Gjest Slettet+9871234 Skrevet 18. mars 2009 Del Skrevet 18. mars 2009 (endret) Hei! I en verden stadig i forandring og globalisering er det ikke rart vi ser en større og større andel av ny og spennende mat på det norske markedet. Selv var jeg forleden innom godtebutikken Dropsen i Stavanger hvor de har et stort utvalg med ulike typer godterier fra rundt om kring. Som den fattige studenten jeg er ble jeg, av en forumbruker på besøk, spandert bl.a. på en liten sjukroners sak som helt klart skulle etterligne et kamskjell med rødt innhold. De ytre målene er omtrent 35 x 37 x 5 mm. Når dagen var omme og jeg var på vei hjem satte jeg meg i bilen og rev godteriet ut av plasten med stor iver. Skuffelsen var stor når jeg oppdaget at selve skjellet ikke var ment å spises. Det var laget av plast, og selve innholdet (som var ment å spises) satt så fast at en skulle tro det var besatt. Jeg prøvde, uten hell å: - Suge på hele skjellet - Slikke på innholdet - Bite innholdet ut av skjellet. Gjorde at jeg fikk vondt i tennene. Så, kvasiskjellet ligger her enda og samler støv, og jeg kan vel si meg fullt åpen for forslag på hvordan jeg kan nå inn til det søte innholdet, helst uten å knuse eller ødelegge skjellet. Så, til poenget: Jeg vil oppfordre alle som har vært borte i lignende situasjoner til å dele sine erfaringer her i tråden. Kanskje det er noen stakkarer der ute som ikke vet hvordan man spiser noe så enkelt som en banan eller et eple, for den saks skyld? Hvis så, søk hjelp her, så finner vi nok ut av det i fellesskap. Mads. Edit: Endret faktafeil. Endret 18. mars 2009 av Slettet+9871234 Lenke til kommentar
sull Skrevet 18. mars 2009 Del Skrevet 18. mars 2009 Hva med å hive det oppi en bolle med varmt vann? Kanskje det løsner lettere fra skjellet da? Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 18. mars 2009 Del Skrevet 18. mars 2009 De nøttene man har til jul, som ser ut som halvfordøyde appelsinbåter der de ligger. De har jeg aldri forstått meg på. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234 Skrevet 18. mars 2009 Del Skrevet 18. mars 2009 Nå er ikke jeg en særlig nøttespiser av meg siden jeg allergisk, men hva med å knuse nøttene for å spise det som ser mest innbydende ut, Isbilen? Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 18. mars 2009 Del Skrevet 18. mars 2009 De er jo ikke akkurat delikate. Urk. Uansett er greia at de ser såpass uknekkelige ut at de kan smake så godt de bare vil. Jeg tar et par hasselnøtter og sier meg ferdig med nøtteknekkingen med det. Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 18. mars 2009 Del Skrevet 18. mars 2009 Paranøtter (Brazil nuts) muligens? Som du sier, et helvete å knekke, men heldigvis selges de ferdig knekt i poser fra Nøttefabrikken. (oppdaget dette til min store glede før jul i år) Fantastisk gode! (og dyre) Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234 Skrevet 18. mars 2009 Del Skrevet 18. mars 2009 Nøtter er vel genrelt å regne for nøttespisere, og da mener jeg i sær ekorn osv. 8) Lenke til kommentar
Tumbleweed Skrevet 18. mars 2009 Del Skrevet 18. mars 2009 Nøtter er vel generelt godt for alle (ekorn inkludert), unntatt nøtteallergikere. Lenke til kommentar
Heffer Skrevet 18. mars 2009 Del Skrevet 18. mars 2009 Tror det er paranøtter Isbilen snakker om. De er lettere å åpne hvis de legges i vann noen minutter. Og ja, de er verdt det! Min ting jeg egentlig ikke har forstått hvordan burde spises er kjøtt med innbakte grønnsaker. Type kyllingfilet som er surret rundt f.eks. mais, brokkoli og tomat. Grønnsakene blir dritvarme og brenner deg, men skal man vente til de er kjølige nok så er kjøttet daukaldt. Funker dårlig, men gir god smak. P.S. jeg river det i stykker og blander alt, men er ikke veldig delikat. Lenke til kommentar
Datasmurf Skrevet 19. mars 2009 Del Skrevet 19. mars 2009 Milanjo, kniven er din venn Dropsen er min venn Lenke til kommentar
McMuffin Skrevet 20. mars 2009 Del Skrevet 20. mars 2009 Eneste jeg ikke liker med epler er at det er et hygienisk selvmordsprosjekt å spise de. Kan kun spises når jeg er i nærheten av en vask, fordi fruktjuicen er så SINNSYKT klissete og jeg søler så mye. Så ja, det finnes de som sliter med epler også Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 20. mars 2009 Del Skrevet 20. mars 2009 Tacoskjell, denne merkverdige, sprø, U-formede innretningen som knekker sammmen etter første bit, og etterlater deg med tacosaus på fingrene og et kaos på tallerkenen. Må spises ytterst forsiktig, selv spiser jeg heller tortillachips til tacoinnholdet mitt. Pizza. Bestikk eller fingre? Umulig å svare på? Lenke til kommentar
Datasmurf Skrevet 20. mars 2009 Del Skrevet 20. mars 2009 Pizza er vel fingermat? Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234 Skrevet 20. mars 2009 Del Skrevet 20. mars 2009 Pleier alltid selv å droppe tacoskjell om jeg har muligheten til å velge sånn lefse, pita eller hva det heter. Pizza spiser jeg både med fingrene og med bestikk, alt avhengig. Er pizzaen glovarm og slapp i fisken blir det bestikk, ellers holder det med fingrene. Lenke til kommentar
svinepelz Skrevet 20. mars 2009 Del Skrevet 20. mars 2009 (endret) sånn lefse, pita eller hva det heter Tortilla! Forøvrig er Old El Paso de beste. Enig i at tortilla er suverent mye bedre enn tacoskjell, men av og til er det godt med sprø og gode tortillachips. Sliter også litt med tapas. Man får masse små skåler på bordet med diverse bra eller uggen mat, og så... mikser man sammen diverse kombinasjoner på sin egen tallerken? En kjøttbolle ved siden av en spekepølse, med litt bønnestuing som garnityr og en bit skinke på toppen? Får ikke helt taket på hva som egentlig er den beste måten å spise tapas på. Endret 20. mars 2009 av svinepelz Lenke til kommentar
Oxygen 07-12 Skrevet 14. april 2009 Del Skrevet 14. april 2009 Den driten der husker jeg for mange år tilbake Lenke til kommentar
Tunky Skrevet 21. april 2009 Del Skrevet 21. april 2009 Med tapas skal man ikke forsyne seg mye 1 gang, men ta 1 og 1 ting. Sende rundt skålene og spise med fingrene. Lenke til kommentar
Catkin Skrevet 21. april 2009 Del Skrevet 21. april 2009 Tacoskjell, denne merkverdige, sprø, U-formede innretningen som knekker sammmen etter første bit, og etterlater deg med tacosaus på fingrene og et kaos på tallerkenen. Må spises ytterst forsiktig, selv spiser jeg heller tortillachips til tacoinnholdet mitt. Pizza. Bestikk eller fingre? Umulig å svare på? Jeg knekker dem i to. Lenke til kommentar
Locrin Skrevet 21. april 2009 Del Skrevet 21. april 2009 Man kan kjøpe Taco Tubs. De er perfecte dersom man vil ha sprø tortillachipssmak men ikke vil risikere halve måltidet i fanget. Ellers kan man jo knuse opp litt tacoskjell inn i en tortilla Lenke til kommentar
CypheroN Skrevet 22. april 2009 Del Skrevet 22. april 2009 Tacoskjell, denne merkverdige, sprø, U-formede innretningen som knekker sammmen etter første bit, og etterlater deg med tacosaus på fingrene og et kaos på tallerkenen. Må spises ytterst forsiktig, selv spiser jeg heller tortillachips til tacoinnholdet mitt. Ser den, pleier å ha pita-brød eller lumpe isteden. Smaker bedre, og mindre søl. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå