen, så det blir litt lite tid å ta frem høvelen. Av den grunn er jeg sjelden glattbarbert.

 

Jeg har sett på Braun Cruzer4, har hørt mye bra om den.

 

Philipsen fra elkjop.no så jo bra ut! Men er litt usikker med trehoder.

Lenke til kommentar

Forskjellen mellom ett og tre blader er nøyaktigheten til barberingen. Med kun ett blad må du som noen sier over her voldta huden din med å dra maskinen over en drøss med ganger før alt av hår er borte. De med 3 spor får løftet opp håret og kuttet det på en mye sunnere måte for huden din samtidig som du får en meget bra barbering. Jeg har aldri hatt verken rød hud eller sår etter jeg kjøpte meg maskin.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV

Jeg har både en 3-hodet Philishave, en 2-bladers Panasonic, en 2-bladers Braun med integrert langhårkutter og en 1-blads Braun med oppskyvbar langhårkutter. Den som man må dra over mange ganger med for å få OK resultat, er Philishaven. Braun med 2 blader og langhårkutter er den beste og raskeste. Panasonicen uten integrert langhårskutter er bra en dag, men neste dag hopper den over de hårene den ikke fikk med seg dagen før, og etter 3-4 dager med bare Panasonicen ser det ikke særlig tiltalende ut. Det virker som om Philishaven er mest hudvennlig, den tar også godt lange hår (uten en dedikert langhårkutter), men er den som jeg bruker lengst tid med. Favoritten: Braun med 2 blader og integrert langhårskutter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...